Fabiatou Auto News

Wednesday, August 29, 2007

H Mitsubishi Motors Europe με πρωταγωνιστή το νέο Lancer Sports Sedan

Η 10η γενιά του Lancer Sports Sedan θα είναι ο μεγάλος· πρωταγωνιστής της Mitsubishi Motors στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2007. Το νέο Lancer Sports Sedan αποτελεί ένα σημαντικό μοντέλο για την εταιρεία καθώς κουβαλά μία παράδοση 35 χρόνων αλλά και η εξέλιξη του στηρίζεται σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα της Mitsubishi Motors, το Project Global.

Παγκόσμια
΄Το πρόγραμμα ανάπτυξης της παγκόσμιας πλατφόρμας αποτελεί μία επένδυση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και θα συνδέσει το όνομά της με την παρουσίαση αρκετών νέων οχημάτων Mitsubishi τα επόμενα χρόνια, μεταξύ των οποίων η νέα οικογένεια Lancer, η δεύτερη γενιά Outlander καθώς επίσης και το Delica D:5 minivan / SUV crossover. Η παγκόσμια αυτή πλατφόρμα θα συμβάλει στη δημιουργία οικονομιών κλίμακας, χάρη στην ευελιξία της αλλά και των συνεργιών που επιτυγχάνονται στους τομείς σχεδίασης, μηχανολογίας και παραγωγής καθώς είναι σχεδιασμένη για να ικανοποιήσει τις πολυποίκιλες τοπικές ανάγκες και νομοθεσίες

Διαπιστευτήρια
Σχεδιασμένο στο Ευρωπαϊκό στούντιο σχεδίασης της Mitsubishi Motors στο Trebur, κοντά στη Φρανκφούρτη, το Lancer Sports Sedan έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τα πρωτότυπα Concept-Sportback (2005 IAA) και Concept-X (2005 Tokyo), που δημιουργήθηκαν επίσης στην Ευρώπη.
Το χαμηλό αμάξωμα, το μακρύ καπό / κοντό πορτμπαγκάζ, το φαρδύ μετατρόχιο, η χαρακτηριστική μάσκα τύπου ‘Μαχητικού Αεροσκάφους’ (με χρωμιωμένο το επάνω τμήμα για την Ευρωπαϊκή αγορά) και χαρακτηριστικά βαθιά «μάτια» (προβολείς): είναι μία σειρά από στοιχεία που διαμορφώνουν μία νέα άποψη για τη φιλοσοφία των σπορ sedan.
Το νέο Lancer Sports Sedan παραπέμπει άμεσα στις προηγούμενες γενιές Lancer
με παράδοση στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που ξεπερνά τα 35 χρόνια, από το πρώτο 1973 Lancer 1600 GSR, νικητή πολλών ράλι μεγάλων αποστάσεων στη δεκαετία του 1970 σε Αφρική και Αυστραλία (East African Safari, Bandama, Southern Cross,…) μέχρι το 1980 Lancer EX 2000 Turbo και το σημερινό Lancer Evolution.

Οικογένεια
Στο πλαίσιο του σταδιακού λανσαρίσματός του στην Ευρώπη από τα τέλη του 2007, το Lancer Sports Sedan με μήκος 4,570 m* και πλάτος 1,760 m* θα προσφέρεται από τη Mitsubishi Motors για την Ευρωπαϊκή αγορά σε μία πλούσια γκάμα εκδόσεων, ξεκινώντας από τα βασικά βενζινοκίνητα μοντέλα 1.5λίτρων μέχρι τα μεσαία βενζινοκίνητα 1.8λίτρων και 2.0 Diesel (διαθεσιμότητα ανάλογα με την αγορά), αλλά και το νέο Lancer Evolution, ενώ στο μέλλον θα διατίθεται επίσης και σε άλλες εκδόσεις:
§ 110 ps – 1.5 l DOHC MIVEC βενζίνης*
§ 140 ps – 2.0 l Common Rail Diesel (κατασκευαστής: VAG)*
§ 144 ps – 1.8 l DOHC MIVEC βενζίνης*
§ 2.0 l Turbo DOHC MIVEC βενζίνης (Lancer Evolution / η ισχύς θα ανακοινωθεί αργότερα)
* όλα τα δεδομένα αναμένουν έγκριση τύπου.
Η πλούσια γκάμα των διαθέσιμων εκδόσεων θα εφοδιάζεται με 5-τάχυτο μηχανικό, 6-τάχυτο μηχανικό, CVT, 4-τάχυτο αυτόματο και 6-τάχυτο αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο, ανάλογα με τον κινητήρα.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου, οι εκδόσεις των Lancer Sports Sedan και Lancer Evolution θα πλαισιωθούν και από το νέο 5-θυρο Lancer Sportback, το οποίο θα ενισχύσει περαιτέρω την οικογένεια Lancer και θα απευθύνεται ειδικά στους Ευρωπαίους αγοραστές οχημάτων hatchback.
Η νέα οικογένεια Lancer θα αποτελέσει μία φρέσκια εναλλακτική πρόταση για τους Ευρωπαίους πελάτες που αναζητούν διαχρονική παρουσία, υψηλή δυναμική, αξιοπιστία και άριστη σχέση αξίας-τιμής, από μια Μάρκα περήφανη για την κληρονομιά της.

Πηγή: Mitsubishi