Fabiatou Auto News

Sunday, October 21, 2007

Nissan GT-R Concept Car

Το νέο GT-R Concept, που γιόρτασε την Ευρωπαϊκή πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, αποτελεί μία σύγχρονη εκδοχή του μοντέλου που έγινε σύμβολο οδηγικής απόλαυσης μέσα από τη χρήση πρωτοποριακής τεχνολογίας. Η Nissan θα εξακολουθήσει να κατασκευάζει GT-R τον 21ο αιώνα, καθώς σκοπεύει να κατακτήσει την παγκόσμια αγορά με την προικισμένη, επόμενη γενιά GT-R.
Το GT-R
Concept, παραμένει επαναστατικό, τεχνολογικά προηγμένο και πιστό στην ιδέα της γνήσιας οδηγικής απόλαυσης, περισσότερο από ποτέ, με τη διαφορά ότι τώρα το αμάξωμά του απεικονίζει πιστότερα το ταμπεραμέντο του. Το ντιζάιν μπορεί να είναι καινούριο, αλλά η βασική φιλοσοφία του GT-R Concept είναι ταυτόσημη με αυτή των ένδοξων προγόνων του – πρόκειται για ένα απόλυτο οδηγικό εργαλείο, με τολμηρή εμφάνιση και κορυφαίες προδιαγραφές και επιδόσεις. Επιδόσεις που ξεκινούν από τους 480 και φτάνουν τους 530ίππους σε ένα biturbo V6 κινητήρα, 3.8cc.
Άγρια Κομψότητα Τα πάντα στην πληθωρική, επιβλητική σιλουέτα του GT-R Concept αποπνέουν μία αίσθηση δυναμισμού. Τα φουτουριστικά χαρακτηριστικά και η υψηλή τεχνολογία μαρτυρούν τις δυνατότητες των επιδόσεων. Η μεγάλη εισαγωγή αέρα μπροστά, που για πολλά χρόνια θεωρείται ένα από τα πιο εντυπωσιακά οπτικά εφέ του GT-R, προδίδει αναμφίβολα τις ικανότητες του GT-R Concept. Η σχεδιαστική γραμμή του καπό καθώς ξεδιπλώνεται για να συναντήσει το παρμπρίζ, όπως άλλωστε και η κατακόρυφη διάταξη των προβολέων που φαινομενικά εκτείνονται προς τα πίσω, σχηματίζοντας ένα V πριν βυθιστούν στο πάνω τμήμα των εμπρός φτερών, προβάλλουν τις έννοιες της ταχύτητας, της δυναμικότητας και της τεχνολογίας.
Οι διογκωμένοι θόλοι των τροχών, στρογγυλεμένοι μπροστά και σφηνοειδείς πίσω φιλοξενούν μεγάλες ζάντες 20 ιντσών και υπενθυμίζουν ότι το GT-R είναι έτοιμο για δράση. Άβαφα πλαίσια από ανθρακονήματα καλύπτουν τους μεγάλους αεραγωγούς για την ψύξη των πίσω φρένων. Ανθρακονήματα χρησιμοποιούνται και στον διακριτικό, αεροδυναμικό εκτροπέα αέρα κάτω από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, μειώνοντας περαιτέρω το βάρος. Μία διαμήκης ρίγα που χωρίζει την οροφή του GT-R Concept ενισχύει την αίσθηση αντοχής και στιβαρότητας του αυτοκινήτου. Ακολουθεί τη γραμμή του βασικού δομικού στοιχείου του GT-R Concept και συγκεκριμένα ενός στιβαρού μεταλλικού πλαισίου που διατρέχει το αμάξωμα σε όλο του το μήκος και είναι εν μέρει ορατό από το πίσω παρμπρίζ.
Στο GT-R Concept υλοποιείται ο αρχικός στόχος του προγράμματος, που εστιάζεται στη δημιουργία ενός αυτοκινήτου για ‘Υπέρτατες Οδηγικές Απολαύσεις. Αίσθηση στιβαρότητας και σταθερότητας, μέσα από ένα επιτυχημένο κοκτέιλ επιθετικότητας και ευφυΐας, απλότητας και προηγμένης τεχνολογίας.
Οδηγός: ο Κυρίαρχος του Παιχνιδιού Μέσα στην πρακτική καμπίνα του GT-R Concept, κυβερνά ο οδηγός. Η σχεδίαση του εσωτερικού του 2+2 οχήματος είναι άκρως λειτουργική χωρίς να υστερεί σε στυλ. Στο εσωτερικό του GT-R Concept, οπτικά αλλά και ουσιαστικά, κυριαρχεί ένα κεντρικό μεταλλικό πλαίσιο το οποίο χωρίζει την καμπίνα στη μέση και αποτελεί τον βασικό πυρήνα γύρω από τον οποίο δομείται ολόκληρο το αυτοκίνητο. Το στοιχείο αυτό, πέρα από την αίσθηση αντοχής και ακεραιότητας που προσφέρει, δημιουργεί έναν κλωβό ασφαλείας για τον οδηγό, επιτρέποντάς του να συγκεντρώνεται στο καθήκον της οδήγησης.
Οι γραμμές της καμπίνας είναι απλές, κομψές, τολμηρές και δυναμικές. Ψηφιακές οθόνες προβάλλουν τις ζωτικές λειτουργίες του GT-R Concept και είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να προσφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες με τρόπο που να μη διασπά την προσοχή του οδηγού όταν θα σπάει το φράγμα των 300km/h.
Ο Θρύλος Συνεχίζεται Εδώ και πολλά χρόνια, το Skyline GT-R αποδεικνύει αναμφίβολα ότι η Nissan σχεδιάζει αυτοκίνητα με πάθος. Το νέο GT-R Concept επιχειρεί μία αναβάθμιση για το αυτοκίνητο και όλα όσα συμβολίζει και εκθέτει τα ταλέντα του σε ένα καινούριο, ευρύτερο κοινό. Το μοντέλο αυτό, παραμένει η επιλογή του λάτρη των γνήσιων επιδόσεων, ξεχωρίζει όμως παράλληλα για το υψηλό επίπεδο τεχνολογίας και πρωτοποριακού στυλ που διαθέτει, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για τη βίωση μιας απαράμιλλης οδηγικής εμπειρίας.

Πηγή: Nissan