Fabiatou Auto News

Tuesday, December 16, 2014

Νέα BMW M6 (preview)

Οι νέες BMW M6 Coupe, BMW M6 Cabrio και BMW M6 Gran Coupe δηλώνουν τις σπορ προθέσεις τους πριν καν βγουν στο δρόμο με μία ‘μυώδη’ και δυναμική εμφάνιση. Μπροστά, νέοι προβολείς LED (στάνταρ) μαζί με την αποκλειστική μάσκα Μ με διπλή μπάρα και την εντυπωσιακή εμπρός ποδιά με μεγάλους αεραγωγούς συνθέτουν τη φυσιογνωμία ενός ‘υπεραθλητή’. Τα δυναμικά ανάγλυφα εμπρός φτερά με τα βράγχια Μ (συμπεριλαμβανομένων των πλαϊνών φλας), οι πλαϊνές ποδιές και οι αποκλειστικές σφυρήλατες 19άρες ζάντες αλουμινίου Μ (BMW M6 Gran Coupe σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου Μ 20-ιντσών) επιτείνουν αυτή την εντύπωση. Η σπορτίφ εμφάνιση των νέων BMW M6 Coupe, BMW M6 Cabrio και BMW M6 Gran Coupe ολοκληρώνεται από μία νέα ποδιά με ενσωματωμένο ένθετο διαχύτη, δύο σετ απολήξεων εξαγωγής Μ και το λογότυπο M6 στο καπό. Αποκλειστικό χαρακτηριστικό M είναι η πανάλαφρη ανάγλυφη οροφή από ανθρακονήματα των νέων BMW M6 Coupe και BMW M6 Gran Coupe, που επίσης συμβάλλει στο οπτικό χαμήλωμα του κέντρου βάρους του αυτοκινήτου.
Το σπορ στοιχείο και η πολυτέλεια των υψηλών επιδόσεων που αποτελούν την ουσία της BMW M GmbH δίνουν το παρών στο εσωτερικό των νέων BMW M6 Coupe, BMW M6 Cabrio και BMW M6 Gran Coupe. Εδώ κυριαρχούν το δερμάτινο τιμόνι M με χειριστήρια αλλαγών ταχυτήτων (paddles) για το Κιβώτιο Διπλού Συμπλέκτη Μ (M Double Clutch Transmission) με Drivelogic και M Drive, με επιλογέα ταχυτήτων Μ, εξαιρετικό ταμπλό Μ, Κεντρική Οθόνη Πληροφοριών στυλ iPhone, κεντρική κονσόλα σε εμφάνιση black panel και έκδοση M της BMW Head-Up Display. Στην αποκλειστική πλήρως δερμάτινη επένδυση εσωτερικού Μ με αντίθετες ραφές προστίθενται ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα σπορ καθίσματα Μ, φωτιζόμενα διακοσμητικά μαρσπιέ Μ με λογότυπο Μ6 και ένα υποπόδιο οδηγού Μ.

Οι άριστες επιδόσεις και η έξοχη απόδοση των νέων BMW M6 Coupe, BMW M6 Cabrio και BMW M6 Gran Coupe υποστηρίζονται από τον υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα 4.4L. Αυτή η high-tech κινητήρια μονάδα εντυπωσιάζει με την καινοτόμο τεχνολογία της M TwinPower Turbo – που περιλαμβάνει δύο υπερσυμπιεστές TwinScroll, πολλαπλές εξαγωγές διασταυρούμενων αυλών, High Precision Direct Petrol Injection, Double-VANOS και VALVETRONIC – και τα γνώριμα στοιχεία M, όπως άφθονη και συνεχής ροπή από τις χαμηλές στροφές, άμεση απόκριση, απίστευτη δίψα για στροφές, γραμμική παραγωγή ισχύος και ο γνώριμος ήχος M. Ταυτόχρονα, ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας M είναι εξαιρετικά αποδοτικός, εντυπωσιάζοντας με την οικονομία καυσίμου.
Ο υπερτροφοδοτούμενος V8 4.4 λίτρων αποδίδει 412 kW/560 hp μεταξύ 6.000 και 7.000 rpm στις νέες BMW M6 Coupe, BMW M6 Cabrio και BMW M6 Gran Coupe, και η μέγιστη ροπή των 680 Nm είναι διαθέσιμη σε μεγάλο εύρος στροφών. Εν τούτοις, οι νέες BMW M6 Coupe και BMW M6 Gran Coupe πετυχαίνουν κατανάλωση μικτού κύκλου Ε.Ε. μόλις 9,9 lit/100 km, που ισοδυναμεί με εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο 231 g/km* (BMW M6 Cabrio: κατανάλωση μικτού κύκλου: 10.3 l/100 km*, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 239 g/km*). Αυτές οι τιμές κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων αποτελούν απόδειξη της κορυφαίας απόδοσης του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα Μ. Με τέτοια απόδοση ισχύος, η BMW M6 Coupe επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 4,2 δευτερόλεπτα (BMW M6 Cabrio 4,3 δευτ., BMW M6 Gran Coupe 4,2 δευτ.). Η τελική ταχύτητα των τριών μοντέλων BMW M περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.
Η κινητήρια ισχύς των νέων μοντέλων BMW M6 μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός επτατάχυτου κιβωτίου M Double Clutch Transmission (M DCT) με Drivelogic. Το M DCT αλλάζει σχέσεις χωρίς διακοπή στη ροή ισχύος και περιλαμβάνει Low Speed Assistant, που παρέχει creep on demand με ταχύτητες μέχρι 15 km/h. Ο οδηγός μπορεί επίσης να αναλαμβάνει ο ίδιος τον έλεγχο χρησιμοποιώντας τα σχετικά χειριστήρια (paddles) στο τιμόνι. Το στάνταρ Active M Differential κατανέμει την κινητήρια ισχύ μεταξύ των πίσω τροχών ανάλογα με τη οδηγική κατάσταση και τις συνθήκες του δρόμου, βελτιώνοντας έτσι την ελκτική πρόσφυση, την ευελιξία και την οδηγική ασφάλεια. Κεραμικά φρένα Μ από ανθρακονήματα παραγγέλνονται προαιρετικά για τις νέες BMW M6 Coupe, BMW M6 Cabrio BMW M6 Gran Coupe.
Competition Package (Αγωνιστικό Πακέτο) διατίθεται προαιρετικά. Οδηγοί με υψηλές σπορ φιλοδοξίες μπορούν να παραγγέλνουν τα αυτοκίνητά τους με το προαιρετικό Competition Package. Σχεδιασμένο για να βελτιώσει την οδική συμπεριφορά των μοντέλων Μ με στοχευμένη ακρίβεια, το Competition Package βασίζεται στη φιλοσοφία εξέλιξης όλων των μοντέλων BMW M: Λεπτομερής βελτίωση ανάρτησης με βάση τα χαρακτηριστικά επιδόσεων του κινητήρα για πάντρεμα μέγιστων επιδόσεων με την εντυπωσιακή και άριστα ελεγχόμενη απόκριση ακόμα και σε εξαιρετικά δυναμικές οδηγικές συνθήκες.
Tο Competition Package αυξάνει την ισχύ του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα M στα 423 kW/575 hp μεταξύ 6.000 και 7.000 rpm και κάνει διαθέσιμη τη μέγιστη ροπή των 680 Nm από 1.500 μέχρι 6.000 rpm (κατανάλωση μικτού κύκλου: 9.9 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 231 g/km για τα Coupe και Gran Coupe, κατανάλωση μικτού κύκλου: 10,3 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 239 g/km για το Cabrio)*. Όλα αυτά εξοικονομούν άλλο ένα δέκατο του δευτερολέπτου στο χρόνο επιτάχυνσης 0 - 100 km/h για τις νέες BMW M6. Το Competition Package διαθέτει επίσης ένα σπορ σύστημα εξαγωγής με απολήξεις σε black chrome, αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου Μ 20 ιντσών, πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης και εξατομικευμένο σετάρισμα ανάρτησης.
Οι νέες BMW M6 Coupe, BMW M6 Cabrio και BMW M6 Gran Coupe φεύγουν από το εργοστάσιο με πλούσιο και αποκλειστικό στάνταρ εξοπλισμού. Νέα στοιχεία είναι η μεταλλική απόχρωση Jatoba, η πλήρως δερμάτινη ταπετσαρία Merino Aragon και φίνες στυλιστικές πινελιές black chrome. Οι πελάτες μπορούν επίσης να χαρίσουν στο αυτοκίνητό τους μία ακόμα πιο προσωπική χροιά επιλέγοντας από τις προτάσεις της BMW Individual που διαθέτει 11 αποχρώσεις BMW Individual, πέντε δερμάτινες ταπετσαρίες BMW Individual και τρεις επιλογές BMW Individual για το διάκοσμο του εσωτερικού.
Οι αγοραστές μοντέλων M6 θα έχουν στη διάθεσή τους καινοτόμα συστήματα υποστήριξης οδηγού και υπηρεσίες mobility της σειράς BMW ConnectedDrive. Οδηγοί με πιο σπορ φιλοδοξίες θα ενθουσιαστούν με την έγχρωμη BMW Head-Up Display με ειδική διάταξη M, με ταχύμετρο, στροφόμετρο και Shift Lights. Νέα επίσης είναι η εφαρμογή BMW M Laptimer που βοηθά τους οδηγούς να αναλύουν το οδηγικό στυλ τους και η εφαρμογή GoPro app, που μπορεί σε συνεργασία με μία κάμερα δράσης GoPro να καταγράφει γρήγορους χρόνους στην πίστα.

BMW

0 Comments:

Post a Comment

<< Home