Fabiatou Auto News

Tuesday, February 27, 2007

Fiat: Η Abarth επιστρέφει

Ένα σπουδαίο πρόγραμμα θα παρουσιαστεί στην 77η έκθεση της Γενεύης: η αναγέννηση ενός από τα πιο αναγνωρίσιμα και φημισμένα σύμβολα στον κόσμο του σπορ αυτοκινήτου. Το σήμα του είναι ο σκορπιός και το όνομά του είναι Abarth. Το όνομα Abarth ήταν πάντοτε συνώνυμο δυναμικών αυτοκινήτων, πάθους, διακρίσεων και διασκέδασης και τώρα επιστρέφει με μια γκάμα που θα λατρέψουν οι φίλοι του
σπορ. Και η αρχή του διάσημου οίκου θα γίνει με το Grande Punto.Τους επισκέπτες της έκθεσης τους περιμένει ο «σκορπιός» σε ένα ξεχωριστό περίπτερο. Ένας καινοτόμος χώρος με προσοχή και στην παραμικρή λεπτομέρεια και απαράμιλλη αρχιτεκτονική αισθητική. Οι αξίες και η παράδοση της Abarth τονίζονται ξεκάθαρα, τόσο αισθητικά όσο και τεχνολογικά: εξαιρετικά υλικά και εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες από αλουμίνιο, ανθρακονήματα, σμάλτο και λάκα διακοσμούν το χώρο του περιπτέρου της Abarth και τραβούν την προσοχή στα αστέρια που εκτίθενται: το Grande Punto Abarth S2000, ένα αυτοκίνητο που έχει ήδη πάρει έγκριση για αγωνιστική χρήση, και το Grande Punto Abarth Preview, ένα πρωτότυπο που κάνει την παγκόσμια πρώτη του εμφάνιση.Ο κόσμος της Abarth έχει δυο ψυχές: αγώνες και εκδόσεις παραγωγής.Οι επισκέπτες της Γενεύης θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ανακαλύψουν ένα τρίτο πεδίο στο οποίο η εταιρεία επενδύει: ένα σύστημα multimedia που θα προβάλλει το σύνολο του ‘Abarth Kit’ και την προσαρμοστικότητα και τη μεγάλη γκάμα των συνδυασμών που η μάρκα θα προσφέρει στους πελάτες σαν κιτ βελτίωσης.

Grande Punto Abarth Preview
Το απόλυτο αστέρι του περιπτέρου είναι το Grande Punto Abarth Preview, ένα αληθινό κόσμημα δύναμης και κομψότητας. Το αυτοκίνητο θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο, βελτιώνοντας την σπορτίφ, νεανική τοποθέτηση του Grande Punto.
Το αυτοκίνητο που θα φιλοξενείται στη Γενεύη θα εξοπλίζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1,4 λίτρων που αποδίδει 150 ίππους στις 5500 στροφές, οι οποίοι γίνονται 155 με βενζίνη 98 οκτανίων. Χάρη σε ένα κιτ βελτίωσης, μια έκδοση με περισσότερους ίππους (180) θα είναι επίσης σύντομα διαθέσιμη. Αυτή η κίνηση αποτελεί την αναζωογόνηση της παράδοσης του παρελθόντος: για παράδειγμα, το Fiat 500 του 1958 απέδιδε 13 ίππους στις 4000 στροφές με τελική ταχύτητα 85 χλμ./ώρα, ενώ το Fiat 500 Abarth της ίδιας χρονιάς απέδιδε 26 ίππους στις 5000 στροφές και είχε τελική ταχύτητα 118 χλμ./ώρα. Το Grande Punto Abarth φιλοδοξεί να επαναλάβει τα κατορθώματα αυτών των εξαιρετικών και διασκεδαστικών αυτοκινήτων, προσφέροντας στους νέους ανθρώπους τη δυνατότητα να μπουν στον κόσμο των αγώνων σε περιβάλλον απόλυτης ασφάλειας και σε μια προσιτή τιμή.

Grande Punto Abarth S2000
Το κοινό στη Γενεύη θα μπορεί επίσης να θαυμάσει το εκπληκτικό Grande Punto Abarth S2000. Πρόκειται για ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο σχεδιασμένο για αγωνιστικές ομάδες, με το οποίο το Αγωνιστικό Τμήμα της Fiat θα εισέλθει στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Ράλι του 2007 με τον Giandomenico Basso και τον συνοδηγό του, Mitia Dotta. Ο Davide Gatti, νικητής του 2006 Fiat Abarth International Trophy, θα αγωνιστεί στο τιμόνι ενός εργοστασιακού Fiat Grande Punto R3D με κινητήρα ντίζελ. Στη διεθνή σκηνή, το Grande Punto Abarth S2000 θα συμμετάσχει στο IRC (Intercontinental Rally Challenge) με οδηγούς τον Andrea Navarra με συνοδηγό του Guido D’Amore, και τους νέους Umberto Scandola και Anton Alen. Την αγωνιστική ομάδα Abarth & C. Spa θα διευθύνει ο Claudio Berro.
Κινούμενο από έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 2000 κ.εκ. που αποδίδει 270 ίππους και με σύστημα τετρακίνησης, το νέο Grande Punto Abarth S2000 είναι ο διάδοχος της έκδοσης που κατέκτησε το 2006 το Ιταλικό Πρωτάθλημα Ράλι, με τους Paolo Andreucci και Anna Andreussi, κερδίζοντας τους 7 από τους 11 αγώνες του προγράμματος. Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε την έξοχη χρονιά των Andrea Navarra και Guido D’Amore, που κατέκτησαν την τρίτη θέση. Οι Giandomenico
Basso και Mitia Dotta κατέκτησαν τον ευρωπαϊκό τίτλο και το International Rally Challenge.
Από το ντεμπούτο της στην περσινή σεζόν, η αγωνιστική έκδοση του
Grande Punto αποδείχτηκε αήττητη σε οποιοδήποτε έδαφος ή διαδρομή. Και πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι τα 15 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν παραγγέλθηκαν από αγωνιστικές ομάδες στην Ευρώπη και αλλού, για να διαγωνιστούν σε τοπικά και διεθνή ράλι. Και τώρα, χάρη σε αυτή την τεχνολογική και ανταγωνιστική ανωτερότητα, το νέο Grande Punto Abarth S2000 είναι έτοιμο να αγωνιστεί σε αυτά τα δυο πρωταθλήματα με την ίδια αποφασιστικότητα και τον ίδιο δυναμισμό.
Και τελικά, πέρα από την επιτυχία του αυτοκινήτου και την εξαιρετική ομάδα οδηγών, η νέα ομάδα Abarth & C. μπορεί να καυχηθεί ότι διαθέτει προσωπικό με απαράμιλλη τεχνογνωσία και εμπειρία στους αγώνες: συνολικά 113 ειδικοί, 26 στο μηχανολογικό πεδίο, 43 από την κατασκευαστική πλευρά και 9 αφιερωμένοι στους αγώνες.

Πηγή: Fiat Hellas