Fabiatou Auto News

Wednesday, February 07, 2007

MAZDA Hakaze concept

Το Mazda Hakaze είναι ένα συμπαγές concept αυτοκίνητο που μπορεί και συνδυάζει την coupe και την roadster αίσθηση μαζί. Η μεταμόρφωση του σε coupe είναι εύκολη και γρήγορη αφού τα 2/3 της γυάλινης οροφής βγαίνουν σε δύο κομμάτια και τοποθετούνται σε μια εξωτερική θήκη στον πίσω προφυλακτήρα. Παράλληλα μπορεί να οδηγηθεί σαν ένα hatchback αυτοκίνητο ή να αναρριχηθεί σε διαδρομές όπως ένα SUV αφού διαθέτει την απαραίτητη απόσταση από το έδαφος και την τετρακίνηση.
Ο εξωτερικός σχεδιασμός του αυτοκινήτου έχει μια πολύ επιθετική γραμμή. Οι τεράστιοι θόλοι με τις ζάντες των 20inch, οι μεγάλοι προφυλακτήρες, τα φωτιστικά σώματα και οι αεραγωγοί κάνουν το αυτοκίνητο να φαίνεται σαν ένα καθαρόαιμο off-road. Ωστόσο λεπτομέρειες όπως το άνοιγμα των πορτών προς τα πάνω με τηλεχειριστήριο - αφού δεν υπάρχουν λαβές, και οι εξωτερικές κάμερες που αντικατέστησαν τους καθρέπτες, είναι στοιχεία που μας προϊδεάζουν για το πως θα είναι τα αυτοκίνητα μετά από 10χρόνια.
Το εσωτερικό είναι επενδυμένο από ένα μαλακό δέρμα και εξοπλίζεται με τέσσερα καθίσματα μπακετ πολύ καλής ποιότητας και έναν πίνακα οργάνων πλήρως ενημερωμένο με ταχύμετρο, στροφόμετρο & οθόνη LCD. Τέλος το ντιζάιν του τιμονιού εντυπωσιάζει με την πρωτοτυπία του καθώς μοιάζει ότι αιωρείται.
Η Mazda εξοπλίζει το Hakaze είτε με ένα κινητήρα πετρελαίου είτε με ένα κινητήρα βενζίνης. Προς το παρόν διαθέσιμος είναι ο βενζινοκινητήρας αμεσου ψεκασμού MZR 2.3lit DISI Turbo που καταφέρνει να δώσει υψηλές τιμές ροπής και δύναμης τις οποίες περνάει μέσα από το εξάρι σασμάν αυτόματης μετάδοσης και τους τέσσερις τροχούς. Σε συνδυασμό την αεροδυναμική σχεδίαση και το ελαφρύ αμάξωμα, ο κινητήρας δεν θα παρέχει μόνο διασκέδαση αλλά και χαμηλές τιμές κατανάλωσης. Παράλληλα με τις αναρτήσεις McPherson εμπρός και τους πολλαπλούς συνδέσμους πίσω η συμπεριφορά του στο δρόμο αναμένεται να είναι προβλέψιμη και ασφαλής.


Πηγή: Mazda