Fabiatou Auto News

Thursday, July 26, 2007

Η Kia αποκαλύπτει ένα νέο coupe concept car

Ο αρχισχεδιαστής της Kia Motors Peter Schreyer αποκαλύπτει την πρώτη ανεπίσημη φωτογραφία του ολοκαίνουργιου sport coupe αυτοκινήτου που θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στις 11 Σεπτεμβρίου στην Φρανκφούρτη

Σχεδιασμένο από τον αρχισχεδιαστή της εταιρίας τον Peter Schreyer, κατασκευασμένο στην Ευρώπη, το νέο concept car, του οποίου το όνομα ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί, είναι ένα 2+2 coupe.
Αποκαλύπτοντας την πρώτη ανεπίσημη φωτογραφία του νέου αυτοκινήτου, ο
Schreyer σχολίασε: “Η Kia μου έδωσε την ευκαιρία να διαμορφώσω τη μάρκα σχεδιαστικά. Σπάνια ένας σχεδιαστής έχει αυτή την ευκαιρία. Ξεκινήσαμε αυτό το συναρπαστικό «ταξίδι» με το Kia ex-ceed cabrio concept στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο και τώρα στην Φρανκφούρτη είμαι σίγουρος ότι η Kia θα εντυπωσιάσει ολόκληρο το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας”.
Ο
Schreyer πρόσφατα βραβεύθηκε με τιμητικό διδακτορικό για την συμβολή του στον σχεδιασμό αυτοκινήτων από το Royal College of Art (RCA) της Βρετανίας. Ο 53άχρονος Βαυαρός σπούδασε βιομηχανικό σχέδιο στο RCA το διάστημα 1979/80, εργάστηκε στην Audi & στην Volkswagen για τα επόμενα 25 χρόνια, σχεδιάζοντας αυτοκίνητα όπως το Audi TT και το νέο VW Beetle. Στην Kia Motors εργάζεται από τον Σεπτέμβριο του 2006.

Πηγή: Kia