Fabiatou Auto News

Tuesday, November 13, 2007

Το νέο πρωτότυπο Wz της Ssangyong

Για τη SsangYong, το Wz είναι κάτι παραπάνω από ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο. Το Wz είναι ένα πειραματικό πολυτελές sedan που θα επεκτείνει και θα διευρύνει την προϊοντική γκάμα της SsangYong, η οποία μέχρι τώρα εστιάζονταν μόνο σε μοντέλα SUV και μεγάλου μεγέθους πολυτελή sedan. Το Wz ενσαρκώνει το όραμα της SsangYong για την κατασκευή προηγμένων αυτοκινήτων με την εγγύηση και την τεχνογνωσία μιας σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ειδικότερα, το Wz σημαίνει ‘World Class, World Standard, World Premium Zenith’, που δείχνει την επιθυμία της SsangYong να κατασκευάσει ένα premium μεγάλο sedan που θα συναγωνιστεί τα κορυφαία πολυτελή sedan στην παγκόσμια αγορά, βασισμένο στην ποιότητα και τις επιδόσεις με χρήση τεχνολογίας αιχμής.

Η φιλοσοφία εξέλιξης γίνεται άμεσα αντιληπτή από το εξωτερικό του Wz. Το πλαϊνό προφίλ θυμίζει τη δυναμική εμφάνιση ενός σπορ coupe και δηλώνει ότι μία νέα ‘διάσταση sedan’ προστίθεται στο παραδοσιακό κύρος της SsangYong. Η ψηλότερη μεσαία γραμμή και ο φαρδύς, συμπαγής προφυλακτήρας χαρακτηρίζουν τη στιβαρότητα του οχήματος, ενώ η πρωτοποριακή και μοναδική κρυστάλλινη οροφή καθώς και οι επιθετικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες ενσαρκώνουν τις προοδευτικές τάσεις και την προκλητικές καινοτομίες της SsangYong.

Το εσωτερικό βασίζεται επίσης σε ένα εξελιγμένο concept. Η διάταξη του εσωτερικού και ο εξοπλισμός του είναι σχεδιασμένα για να εκφράζουν την πρακτικότητα και να είναι φιλικά στο χρήστη. Κυρίαρχα στοιχεία του εσωτερικού είναι το ταμπλό, η κεντρική κονσόλα και το πάνελ της οροφής. Το οριζόντιο ταμπλό – ευθυγραμμισμένο σύμφωνα με τις επενδύσεις θυρών, με μία ψηλότερη μεσαία γραμμή, προσφέρει στον οδηγό μία αίσθηση σταθερότητας, που δημιουργείται από τον οριζόντιο χώρο, ενώ το κρύσταλλο της οροφής από ελαφρύ πολυανθρακικό υλικό (polycarbonate) επιτείνει την αίσθηση ευρυχωρίας και ελευθερίας.

Η ξεχωριστή από το ταμπλό κεντρική κονσόλα εκτείνεται προς τα πίσω, χαρίζοντας μία αίσθηση κάθετου χώρου. Φιλοξενεί ηλεκτρονικές συσκευές όπως μια οθόνη αφής. Τα πίσω καθίσματα που χωρίζονται από την κεντρική κονσόλα, προσφέρουν στους επιβάτες ευρυχωρία, εκμεταλλευόμενα πλήρως τις αρετές ενός sedan.

Στο φουτουριστικό στυλ και τη κομψότητα του Wz προστίθεται ένας βενζινοκινητήρας twin turbo V6 3.600cc άμεσου ψεκασμού (GDi) με μέγιστη ισχύ 365ps και μέγιστη ροπή 49,0kg.m, και ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με μηχανικό πρόγραμμα αλλαγών. Επιπλέον, το Wz εφοδιάζεται με όλα τα κορυφαία συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφαλείας. Μεταξύ των συστημάτων ασφαλείας είναι : το Σύστημα Προειδοποίησης Λωρίδας Κυκλοφορίας - Lane Departure Warning System (LDWS), το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ρύθμισης Ύψους Αερανάρτησης – Electronic self-leveling Air Suspension (EAS), το Ηλεκτρικό Χειρόφρενο - Electric Parking Brake (EPB), το Σύστημα Παρακολούθησης Πίεσης Ελαστικών - Tire Pressure Monitoring System (TPMS), το All Wheel Drive (AWD), που είναι ένα τετρακίνητο σύστημα για sedan το οποίο προσφέρει τις καλύτερες οδηγικές επιδόσεις, ανεξάρτητα από τις οδικές συνθήκες, το Adaptive Cruise Control (ACC), που βοηθά στη διατήρηση της σωστής απόστασης από το προπορευόμενο όχημα με βάση τον υπολογισμό της απόστασης από το προπορευόμενο όχημα και την ταχύτητα του αυτοκινήτου και το Around Monitoring System (AMS), που βοηθά τον οδηγό να αναγνωρίζει εμπόδια γύρω από το αυτοκίνητο και να οδηγεί με ασφάλεια σύμφωνα με την εικόνα που στέλνουν οι αισθητήρες της κάμερας σε περιπτώσεις παρκαρίσματος ή εισόδου σε διασταυρώσεις.

Μαζί με το δυναμισμό και τον πρωτοποριακό χαρακτήρα που έχει κληρονομήσει από την ιστορία και την παράδοση της SsangYong, το Wz προτείνει νέες απόψεις για τη μοντέρνα εσωτερική και εξωτερική σχεδίαση, διαμορφώνοντας ένα ισορροπημένο σχήμα που συνδυάζει δυναμικές επιδόσεις και προηγμένη τεχνολογία. Το Wz είναι ένα αληθινό αριστούργημα που θα αποτελέσει ορόσημο στη δημιουργία των μελλοντικών sedan.


Πηγή: Ssangyong