Fabiatou Auto News

Friday, February 16, 2007

Saab 9-7X

Ανανεωμένο υποδέχεται το Saab 9-7X το 2007.
Με νέο δερμάτινο σαλόνι και καθίσματα τύπου μπακετ, νέα επένδυση εσωτερικού από ανθρακονήματα, το Saab 9-7X προσφέρει ένα άνετο και πολυτελές περιβάλλον στους επιβάτες του.
Στην άνεση επιπλέον συμβάλλουν οι άφθονοι χώροι για επιβάτες και αποσκευές. Με ένα μεταξόνιο 2,870 mm και συνολικό μήκος 4,907 mm, το Saab 9-7X φιλοξενεί με άνεση πέντε ενήλικες. Διαθέτει χώρο αποσκευών 1,127 λίτρων με την πλάτη των πίσω καθισμάτων σε όρθια θέση και 2,268 λίτρων με την πλάτη των πίσω καθισμάτων αναδιπλωμένη. Ένα πίσω διαιρούμενο 65/35 κάθισμα είναι στάνταρ σε όλα τα μοντέλα 9-7X, όπως επίσης και μία υποδοχή κοτσαδόρου με καπάκι. Η μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης σε μοντέλα με κινητήρα V-8 υπολογίζεται στα 2,948 κιλά.
Οδηγικά, ο εκ νέου προγραμματισμός του μοντέλου, επέφερε σημαντική βελτίωση στις τιμές κατανάλωσης, χωρίς καθόλου να επηρεαστούν οι υψηλές επιδόσεις του μοντέλου. Συγκεκριμένα οι νέες τιμές της τυποποιημένης μέσης κατανάλωσης διαμορφώνονται σε 12,68 λίτρα ανά 100 χλμ για τον 4.2lt κινητήρα και αντίστοιχα 12,55 για τον κινητήρα των 5.3lt, ενώ οι αποδόσεις διατηρούνται στους 290 ίππους και 375 Nm ροπής για τον 4.2 και 300 ίππους/447 Nm αντίστοιχα για τον 5.3. Εξάλλου το εξελιγμένο σύστημα DOD στην έκδοση με τον κινητήρα των 5.3 λίτρων, επιτυγχάνει οικονομία καυσίμου μέχρι 8% σε ορισμένες οδηγικές συνθήκες, με μείωση του αριθμού των ενεργών κυλίνδρων. Μια προηγμένη ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου κινητήρα νέας γενιάς, καθορίζει πότε απενεργοποιούνται οι κύλινδροι, επιτρέποντας στον κινητήρα να διατηρεί την ταχύτητα του οχήματος σε συνθήκες όπως οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο. Όταν οι κύλινδροι είναι απενεργοποιημένοι, ο κινητήρας λειτουργεί αποτελεσματικά σαν τετρακύλινδρος, με τους υπόλοιπους κυλίνδρους να μην συμμετέχουν στη σειρά ανάφλεξης. Ο κινητήρας επιστρέφει ομαλά στην V-8 λειτουργία του, όταν ο εγκέφαλος κρίνει ότι η ταχύτητα ή το φορτίο του αυτοκινήτου απαιτούν πρόσθετη ισχύ.
Αλλαγή όμως υπάρχει και ως προς τις εκδόσεις και τις τιμές του μοντέλου. Πιο συγκεκριμένα, η ευνοϊκή συναλλαγματική ισοτιμία μεταξύ δολαρίου-ευρώ επιτρέπει τη διαμόρφωση μιας βασικής έκδοσης του μοντέλου στα 59.450 ευρώ, ενώ οι τιμές των δύο ήδη γνωστών εκδόσεων Lïnear Plus 4.2lt και Αrc 5.3 lt διαμορφώνονται σε 62.450 και 68.450 αντίστοιχα.
Το Saab 9-7X εισήγαγε τη Saab για πρώτη φορά στην ιστορία της στην κατηγορία των πολυτελών SUV. Απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν να συνδυάζουν την περιπέτεια με τη διακριτική σπορ πολυτέλεια της μάρκας Saab.

Πηγή: Saab