Fabiatou Auto News

Friday, May 25, 2007

Ευελιξία στην Πόλη: Η Νέα Γενιά Opel Agila

Στο lifestyle των δραστήριων γυναικών της πόλης, η λέξη-κλειδί είναι η ‘ισορροπία’. Δουλειά, γυμναστήριο, ψώνια, παρέα και βόλτες – ένα αυτοκίνητο κάνει τη ζωή πιο εύκολη, και κατά προτίμηση όταν είναι τόσο ευέλικτο όσο ο ιδιοκτήτης του. Ακριβώς αυτό είχαν στο μυαλό τους σχεδιαστές και μηχανικοί κατά τη δημιουργία της νέας γενιάς Opel Agila. Το αποτέλεσμα είναι ένα κομψό αυτοκίνητο πόλης το οποίο, αν και συμπαγές και ευέλικτο για στενούς χώρους παρκαρίσματος, διαθέτει ένα ευρύχωρο εσωτερικό, καθώς μπορεί να μεταφέρει ογκώδη, σπορ εξοπλισμό ελεύθερου χρόνου. Επίσης, έχει αρκετά καθίσματα, για να ταξιδεύουν με άνεση η οικογένεια και οι φίλοι. Ακόμα και με μήκος μόλις 3.74 m, το νέο Agila προσφέρει χώρο για πέντε επιβάτες, με ευκολία πρόσβασης από τέσσερις πόρτες. Η ποιότητα των υλικών, μία νέα συλλογή αποχρώσεων εσωτερικού και εξωτερικού, οι πρακτικοί αποθηκευτικοί χώροι και η ευρυχωρία στην περιοχή της κεφαλής δημιουργούν ένα περιβάλλον, μέσα στο οποίο νιώθεις ευχάριστα από την πρώτη στιγμή. Η απολαυστική οδηγική εμπειρία επιτείνεται με λεπτομέρειες όπως το ξεχωριστό στροφόμετρο στο ταμπλό, ο ψηλά τοποθετημένος επιλογέας ταχυτήτων και τα χειριστήρια του ηχοσυστήματος στο τιμόνι. Η ψηλή θέση οδήγησης διευκολύνει την είσοδο/έξοδο στο Agila και διασφαλίζει καλή ορατότητα ακόμα και σε συνθήκες πυκνής οδικής κυκλοφορίας στην πόλη. Οι πλάτες των πίσω καθισμάτων μπορούν να αναδιπλώνονται με μία κίνηση για τη δημιουργία ενός εντελώς επίπεδου πατώματος φόρτωσης, με θάλαμο από κάτω, που παρέχει πρόσθετο αποθηκευτικό χώρο. Συνολικά, το Agila έχει όγκο χώρου αποσκευών πάνω από 1100 L με πρόσβαση από ένα μεγάλο πορτμπαγκάζ – τιμή κορυφαία για την κατηγορία. Το νέο Agila προσφέρεται επίσης με ένα πακέτο ασφαλείας, το οποίο περιλαμβάνει τέσσερις αερόσακους, καθώς και προαιρετικό Ηλεκτρονικό Σύστημα Ελέγχου Ευστάθειας - Electronic Stability Program (ESP) και αερόσακους τύπου κουρτίνας. Επίσης, αντί του στάνταρ μηχανικού κιβωτίου, διατίθεται επίσης αυτόματο κιβώτιο – ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της κατηγορίας.

Χαρακτηριστικά του νέου Agila:
Σχεδίαση: Μοντέρνο, πεντάθυρο μικρό αυτοκίνητο πόλης ενός όγκου με χυτές γραμμές, δυναμική γραμμή οροφής, χαρακτηριστική, φιλική φυσιογνωμία και σχεδίαση Opel, συμμετρικές αναλογίες (μήκος/πλάτος/ύψος: 3.74/1.68/1.59 m) παρά τις συμπαγείς διαστάσεις.
Εσωτερικό: Ευέλικτο πενταθέσιο, ψηλή θέση καθισμάτων προσφέρει καλή ορατότητα, ψηλά τοποθετημένος επιλογέας ταχυτήτων στην κεντρική κονσόλα, μεγάλα, χαρακτηριστικά στρογγυλά όργανα, στροφόμετρο σε ξεχωριστό κέλυφος, νέα χρώματα, συμπερ. πορτοκαλί και μπλε για υφάσματα, κεντρική κονσόλα και περίγραμμα του ταμπλό, τιμόνι ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος με χειριστήρια, εμπρός καθίσματα ρυθμιζόμενα καθ’ ύψος, πολυάριθμοι αποθηκευτικοί χώροι, διαιρούμενα 60:40/αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα, επίπεδο πάτωμα φόρτωσης με πρόσθετο θάλαμο αποθήκευσης από κάτω.
Πλαίσιο: Νέο πλαίσιο για ευέλικτη συμπεριφορά, εμπρός άξονας τοποθετημένος σε υποπλαίσιο, ημιανεξάρτητη πίσω ανάρτηση, μεγάλοι τροχοί μέχρι 15-ιντσών.
Κινητήρες: Δύο νέοι, ζωηροί βενζινοκινητήρες (1.0 l/65 hp με πεντατάχυτο, μηχανικό κιβώτιο, ο 1.2 l/86 hp διατίθεται επίσης με αυτόματο κιβώτιο), ένας οικονομικός και ισχυρός πετρελαιοκινητήρας άμεσου ψεκασμού common-rail (1.3 l/75 hp 190 Nm), διατίθεται με φίλτρο σωματιδίων πετρελαίου (DPF) .
Ασφάλεια: Εμπρόσθιοι και πλευρικοί αερόσακοι, προειδοποιητικό σήμα ζώνης ασφαλείας οδηγού και αερόσακος συνοδηγού που μπορεί να απενεργοποιείται, στάνταρ, ενώ προαιρετικά διατίθενται επίσης: αερόσακοι τύπου κουρτίνας και ESP
.

Πηγή: Opel