Fabiatou Auto News

Tuesday, September 25, 2007

Hyundai Veloster Concept Car

Σχεδιασμένο στο Κέντρο Σχεδιασμού & Τεχνολογίας στο Namyang της Κορέας, το Veloster coupe (με την κωδική ονομασία HND-3) είναι το τρίτο από μια σειρά πρωτοτύπων που κατασκευάστηκαν από το Κεντρικό Σχεδιαστικό Στούντιο της Hyundai στην Κορέα. Το όνομα Veloster, προκύπτει από τη συνένωση των λέξεων που εκφράζουν την ταχύτητα κίνησης και του σπορ αυτοκινήτου δηλαδή συνθέτουν τα σπορ στοιχεία, με τα κλασικά χαρακτηριστικά ενός οχήματος 2+2 θέσεων. Η πανοραμική γυάλινη οροφή καθώς και ένα πλήθος άλλων φουτουριστικών σχεδιαστικών επινοήσεων αποτελούν απόδειξη της τεχνογνωσίας της Hyundai στην μελέτη νέων αυτοκινήτων.

Προορισμένο για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του νεανικού κοινού, το Veloster υλοποιήθηκε μέσα από εικονική σχεδίαση με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή ώστε το τελικό προϊόν να διαθέτει τα απαραίτητα ποιοτικά χαρακτηριστικά χωρίς να επιβαρυνθεί το κόστος εξέλιξης.

«Με το Veloster, θελήσαμε να δοκιμάσουμε κάτι πραγματικά διαφορετικό. Γνωρίζουμε ότι χρειαζόμαστε ριζικά ανανεωμένα νέα προϊόντα για τη γενιά -Υ- δηλαδή το νεανικό κοινό που θα αποκτήσει αυτοκίνητο για πρώτη φορά λίγο μετά την ηλικία των είκοσι ετών,» τόνισε ο κ. Oh Suk-Geun, αντιπρόεδρος του Κέντρου Σχεδιασμού της Hyundai. «Αυτό είναι πραγματικά μια τολμηρή νέα κατεύθυνση» πρόσθεσε.

Πηγή: Hyundai