Fabiatou Auto News

Monday, January 15, 2007

Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe

Η Rolls-Royce Motors Cars παρουσίασε την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2007 το νέο της αυτοκίνητο Phantom Drophead Coupe στην έκθεση του Detroit Motor Show. Η παραγωγή του αυτοκινήτου θα αρχίσει στο Goodwood της Αγγλίας το καλοκαίρι του 2007. Σχεδιαστικά το νέο δίθυρο τετραθέσιο μοντέλο έχει την δικιά του γραμμή σε σχέση με τα υπόλοιπα κλασικά αυτοκίνητα της Rolls-Royce. Βασίζεται πάνω σε ένα ελαφρύ και εξαιρετικά άκαμπτο αλουμινένιο πάτωμα και παντρεύει τη σύγχρονη τεχνολογία με το ανοιχτό αμάξωμα. Οι εξωτερικές γραμμές του μοντέλου στηρίζονται στον διαχρονικό σχεδιασμό των αυτοκινήτων Rolls-Royce: μακρύ καπό, μεγάλοι διαμέτρου τροχοί, κοντοί εμπρόσθιοι και οπίσθιοι πρόβολοι. Στην νέα Phantom Drophead Coupe ο σχεδιασμός στο μπροστινό μέρος διακρίνεται από έναν καινοτόμο συνδυασμό στρογγυλών και μακρόστενων φωτιστικών σωμάτων και φυσικά από την μάσκα με τις κάθετες γραμμές και το αναδυόμενο αγαλματάκι (Spirit of Ecstasy) στο καπό.
Στο εσωτερικό, η σχεδίαση δίνει έμφαση στην πολυτέλεια, με εκθαμβωτικά και ποιοτικά υλικά ξύλου και δέρματος.
Τα 1.300 νέα υλικά και εξαρτήματα που χρησιμοποιήθηκαν στην νέα Phantom Drophead Coupe είναι μοναδικά, οι ομοιότητες όμως με το πρωτότυπο 100EX του 2004 παραμένουν. Όπως το ατσάλι στο καπό και τις κολώνες-Α, καθώς και το ξύλινο κάλυμμα της κουκούλας επιστρωμένο με ένα ειδικό μίγμα ελαίων ώστε να διατηρεί λάμψη και ζωντάνια, που βρίσκετε πίσω από τις θέσεις των επιβατών. Κάτω από το ξύλινο κάλυμμα βρίσκεται η μεγαλύτερη υφασμάτινη μηχανική οροφή με φόδρα από κασμίρ. Όσο για την ηχομόνωση, χαρακτηρίζεται κορυφαία αφού έχουν τοποθετηθεί 5 στρώσεις ειδικών υλικών ανάμεσα στους επιβάτες και out side world.
Παράλληλα, οι δύο πόρτες του αυτοκινήτου ανοίγουν με αντίθετη φορά, τόσο για την ευκολότερη είσοδο των πίσω επιβατών, όσο και για λόγους αισθητικής.
Ο χώρος αποσκευών μόλις 315 λίτρα είναι αρκετά πρακτικ
ός, καθώς η πίσω πόρτα είναι αναδιπλούμενη σε δύο τμήματα.
Το αυτοκίνητο μπορεί να φορέσει δύο τύπους ελαστικών: το standard των 19,
7in ή τον φαρδύτερο 21in.
Αν και λιμουζίνα αυτό το Coupeχαρίζει άνετη σπορ οδήγηση λόγο χαμηλού κέντρου βάρους και στο ζυγισμένο αμάξωμα. Αν κινείται σε δρόμο με πολλές λακκούβες οι ενοχλήσεις που θα έχει ο οδηγός στο τιμόνι θα είναι ανύπαρκτες,
λόγο των ελαφρύτερων μη αναρτώμενων τμημάτων της ανάρτησης .
Κάτω από το μακρύ καπό της Phantom Drophead Coupe βρίσκεται ο ίδιος κινητήρας με της Saloon που στηρίζεται στον γνωστό V12 της BMW. Ένας ατμοσφαιρικός V12, 48βάλβιδος
κινητήρας 6,75lt, με απόδοση 460hp και 720Nm ροπής στις 3500rpm, ο οποίος συνεργάζεται με ένα αυτόματο-σειριακό κιβώτιο έξι σχέσεων. Παρά τα κιλά του 2.620kg, το μοντέλο επιταχύνει από τα 0-100χλμ./ώρα σε 5,9 δεύτ., ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει στα 240 χλμ./ώρα.
Όσο για την τιμή? θα κυμαίνεται χωρίς φόρους και έξοδα μεταφοράς στα 370.000ΕΥΡΩ!!!


Τρέξατε!!!!



Πηγή: BMW Hellas

0 Comments:

Post a Comment

<< Home