Fabiatou Auto News

Sunday, December 03, 2006

CITROEN JUMPY

Ένα στα πέντε Citroen που πωλούνται στον κόσμο είναι ελαφρά επαγγελματικά αυτοκίνητα ενώ 1 στα δέκα που πωλούνται στην Ευρώπη είναι Citroen. Το νέο Citroen Jumpy λίγους μόλις μήνες μετά το λανσάρισμα του νέου Jumper, ανανεώνει τη γκάμα των ελαφρών επαγγελματικών της Citroen. Μετά από 11 χρόνια επιτυχημένης πορείας, η Citroen παρουσιάζει το νέο Jumpy με στόχο να κατακτήσει ακόμα μεγαλύτερο μερίδια στην αγορά. Το αυτοκίνητο προσφέρει νέα χαρακτηριστικά τα οποία ανταποκρίνονται σε ευρύτερο καταναλωτικό κοινό. Το νέο Jumpy παρουσιάζει τεχνολογικές καινοτομίες και εξοπλισμό που στόχο έχουν να παρέχουν μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια. Το νέο μοντέλο προσφέρει ακόμα περισσότερες επιλογές σε ότι αφορά τον όγκο και το χώρο φόρτωσης. Αυτή η ποικιλία καλύπτει τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών πελατών.
Το νέο επαγγελματικό μοντέλο της Citroen διαθέτει:
  • Μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο: το Νέο Citroen Jumpy έχει ωφέλιμο φορτίο, το οποίο κυμαίνεται από 1.000 έως 1.200κιλά σε αντίθεση με το παλαιότερο μοντέλο όπου το ωφέλιμο φορτίο κυμαινόταν από 815 έως 900κιλά.
  • Μεγαλύτερο χώρο φόρτωσης: το νέο Jumpy συνδυάζει δύο μήκη και δύο ύψη αμαξώματος. Ο χώρος φόρτωσης έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο αφού διαθέτει ωφέλιμο όγκο από 5μ3 έως 7μ3 σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο το οποίο διέθετε ωφέλιμο όγκο από4μ3 έως 5μ3. Το εσωτερικό μήκος φόρτωσης αυξήθηκε κατά 12 έως 16εκ. Ανάλογα με την έκδοση, ενώ μπορεί να αυξηθεί ακόμα περισσότερο κατά 65εκ. με τον ειδικό προαιρετικό εξοπλισμό.
  • Μεγάλη γκάμα αμαξωμάτων και επενδύσεων: το νέο Jumpyδιατίθεται σε εκδόσεις VAN, COMBIκαθώς και σε εκδόσεις για ειδικές κατασκευές. Τα Combi προορίζονται για επαγγελματίες των οποίων η δουλειά έχει να κάνει με τη μεταφορά ανθρώπων καθώς και για πελάτες οι οποίοι αναζητούν ένα ευρύχωρο και λειτουργικό αυτοκίνητο που μπορεί να μεταφέρει έως και 9 άτομα.
  • Δυναμική σχεδίαση: εξωτερικά, το νέο Jumpy έχει μεγάλο προφυλακτήρα εμπρός καθώς και μεγάλη σε μήκος γρίλια. Το πίσω μέρος του αυτοκινήτου έχει σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε η φόρτωση να γίνεται πιο εύκολη. Ταυτόχρονα, η θέση του οδηγού, η εξαιρετική ηχομόνωση και εργονομία ικανοποιούν τις ανάγκες ακόμα και των πιο απαιτητικών πελατών.
  • Μεγάλη γκάμα κινητήρων: το νέο Jumpy διατίθεται με έναν κινητήρα βενζίνης 143hp (103kW) 2,0lt με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων καθώς και με τρεις κινητήρες πετρελαίου: έναν 1,6lt HDi 90hp (66kW), έναν 2,0lt 120hp (88kW) και έναν 2,0lt HDi 140hp (100kW) με φίλτρο μικροσωματιδίων. Όλοι οι κινητήρες διαθέτουν μηχανικά κιβώτια ταχυτήτων ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων των δύο τελευταίων κινητήρων είναι 6σχέσεων.
Το Νέο Jumpy ανάρτηση πίσω και αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες θα είναι διαθέσιμο σε πλήθος επιλογών που δύσκολα συναντά κανείς στην αγορά των ελαφρών επαγγελματικών αυτοκινήτων, όπως για παράδειγμα πνευματική και προβολείς.
Το Νέο Jumpy έχει εξαιρετικό κράτημα στο δρόμο και προσφέρει υψηλά επίπεδα ασφάλειας διαθέτοντας στο βασικό του εξοπλισμό το ABS με EBD και BRAKE ASSIST, ενισχυμένο αμάξωμα και καμπίνα επιβατών καθώς και αερόσακο οδηγού. Τα νέα μοντέλα αναμένεται να λανσαριστούν στην αγορά στα μέσα του Ιανουαρίου του 2007 και το καθένα θα διατηρήσει την εταιρική του ταυτότητα έχοντας το δικό του όνομα. Το μοντέλο της Peugeot θα ονομάζεται Expert, της Citroen Jumpy και της Fiat Scudo.
Αυτά τα νέα compact ελαφρά επαγγελματικά αυτοκίνητα θα είναι διαθέσιμα σε μία ευρεία γκάμα εκδόσεων με όγκο από 5 έως 7 κυβικά μέτρα και ωφέλιμο φορτίο 1.000 έως 1.200κιλών δίνοντας στους επαγγελματίες τη δυνατότητα να επιλέξουν το κατάλληλο όχημα για τις προσωπικές τους ανάγκες.
Επιπλέον, οι δύο όμιλοι διευρύνουν τις γκάμες τους προσφέροντας και μία επιβατική έκδοση, το combi-van, ένα μεγάλο πολυμορφικό βασισμένο στην έκδοση van το οποίο θα διαθέτει μέχρι και εννέα θέσεις.

ΠΗΓΗ CITROEN HELLAS

0 Comments:

Post a Comment

<< Home