Fabiatou Auto News

Friday, April 06, 2007

Τρία Παγκόσμια Πρωτότυπα Μικρά Αυτοκίνητα Chevrolet με Έντονη Προσωπικότητα και Στυλ

‘Το μικρό είναι όμορφο’: αυτή είναι η έκπληξη που περίμενε τους Αμερικανούς επισκέπτες του περιπτέρου της Chevrolet στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Η μεγαλύτερη μάρκα της GM παρουσίασε τρία παγκόσμια πρωτότυπα μεγέθους Chevrolet Matiz σχεδιασμένα για να προσελκύσουν νεαρούς αγοραστές αυτοκινήτων, κατοίκους αστικών περιοχών. Τα πρωτότυπα αυτά, δείχνουν στο Αμερικανικό κοινό κάτι που οι Ευρωπαίοι ήδη γνωρίζουν: ότι η ‘αξία της τέχνης δεν εξαρτάται από το μέγεθος του καμβά’. Τα ιδιαίτερα δημιουργικά πρωτότυπα Chevrolet Beat, Chevrolet Groove και Chevrolet Trax μεταφέρουν την ενέργεια, την ποικιλομορφία και τις συγκινήσεις του αστικού lifestyle, σε τέσσερις τροχούς, ενώ πέρα από την ελκυστική τους εμφάνιση, προσφέρουν οδηγική απόλαυση, οικονομία καυσίμου και αξία.

Ας δούμε τα τρία minicar concepts της Chevrolet:

  • Chevrolet Beat: Σχεδιασμένο για να προσφέρει την αίσθηση ενός γρήγορου μίνι, το Beat είναι ένα FWD, τρίθυρο πρωτότυπο hatchback με εξατομικευμένα χαρακτηριστικά και αντλεί ισχύ από έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,2-λίτρων που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο.

· Chevrolet Groove: πολύ σκληρό για να είναι “χαριτωμένο,” το Groove concept είναι ένα όχημα εμπνευσμένο από ένα “μισό-στρατιωτικό – μισό-μοντέρνο’’ κράνος, είναι σύγχρονο και υπερμοντέρνο αλλά υιοθετεί και κλασικά στοιχεία από τη σχεδιαστική κληρονομιά της Chevrolet, όπως το κάθετο παρμπρίζ και τα τονισμένα φτερά, που του χαρίζουν μία ισχυρή, στιβαρή παρουσία θυμίζοντας ένα ρετρό, δυνατό αυτοκίνητο. Η εντυπωσιακή απόχρωση Lunar Quartz έρχεται σε αντίθεση με τη στρατηγική χρήση χρωμιωμένων λεπτομερειών εξωτερικού σε satin silver. Μεγάλες ζάντες 17-ιντσών πέντε ακτίνων, τραβηγμένες τελείως προς τα πίσω δίνουν την εντύπωση ότι το αυτοκίνητο είναι μακρύτερο από όσο στην πραγματικότητα, χάρη στο κοντό-αλλά-τονισμένο παρμπρίζ και τη μακριά, επίπεδη καμπίνα, μία σχεδίαση που προσφέρει ένα ευρύχωρο εσωτερικό. Επιτυγχάνοντας μία οπτική αντίθεση, οι δαγκάνες των φρένων σε Vertigo προσελκύουν την προσοχή στις πίσω ζάντες. Ο εμπρός πρόβολος περιλαμβάνει αεραγωγούς που είναι ενσωματωμένοι στα εμπρός φώτα ομίχλης LED, ενώ οι επιμήκεις προβολείς μεγαλώνουν περαιτέρω οπτικά το όχημα. Το FWD Groove αντλεί ισχύ από ένα μικρό, αποδοτικό πετρελαιοκινητήρα 1-λίτρου.

  • Chevrolet Trax: Ένα αστικό, πρωτότυπο crossover που κινείται με την ίδια άνεση στο χώμα ή στην πόλη, διαθέτει ένα προσιτό σύστημα AWD και μοιάζει με καθαρόαιμο SUV πολύ μικρότερου μεγέθους, χάρη στον ογκώδη μονοκόμματο προφυλακτήρα και το σύστημα των φτερών μπροστά και πίσω, μία πίσω τοποθετημένη ρεζέρβα και μία σχάρα οροφής. Το Trax αντλεί ισχύ από ένα βενζινοκινητήρα 1-λίτρου. Το πάνω τμήμα του εξωτερικού είναι βαμμένο σε Blaze Orange, ενώ τα κάτω γωνιακά πάνελ υιοθετούν μία ματ απόχρωση Burnt Orange. Ο χρωματικός συνδυασμός συνθέτει ένα οπτικό αποτέλεσμα που ενισχύει την αίσθηση ότι αυτό το Chevrolet συγκεντρώνει τα πάντα, παρά το μικρό του μέγεθος.

Και τα τρία πρωτότυπα σχεδιάστηκαν στο Στούντιο Σχεδίασης της GM στο Incheon, Νότια Κορέα. Πρόκειται για ένα από τα 11 Στούντιο Παγκόσμιας Σχεδίασης της GM, με τους σχεδιαστές του να έχουν ειδικότητα στην προϊοντική εξέλιξη μικρών αυτοκινήτων, όπως αποδεικνύεται από τις δύο ήδη επιτυχημένες γενιές Matiz.

Η Chevrolet είναι μία από τις τέσσερις παγκόσμιες μάρκες της GM, η οποία ικανοποιεί τις ποικίλες ανάγκες των πελατών σε 120 χώρες με οχήματα που ξεκινούν από υπο-συμπαγή και οικογενειακά sedan και φτάνουν μέχρι μεγάλα pickup και SUV και θρυλικά σπορ αυτοκίνητα όπως η Corvette.


Πηγή: Chevrolet