Fabiatou Auto News

Thursday, January 25, 2007

Chevrolet Camaro convertible concept

Η Chevrolet έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια παραγωγής για το Camaro, το οποίο θα αρχίσει να πωλείται στις Η.Π.Α. το 2009. Το Camaro convertible concept βασίζεται στη φιλοσοφία του αρχικού Camaro, έχοντας υποστεί ελάχιστες αλλαγές που ήταν απαραίτητες για την προσαρμογή του αμαξώματος στις ανάγκες ενός convertible. Μοιράζεται τις ίδιες εξωτερικές διαστάσεις με το Camaro concept (Μ/Π/Υ: 4,730/2,022/1,344 mm), αν και το πλαίσιο του παρμπρίζ, με φινίρισμα από ανοδιωμένο αλουμίνιο, έχει ελαφρώς τροποποιηθεί για την προσαρμογή της convertible οροφής. Το Camaro convertible concept αντλεί ισχύ από έναν κινητήρα V-8 με πλούσια αποθέματα ροπής, που μεταδίδει ισχύ 400 ίππων στους πίσω τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 6σχέσεων. Επίσης φέρει ανεξάρτητη ανάρτηση : Γόνατα McPherson εμπρός, πολλαπλών συνδέσμων πίσω (προοδευτικά ελατήρια, αμορτισέρ αερίου), και δισκόφρενα 14-in και στους τέσσερις τροχούς με τετραπίστονες δαγκάνες.
Όπως το
Camaro concept, έτσι και το το Camaro convertible concept συνδυάζει μία συναρπαστική, προηγμένη εξωτερική εμφάνιση, η οποία σέβεται την παράδοση της μάρκας. Αυτή η εξωτερική εμφάνιση συνίσταται σε κλασικές αναλογίες με μακρύ καπό/κοντή καμπίνα και διευρυμένη σιλουέτα με τους τροχούς τραβηγμένους στα άκρα, ένα στοιχείο που δίνει την αίσθηση ότι το όχημα κυριολεκτικά ‘αγκαλιάζει’ τις στροφές, ακόμα και όταν είναι σταματημένο.
Η περλέ απόχρωση
Hugger Orange του Camaro convertible είναι μία σύγχρονη εκδοχή της κλασικής απόχρωσης, η οποία αρχικά προσφέρονταν το 1969. Συμπληρώνεται από διπλές γκρι gunmetal σπορ λωρίδες. Η μοντέρνα άποψη του κλασικού χρώματος και οι σκούρες, έντονες λωρίδες απεικονίζουν την κληρονομιά του Camaro ενώ, ταυτόχρονα, συνθέτουν μία λαμπερή και σύγχρονη εμφάνιση.
Το πρωτότυπο
Camaro convertible κινείται σε τροχούς 21-ιντσών μπροστά και 22-ιντσών πίσω. Οι χυτές, αλουμινένιες ζάντες έχουν σχεδίαση πέντε ακτίνων και φέρουν ανθρακί κεντρικά τμήματα με φωτεινά εξωτερικά άκρα και μία πορτοκαλί γραμμή στην άκρη της ζάντας.
Το
Camaro convertible υιοθετεί ένα απλό αλλά λειτουργικό εσωτερικό, το οποίο αντανακλά στιλιστικά στοιχεία εμπνευσμένα από την εποχή των ‘muscle cars’ όπου ανήκε η πρώτη γενιά Camaro. Ο νέος συνδυασμός φωτεινών και σκούρων χρωμάτων ενισχύει την αέρινη εικόνα του convertible, ειδικά όταν η οροφή είναι ανοικτή.
Τα όργανα έχουν μία έντονη, τρισδιάστατη εμφάνιση, με λευκό καντράν και κόκκινους δείκτες. Το ταμπλό – συμπερ. των τεσσάρων βοηθητικών οργάνων που βρίσκονται τοποθετημένα μπροστά από τον επιλογέα – παραπέμπει στα
Camaro πρώτης γενιάς, επιτυγχάνοντας παράλληλα μία μοντέρνα εμφάνιση ποιοτική ενσωμάτωση των επιμέρους στοιχείων του.
Σε ολόκληρο το εσωτερικό είναι εμφανής η ποιότητα εργασίας και η προσοχή στη λεπτομέρεια, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το φινίρισμα από σκούρο γυαλιστερό αλουμίνιο στις διακοσμητικές πλάκες, στους αεραγωγούς, στις λαβές των καθισμάτων και στις αγκράφες των ζωνών ασφαλείας. Ο επιλογέας και τα πεντάλ κατασκευάζονται από αλουμίνιο. Το τιμόνι είναι σχεδίασης τριών ακτίνων και τα εμπρός καθίσματα εδράζονται στη μέση – αντί στο πλάι - για αισθητική συνοχή. Ξεχωριστό μπουτόν ανάφλεξης χρησιμοποιείται για την εκκίνηση του κινητήρα, ενώ οι βελόνες του ταχύμετρου και του στροφόμετρου εκτελούν μια πλήρη περιστροφή, όταν ο κινητήρας παίρνει εμπρός.
«Το
Camaro ανέκαθεν απεικόνιζε την Αμερικάνικη άποψη, ότι το στυλ και οι επιδόσεις δεν αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο των πλουσίων» δήλωσε ο Smith. « Το Camaro ήταν πάντα ένα σπορ αυτοκίνητο για όλους και αυτά τα νέα πρωτότυπα αποδεικνύουν ότι το πνεύμα του βρίσκει τώρα απήχηση σε μία νέα γενιά».

Πηγή: Chevrolet