Fabiatou Auto News

Thursday, February 22, 2007

Lexus F IS-F και LF-A

Στο φετινό Σαλόνι της Γενεύης, η Lexus γιορτάζει την Ευρωπαϊκή πρεμιέρα των νέων της μοντέλων με το σήμα (F) IS-F και LF-A. Η ονομασία Lexus F χαρακτηρίζει οχήματα ειδικά σχεδιασμένα και μελετημένα για εξαιρετικά υψηλές επιδόσεις με υποδειγματική, σπορ δυναμική συμπεριφορά.

Το IS-F χρησιμοποιεί έναν σπορ κινητήρα 5.0L V8, που αποδίδει πάνω από 400 DIN hp και ροπή μεγαλύτερη από 500 Nm, υπογραμμίζοντας το δυναμικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 4.9s. Η ελεγχόμενη τελική ταχύτητα των 270 km/h σε συνδυασμό με τις εκπομπές CO2 290 g/km, αναδεικνύουν το IS-F σαν ένα από τα ισχυρότερα, και καθαρότερα σπορ sedan στην κατηγορία. Η μετάδοση κίνησης του Lexus IS-F βασίζεται στο μοναδικό 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της σειράς LS, με νέο σπορ έλεγχο αλλαγής ταχυτήτων, που επιτρέπει τη χρήση μηχανικού προγράμματος (μέσω μοχλών αλλαγής) και ένα τελείως αυτόματο πρόγραμμα. Η ειδικά σχεδιασμένη σπορ διαδικασία επιτρέπει το ταχύτερο ανέβασμα ταχύτητας στην κατηγορία - μόλις 100ms (συγκριτικά με τα 50ms των μονοθέσιων F1). Στο πλαίσιο του σπορ χαρακτήρα του, το IS-F λανσάρει, για πρώτη φορά σε όχημα Lexus, ένα ρυθμιζόμενο σύστημα Sports VDIM (Vehicle Dynamics Integrated Management) που επιτρέπει τη μηχανική επιλογή μεταξύ των προγραμμάτων Normal, Sport, και Απενεργοποίησης.

Lexus LF-A. Μετά από πρακτικές μελέτες νέων μεθόδων σχεδιασμού για πιο συμπαγή και αποδοτικά σούπερ σπορ αυτοκίνητα, η ομάδα σπορ μηχανολογίας της Lexus δημιούργησε το LF-A. Με συνολικό μήκος μόλις 4400mm, είναι το πιο συμπαγές και παράλληλα το πιο ισχυρό Lexus που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Το LF-A χρησιμοποιεί ένα 5L V10 κινητήρα πολύ υψηλών επιδόσεων, εμπνευσμένο από τους αγώνες αυτοκινήτων, που παράγει πάνω από 500 DIN hp και επιτυγχάνει τελική ταχύτητα μεγαλύτερη από 320 km/h. Η θέση του κινητήρα προς τα εμπρός/στη μέση, με τον άξονα μετάδοσης και τα ψυγεία τοποθετημένα πίσω προσφέρει στο LF-A άριστη κατανομή βάρους εμπρός/πίσω, για εκπληκτική ακρίβεια συμπεριφοράς.

Πηγή: LEXUS HELLAS