Fabiatou Auto News

Thursday, April 26, 2007

LEXUS LS460 - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2007

Στη συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου «New York International Auto Show» στο Jacob Javitz Centre, Manhattan, Νέα Υόρκη, το Lexus LS460 ανακηρύχθηκε ως το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2007.
Το Lexus LS460 επιλέχτηκε από μια αρχική λίστα 28 υποψήφιων μοντέλων που προτάθηκαν από μέλη του World Car από συνολικά 22 χώρες.
Επειδή δεν πρόκειται για διαγωνισμό ομορφιάς, ο στόχος ήταν να εξασφαλιστεί ότι το βραβείο Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς (World Car of the Year - WCOTY) θα ήταν αποτέλεσμα μια δίκαιης και διεξοδικής διαδικασίας αξιολόγησης που θα λάμβανε υπόψη τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πελατών παγκοσμίως. Η διαδικασία ξεκίνησε με τα μέλη του WCOTY που αξιολόγησαν και βαθμολόγησαν τις υποψηφιότητες μέσω συγκεκριμένων τυποποιημένων παραμέτρων που κάλυπταν τα πάντα - από στυλ και ποιότητα, μέχρι επιδόσεις και ασφάλεια. Στη συνέχεια, τον Ιανουάριο του 2007 δημιουργήθηκε μια λίστα με τις 10 τελικές υποψηφιότητες.
Τα μέλη του WCOTY επιβεβαίωσαν ότι το πολυτελές LS460 αποτελεί την ενσάρκωση της φιλοσοφίας της μάρκας Lexus που δεν είναι άλλη από την "αναζήτηση της τελειότητας". Αν και ακόμα νέα μάρκα σε μερικές αγορές, η Lexus συνεχίζει να καταγράφει επιτυχίες στο ιστορικό της, με το πολυτελές κορυφαίο της μοντέλο να φέρει πολλές πρωτιές, όπως ένα πρωτοποριακό αυτόματο σύστημα παρκαρίσματος και ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Κλασικά πολυτελές αλλά σε μοντέρνα εκτέλεση, με αναμφισβήτητη ποιότητα, και μεγάλη ισχύ, προσφέρεται και σε μια πιο οικολογική εναλλακτική έκδοση με τη μορφή του υβριδικού LS600h και του αντίστοιχου με μακρύ μεταξόνιο LS600h L, για όσους επιθυμούν την οδηγική απόλαυση χωρίς ενοχές.
Την κορυφαία τριάδα του ετήσιου World Car of the Year – εκτός από το Lexus LS460 – συμπλήρωσαν τα Audi TT και MINI.
"Είναι τιμή μας να παραλαμβάνουμε ένα βραβείο με κύρος, που αναγνωρίζει το LS 460 ως το 2007 World Car of the Year’’, δήλωσε ο Bob Carter, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Lexus Group. "Εξ αρχής, στόχος μας ήταν η δημιουργία ενός κορυφαίου πολυτελούς μοντέλου που θα αναγνωριζόταν ως ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο. Η ανταπόκριση των πελατών μας στο LS 460 και βραβεία όπως αυτό αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου αυτού".

World Car of the Year (WCOTY)

Η παγκόσμια αγορά αποτελεί πλέον πραγματικότητα. Σε κανέναν τομέα δεν είναι πιο εμφανής αυτή η παγκόσμια πραγματικότητα απ’ ότι στην αυτοκινητοβιομηχανία. Ευρωπαϊκά μοντέλα σχεδιάζονται μηχανολογικά στη Νότια Κορέα. Μοντέλα της Βορείου Αμερικής εξελίσσονται στην Αυστραλία. Ιαπωνικά μοντέλα σχεδιάζονται στην Ευρώπη. Αμερικάνικα μοντέλα κατασκευάζονται στην Κίνα. Και αυτή είναι μόνο η αρχή. Αυτοκίνητα από όλες τις χώρες του κόσμου πωλούνται σε όλες τις χώρες του κόσμου.
Το βραβείο
World Car of the Year (WCOTY) δημιουργήθηκε ώστε να αντανακλά αυτή την πραγματικότητα, να αναγνωρίζει και να ανταμείβει την αυτοκινητιστική τελειότητα σε παγκόσμιο επίπεδο, και να την επικοινωνεί στους πελάτες. Το βραβείο αυτό έχει ως στόχο να συμπληρώνει, και όχι να ανταγωνίζεται τα υπάρχοντα εθνικά και περιφερειακά προγράμματα θεσμών για το ‘Αυτοκίνητο της Χρονιάς’.
Το πρώτο Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς, το 2005 ήταν το
Audi A6. Το 2006, η BMW Σειρά 3 κατέκτησε τον τίτλο του WCOTY.
Η ανακοίνωση του ετήσιου βραβείου
WCOTY στο Σαλόνι της Νέας Υόρκης συμπίπτει με το τέλος της σεζόν που ξεκινά κάθε Φθινόπωρο με το Σαλόνι του Παρισιού ή της Φρανκφούρτης. Ακολουθεί το Σαλόνι του Τόκυο κάθε 2 χρόνια. Το Ιανουάριο τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται στο Σαλόνι του Detroit, ενώ ακολουθεί η Γένοβα το Μάρτιο. Τέλος, τον Απρίλιο, η διεθνής σεζόν σαλονιών αυτοκινήτου κλείνει με ένα εντυπωσιακό φινάλε στα πλαίσια του New York International Auto Show.

Πηγή: Lexus Hellas