Fabiatou Auto News

Thursday, May 17, 2007

Suzuki Splash

Mετά το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση του Παρισιού το Σεπτέμβριο του 2006, η Suzuki αποκαλύπτει τις πρώτες εικόνες του Splash παραγωγής. Το Splash είναι ένα συμπαγές πολυχρηστικό μοντέλο με έντονα σπορ στοιχεία, που συνδυάζει το δυναμισμό του Swift και την πρακτικότητα ενός πολυμορφικού, χάρη στο φαρδύ και ψηλό αμάξωμά του.Το Splash αποτελεί μια εντελώς νέα πρόταση στην κατηγορία και δεν αντικαθιστά κάποιο από τα γνωστά μοντέλα Suzuki του παρελθόντος. Με το Splash η Suzuki καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών των σύγχρονων Ευρωπαίων οδηγών, που επιζητούν άνεση, ευρυχωρία, υψηλή ποιότητα, ασφάλεια, προσεγμένη οδική συμπεριφορά, δυναμικές επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και μικρές εκπομπές ρύπων. Ειδικότερα στον τομέα της ασφάλειας η Suzuki έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση και έτσι το μοντέλο, παρά τις συμπαγείς διαστάσεις του, θα εξοπλίζεται με έως έξι αερόσακους και ESP, ανάλογα με την έκδοση.

Το όνομα Splash του νέου Suzuki έρχεται να υπογραμμίσει την έκπληξη που δημιουργεί το μοντέλο, τόσο με την εμφάνισή του, όσο και με τα δυναμικά του χαρακτηριστικά. Το Splash είναι το τέταρτο κατά σειρά εντελώς νέο μοντέλο που παρουσιάζει η Suzuki σε λιγότερα από τρία χρόνια - μετά τα Swift, Grand Vitara και SX4- το οποίο εντάσσεται στη στρατηγική παγκόσμιας ανάπτυξης της εταιρείας και ενσωματώνει τη νέα φιλοσοφία “Way of Life”.
Το Splash διαθέτει ένα ευρύχωρο αμάξωμα με μήκος 3.7, πλάτος 1.7 και ύψος 1.6 μέτρα, που μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση πέντε ενήλικες επιβάτες και τις αποσκευές τους. Παρά το ύψος του, η ιδιαίτερη προσοχή που έχει δοθεί στη σχεδίασή του, μειώνει σημαντικά το συντελεστή αεροδυναμικής αντίστασης, με αποτέλεσμα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και ελάχιστες εκπομπές ρύπων.
Το Splash θα διατίθεται με κινητήρες βενζίνης 1.000 και 1.200 κ.εκ., που κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η υψηλή ισχύς -65 και 86 ίπποι αντίστοιχα- και οι πολύ χαμηλές εκπομπές ρύπων -120 και 140 γρ./χιλ. αντίστοιχα για το μονοξείδιο του άνθρακα. Χάρη στην υψηλή τους τεχνολογία, οι δύο αυτοί κινητήρες παρουσιάζουν πολύ μικρές εσωτερικές τριβές, ενώ αποδίδουν τη μέγιστη ροπή τους σε χαμηλό αριθμό στροφών. Τα δύο αυτά χαρακτηριστικά λειτουργίας, συμβάλλουν σημαντικά στην ευκολία οδήγησης και ταυτόχρονα στη μείωση της κατανάλωσης και των εκπεμπόμενων ρύπων. Για όσους έχουν την δυνατότητα επιλογής, η Suzuki προσφέρει και έναν ακόμα κινητήρα, diesel αυτή τη φορά, που χάρη στην τεχνολογία common rail, τις 16 βαλβίδες και το turbo, αποδίδει την υψηλή ισχύ των 75 ίππων από 1.300 κ.εκ.Το νέο Splash θα κατασκευάζεται στην Ευρώπη, όπου η Suzuki υπολογίζει να διαθέτει περίπου 60.000 μονάδες το χρόνο. Το εμπορικό λανσάρισμα του νέου μοντέλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2008.

Suzuki Hellas

0 Comments:

Post a Comment

<< Home