Fabiatou Auto News

Friday, October 24, 2008

Mitsubishi Colt

… Ένα ‘Νεαρό Lancer

Με αυτή την έννοια, η επόμενη γενιά Colt πλησιάζει περισσότερο προς τα ζωηρά αδερφάκια του που ακούνε στο όνομα Lancer, τα οποία λανσάρουν μία σχεδίαση εξωτερικού προσεκτικά ανανεωμένη από την Mitsubishi Design Europe.

Όντας πιο χαμηλωμένο και φαρδύτερο από το ‘MPV’ στυλ του προκατόχου του, αρχικά εντυπωσιάζει με μία μεγάλη μάσκα τύπου Μαχητικού Αεροσκάφους, που συνδυάζεται με νέα πλαϊνά πάνελ μπροστά από την κολόνα Α, στοιχεία τα οποία συμβάλλουν σε μία ισχυρότερη παρουσία στο δρόμο και βελτιώνουν το επίπεδο ασφάλειας πεζών.

Το προφίλ χαρακτηρίζεται από μία πιο επιμηκυμένη γραμμή παραθύρου χάρη στα μαύρα αυτοκόλλητα ένθετα που χρησιμοποιούνται στις κολόνες C και D και τα μαύρα μαρσπιέ.

Πίσω ένα πιο λεπτό φως που αγκαλιάζει το αμάξωμα, χαμηλότερα τοποθετημένα πίσω φώτα, μία νέας σχεδίασης πίσω πόρτα και μία πιο εξεζητημένη σχεδίαση του προφυλακτήρα προσδίδουν στυλ, χαμηλώνοντας οπτικά και διευρύνοντας σημαντικά το αυτοκίνητο (μόνο 5-θυρο).

Ταυτότητα

Σύμφωνα με την κληρονομιά και τη θέση της μάρκας Mitsubishi, λανσάρεται ένα νέο Colt Ralliart (150PS 1.5l turbo). Συγκριτικά με το προηγούμενο Colt CZT και πέραν της ισχυρότερης δομής του, η ανάρτηση του Colt Ralliart έχει βελτιωθεί σε οκτώ διαφορετικά σημεία για πιο ζωηρή δυναμική συμπεριφορά, ενώ οι κλίσεις του αμαξώματος έχουν μειωθεί χάρη σε μία πιο αντιστρεπτική δοκό μεγαλύτερης διαμέτρου μπροστά.

Clear Tec

Παράλληλα με τους υπάρχοντες βενζινοκινητήρες (1.1l / 75ps, 1.3l / 95ps, 1.5l / 109ps), η Mitsubishi θα λανσάρει νέες εκδόσεις με ‘χαμηλών εκπομπών CO2 της επόμενης γενιάς Colt, υπό το γενικό όνομα “Clear Tec”. Αυτές θα έχουν – μεταξύ άλλων – τεχνολογίες “Automatic Stop & Go” (AS&G) και ανάκτησης ενέργειας μέσω πέδησης, που θα βελτιώνουν πάνω από 10% τις εκπομπές CO2, ενώ μία ειδική έκδοση “Flex Fuel” (FFV) θα κυκλοφορήσει στο πλαίσιο του προγράμματος Clear Tec για το Colt.

Ώριμο

Λαμβάνοντας υπόψη σχόλια πελατών τα τελευταία 4 χρόνια, η επόμενη γενιά Colt προσφέρει έναν καλύτερο, ωραιότερο χώρο για πολλές ώρες απολαυστικής οδήγησης. Οι κυριότερες αλλαγές είναι: χαμηλότερο επίπεδο NVH (θόρυβοι – κραδασμοί – τριγμοί), ανασχεδιασμένο ταμπλό, νέα ταπετσαρία υψηλότερης ποιότητας, βελτιωμένος εξοπλισμός και αναβαθμισμένη ευελιξία πίσω καθισμάτων που μεταφράζεται σε αυξημένη χωρητικότητα φορτίου (από 854l για το προηγούμενο Colt στα 1032l τώρα).


Mitsubishi