Fabiatou Auto News

Wednesday, October 24, 2007

Το νέο Lancer Evolution X πρόκειται...

...να χρησιμοποιηθεί σαν πλοηγό αυτοκίνητο στο Ιαπωνικό Ράλι, 14ος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι και ο 6ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι Αυτοκινήτων Παραγωγής της FIA - Production Car World Rally Championship (PWRC) που θα διεξαχθεί στο Tokachi, Hokkaido από την Παρασκευή 26 μέχρι την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2007.

Ως πλοηγά αυτοκίνητα για το Ράλι Ιαπωνίας, τα Mitsubishi Lancer Evolution X θα είναι τα οχήματα που θα διανύσουν τη διαδρομή και όλες τις απαιτητικές ειδικές του αγώνα πριν από τους αγωνιζόμενους, προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση της πίστας, ώστε να είναι όλα έτοιμα για τον 14ο γύρο του WRC. Τα πλοηγά αυτοκίνητα, που συχνά αποκαλούνται και “Double Zero” και “Zero cars”, διανύουν τη διαδρομή πριν από τα αγωνιστικά - 30-λεπτά πριν την εκκίνηση ξεκινά το Double Zero car και 15-λεπτά μετά το Zero car.

Τα Lancer Evolution X που θα κάνουν λοιπόν την εμφάνισή τους στο Ράλι Ιαπωνίας θα είναι προδιαγραφών Group N και θα περιλαμβάνουν διάφορα νέα χαρακτηριστικά που δημιουργήθηκαν σε στενή συνεργασία με το Αγωνιστικό Τμήμα Τεχνικής Εξέλιξης των Mitsubishi Motors & Ralliart Inc.

Σ’ αυτές τις νέες εξελίξεις περιλαμβάνεται η ενσωμάτωση του αγωνιστικού κλωβού ασφαλείας (roll cage) στο αμάξωμα του αυτοκινήτου με εκτενείς ενισχύσεις που συνεπάγονται εξαιρετική αναβάθμιση της αντοχής και της ακαμψίας του αυτοκινήτου σε σχέση με την απλή έκδοση δρόμου. Ειδικά κατασκευασμένα εξαρτήματα έχουν χρησιμοποιηθεί σε αναρτήσεις και φρένα, ενώ δημιουργήθηκαν ειδικά εξαρτήματα για το σύστημα μετάδοσης από την Ralliart, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ένα κιβώτιο κοντών σχέσεων.

Το εξωτερικό του Lancer Evolution X Group N θα φέρει εξοπλισμό που συνήθως συναντάμε σε όλα τα αγωνιστικά αυτοκίνητα όπως προστατευτικά (κάρτερ, πατώματος και ρεζερβουάρ καυσίμου), λασπωτήρες και εισαγωγή αέρα στην καμπίνα του πληρώματος. Στο cockpit έχουν προστεθεί χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως ζώνες ασφαλείας πέντε σημείων στα καθίσματα μπάκετ και ένα αγωνιστικό τιμόνι.

Σαν πλοηγά αυτοκίνητα στο Ράλι Ιαπωνίας, τα Mitsubishi Lancer Evolution X που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν περιστρεφόμενα φώτα οροφής, σειρήνα και μεγάφωνο για να προειδοποιούν τους χιλιάδες θεατές που αναμένονται στις ειδικές διαδρομές ότι φτάνουν οι αγωνιζόμενοι.

Το Mitsubishi Lancer Evolution X προγραμματίζεται να λάβει έγκριση τύπου Group N από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου - Federation International de L'Automobile (FIA) το ερχόμενο καλοκαίρι, και το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα συμμετέχει σε διεθνή ράλι κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού του 2008 ή το 2009.

Πηγή: Mitsubishi