Fabiatou Auto News

Wednesday, September 12, 2007

BMW Concept X6

Πρωτοποριακή φιλοσοφία για το παγκοσμίως πρώτο Sports Activity Coupé.

Σαν ιδρυτής της κατηγορίας Sports Activity Vehicle (SAV), η BMW
παρουσιάζει και πάλι μία νέα, άριστα εξελιγμένη φιλοσοφία.
Η πιο σπορ και δυναμική εκδοχή ενός μοντέλου BMW X, με έμφαση κυρίως στην ενεργή, δυναμική οδική συμπεριφορά. Ανώτερο κράτημα που εκφράζεται από τη χαρακτηριστική σχεδιαστική γλώσσα της BMW και απεικονίζεται στη σχεδίαση του αυτοκινήτου.
Εντυπωσιακή σχεδίαση αμαξώματος που συνδυάζει τη σπορ κομψότητα μιας BMW Coupé με το εντυπωσιακό DNA μιας BMW X.
Σαφής οπτικός προσανατολισμός προς τους τροχούς, μεγάλη απόσταση από το έδαφος και τεράστιοι θόλοι των τροχών χαρίζουν στη BMW Concept X6 τη στιβαρή παρουσία που είναι σήμα κατατεθέν για μοντέλο BMW X.
Η BMW Concept X6 είναι το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο με Δυναμικό Έλεγχο Επιδόσεων - Dynamic Performance Control για μοναδική κατευθυντική ευστάθεια και ακρίβεια κάτω από όλες τις οδηγικές συνθήκες και με την έξυπνη τεχνολογία xDrive all-wheel-drive της BMW.

Εξωτερική σχεδίαση:
Το δυναμικό αμάξωμα του αυτοκινήτου συνδυάζεται ομαλά και αρμονικά με τη χαμηλωμένη οροφή. Αυτή η χυτή γραμμή οροφής αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο της coupé σιλουέτας, όπως άλλωστε και ο κοντός εμπρός πρόβολος, το μακρύ μεταξόνιο και ο μακρύς πίσω πρόβολος.
Σχεδιαστικά, η BMW Concept X6 εκφράζει το χαρακτηριστικό DNA της BMW X. Η οπτική ισορροπία των εμπρός και πίσω τροχών που είναι εμφανής από το πλάι καταδεικνύει την έξυπνη τεχνολογία xDrive all-wheel-drive της BMW .
Το δεύτερο κυρίαρχο στοιχείο στη σχεδίαση του αμαξώματος είναι ο σαφής οπτικός
προσανατολισμός προς τους τροχούς, οι μυώδεις θόλοι και οι μεγάλοι τροχοί που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακοί σε εμφάνιση και αποπνέουν μία αίσθηση σταθερότητας.
Το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από ένα συναρπαστικό συνδυασμό κυρτών και κοίλων επιφανειών.
Η πλαϊνή γραμμή που ανεβαίνει δυναμικά προς τα πίσω και η αυξανόμενη απόσταση ανάμεσα στη μεσαία και τη γραμμή των μαρσπιέ προς το πίσω τμήμα, δημιουργεί ένα δυναμικό, σφηνοειδές σχήμα.
Η εντυπωσιακή φυσιογνωμία με σαφή έμφαση στο πλάτος του αυτοκινήτου έχει τη χαρακτηριστική έκφραση μοντέλου BMW X. Αυτή η δυναμική εμφάνιση τονίζεται περαιτέρω με την τεράστια μάσκα της BMW που λειτουργεί σαν αεραγωγός με στιβαρές γρίλιες, ενώ το αιχμηρό προφίλ των προβολέων και η έμφαση στα πλαϊνά πάνελ υπογραμμίζουν τις προτεταμένες καμπύλες των θόλων των τροχών. Οι μεγάλοι αεραγωγοί, από την άλλη, εκφράζουν τη σημαντική ανάγκη για αέρα ψύξης του κινητήρα, δείχνουν το αυτοκίνητο μακρύτερο και υπογραμμίζουν το σπορ ταμπεραμέντο του και από μπροστά.
Το καπό του κινητήρα φέρει καθαρές καμπύλες που υποδιαιρούνται από πτυχές οι οποίες καταλήγουν στη μάσκα BMW. Στο κομψό αποτέλεσμα που δημιουργείται με αυτό τον τρόπο συμβάλλουν και τα στοιχεία του προφυλακτήρα που είναι βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος με διακριτικές πλαστικές πινελιές, σύμφωνα με το τυπικό στυλ ενός μοντέλου BMW X.
Η μοναδική σχεδίαση των κολόνων D εκφράζει γνήσια ισχύ και σταθερότητα, ενώ η πρωτοποριακή αισθητική των πίσω φώτων τονίζει το πλάτος του αυτοκινήτου. Τοποθετημένες τελείως προς τα έξω, οι απολήξεις εξαγωγής και οι οριζόντιες γραμμές της BMW Concept X6 αναδεικνύουν το φαρδύ μετατρόχιο του αυτοκινήτου.
Το σκούρο χρώμα που ξεχωρίζει από τα στοιχεία χρωμίου συμβολίζει τη σπορ και τεχνική ‘στόφα’ της BMW Concept X6, ενώ προηγμένα στοιχεία αποτελούν τα διακοσμητικά στα μαρσπιέ, οι χρωμιωμένες σχισμές, τα φώτα ομίχλης με τα ειδικά πλαίσια στους εξωτερικούς αεραγωγούς, καθώς και οι χρωμιωμένες απολήξεις εξαγωγής.
Η υποδαπέδια προστασία μπροστά και πίσω αποτελείται από αλουμίνιο.
Λευκά φλας είναι ενσωματωμένα στα πίσω φώτα και η ξεχωριστή νυχτερινή εμφάνιση της BMW Concept X6 χαρακτηρίζεται από φωτιστικά σώματα με ομοιογενές φωτεινό αποτέλεσμα.

Πηγή: BMW