Fabiatou Auto News

Friday, November 16, 2007

CITROËN C5 AIRSCAPE

Το C5 Airscape διαθέτει δυναμικό εξωτερικό στιλ και μοναδική εσωτερική σχεδίαση η οποία δίνει προτεραιότητα στην οδηγική απόλαυση και στην άνεση των επιβατών. Ο πρωτότυπος μηχανισμός αναδίπλωσης της οροφής υπογραμμίζει τη γενικότερη σχεδίαση του αυτοκινήτου. Πέραν της ιδιαίτερα ελκυστικής σχεδίασης, το C5 Airscape αποδίδει μέγιστες επιδόσεις. Το νέας γενιάς σύστημα πρόσφυσης Snow Motion παρέχει επίπεδα πρόσφυσης σχεδόν ίδια με αυτά ενός 4x4. Επιπλέον, διαθέτει το σύστημα UrbanHybrid το οποίο εμποδίζει το θόρυβο και τις δονήσεις και ενισχύει την ροπή του κινητήρα όταν χρειάζεται ενώ είναι παράλληλα φιλικό προς το περιβάλλον.

Έκφραση δύναμης και κομψότητας
Το
C5 Airscape είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο προσελκύει κάθε βλέμμα. Οι κομψές του αναλογίες και το στιλπνό του αμάξωμα μεταφέρουν ένα αίσθημα υψηλών επιδόσεων. Η πρωτοποριακή αναδιπλούμενη οροφή προσκαλεί τον επιβάτη να μπει και να το οδηγήσει. Το εσωτερικό με τα υψηλής ποιότητας υλικά προσφέρει εξίσου υψηλά επίπεδα άνεσης τόσο στον οδηγό όσο και στους επιβάτες.

Δύναμη και κουλτούρα
Το
C5 Airscape δίνει ένα αίσθημα δύναμης και φινέτσας χάρη στις καθαρές και κομψές του γραμμές. Η δυναμική όψη του ενισχύεται από το γκρι χρώμα του αμαξώματος το οποίο έχει διαφορετική ένταση ανάλογα με το φωτισμό και χαρίζει στο αυτοκίνητο ένα κομψό και εξαιρετικό στιλ, τοποθετώντας το στη κατηγορία των executive μοντέλων.
Μέσω της δυναμικής του μάσκας η οποία κοσμείται από μεγάλους αεραγωγούς και επιθετικούς προβολείς
φώτων, το C5 Airscape καθιερώνει τον χαρακτήρα του ως όχημα υψηλών επιδόσεων. Οι προβολείς φώτων - οι οποίο βρίσκονται στο καπώ – πλαισιώνουν τον μεγάλο χρωμιωμένο λοχία, ο οποίος δηλώνει την ταυτότητα της Citroën.
Το προφίλ του
C5 Airscape αντανακλά τις προσπάθειες που έχουν γίνει για να επιτευχθεί μέγιστος αεροδυναμικός σχεδιασμός. Η γραμμή της οροφής και ιδιαίτερα τα μεγάλα παράθυρα και οι χρωμιωμένες λαβές των θυρών τονίζουν τις ρευστές γραμμές του αμαξώματος ενώ παράλληλα οι θόλοι των τροχών και οι ζάντες των 19 ιντσών προσθέτουν μεγάλο κύρος στο μοντέλο.
Ο δυναμικός σχεδιασμός της μάσκας και του πίσω μέρους του αυτοκινήτου τονίζει το
status του C5 Airscape. Τα ψηλά τοποθετημένα φώτα ενισχύουν τον δυναμικό χαρακτήρα του ενώ ταυτόχρονα οι δύο χρωμιωμένες εξατμίσεις υπογραμμίζουν των πολυτελή σχεδιασμό του. Το μεγάλο πίσω παράθυρο αποτελεί χαρακτηριστικό του C5 Airscape το οποίο δηλώνει ότι το αυτοκίνητο ανήκει στην οικογένεια πολυτελών αυτοκινήτων της Citroën.
Ο εκλεπτυσμένος χαρακτήρας του
C5 Airscape είναι εμφανής και στον πρωτότυπο σχεδιασμό της αναδιπλούμενης οροφής της οποίας το γυάλινο μέρος αφήνει το φως να μπαίνει άπλετο στην καμπίνα. Η οροφή, η οποία είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα, αναδιπλώνεται με μεγάλη ευκολία. Αναδιπλώνεται αυτόματα, χωρίς βοήθεια και χωρίς ο οδηγός να χρειάζεται να ανοίξει το πάνω μέρος του χώρου αποθήκευσης (πορτ μπαγκάζ).
Το C5 Airscape αντανακλά τις αγνότερες παραδόσεις στο σχεδιασμό αυτοκινήτων αφού η μεταλλική όψη της οροφής μοιάζει με καμβά – υπογραφή των executive cabrio αυτοκινήτων.

Ευχαρίστηση και κουλτούρα
Η σκούρα καφέ δερμάτινη επένδυση στο εσωτερικό του C5 Airscape αποπνέει μια απόλυτη αίσθηση κομψότητας και υψηλής ποιότητας.
O ξεχωριστός σχεδιασμός των καθισμάτων δίνει τη
ν αίσθηση της πολυτέλειας και της ακρίβειας. Οι πλαϊνές διακοσμητικές ραφές των καθισμάτων ενισχύουν τη συμπαγή εικόνα της συνολικής όψης του αυτοκινήτου.
Η τελευταία πινελιά στον εσωτερικό σχεδιασμό του αυτοκινήτου είναι το δερμάτινο πόμολο του λεβιέ ταχυτήτων σε συνδυασμό με χρώμιο. Το χρώμιο τονίζει τα χειριστήρια του κλιματισμού καθώς και την κεντρική κονσόλα.
Ο σχεδιασμός της θέσης του οδηγού στο
C5 Airscape έγινε με βάση την απόλαυση της οδήγησης. Λεπτότητα είναι η λέξη κλειδί όσον αφορά το περιβάλλοντα χώρο το οδηγού και επιβεβαιώνεται από τον προσεγμένο σχεδιασμό των οργάνων και τη διάταξή τους.
Το
C5 Airscape διαθέτει τιμόνι με σταθερό άξονα στο οποίο συγκεντρώνονται όλες οι λειτουργίες άνεσης και οδήγησης (navigation, ράδιο, cruise control & speed limiter, υπολογιστής). Αναφορικά με τα σημεία επαφής, η υφή της επένδυσης των κουμπιών μοιάζει με αυτή του δέρματος.
Ο
έξυπνος και εκλεπτυσμένος σχεδιασμός του ταμπλώ των οργάνων ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις για μέγιστη εργονομία και διασφαλίζει την σωστή εμφάνιση των πληροφοριών. Οι τρεις δείκτες διαθέτουν δακτυλιοειδείς βελόνες και συμβολίζουν προηγμένα επίπεδα τεχνολογίας.
Οι αεραγωγοί δίπλα από τους δείκτες τονίζουν τον δυναμικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Το γενικότερο αποτέλεσμα ενισχύεται από τον καθαρό και αριστοτεχνικό σχεδιασμό του ταμπλώ. Οι ευθείες γραμμές του συμβολίζουν ακρίβεια ενώ οι απαλές καμπύλες συμβολίζουν την δυναμική του επίδοση.
Το γενικότερο σύνολο συμβάλει στον πλήρη έλεγχο κατά την οδήγηση.

Αίσθηση Οδήγησης και σεβασμός στο περιβάλλον
Το
C5 Airscape έχει εξαιρετικές επιδόσεις. Αυτό το πρωτότυπο αυτοκίνητο διαθέτει έναν V6 HDi κινητήρα με φίλτρο μικροσωματιδίων ενώ μπορεί να κινείται με biodiesel και διαθέτει ένα πρωτοποριακό σύστημα πρόσφυσης Snow Motion, του οποίου η επίδοση μοιάζει με αυτή ενός 4x4 ενώ η τεχνολογία Urban Hybrid παρουσιάζει μειωμένες εκπομπές ρύπων και έχει χαμηλή κατανάλωση.

Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος
Με τον δυνατό του κινητήρα, το φίλτρο μικροσωματιδίων και το σύστημα
Urban Hybrid, το C5 Airscape αντανακλά την ικανότητα της Citroen να συνδυάζει τις επιδόσεις ενός αυτοκινήτου με τον σεβασμό στο περιβάλλον.
Το σύστημα
Urban Hybrid παρουσιάζει πραγματικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, την απόλαυση της οδήγησης, την ηχομόνωση και τις δονήσεις μιας και διαθέτει αντιστρέψιμη γεννήτρια-μίζα και συσσωρευτές οι οποίοι αποθηκεύουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας.
Στην επιλογή
Drive, όταν το αυτοκίνητο κινείται με 6kph και το πόδι του οδηγού είναι στο φρένο ο κινητήρας σταματάει. Μόλις το πόδι του οδηγού απομακρυνθεί από το φρένο ο κινητήρας ξεκινάει στιγμιαία και αυτόματα. Όταν το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο, η κατανάλωση είναι μηδενική και οι εκπομπές ρύπων κυμαίνονται στα 24 g σε μεικτό κύκλο.
Επιπλέον, το δίκτυο (κλιματισμός, ράδιο κτλ) λειτουργεί με ενέργεια που έχει εξοικονομηθεί από την επιβράδυνση και τις φάσεις πέδησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οικονομία καυσίμου και εξουδετέρωση επιπλέον ρυπογόνων εκπομπών.
Η ροπή του κινητήρα μπορεί να ενισχυθεί προσωρινά σε περιπτώσεις μεγάλης επιτάχυνσης, όπως για παράδειγμα κατά την προσπέραση.
Όταν το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο, το σύστημα
Urban Hybrid εμποδίζει τον θόρυβο και τις δονήσεις στην καμπίνα τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους περαστικούς.

Οδική συμπεριφορά και επιδόσεις σε όλες τις συνθήκες
Η
executive θέση του C5 Airscape αντανακλάται και από τον κινητήρα των 208 ίππων, 2.7 λίτρων V6 HDi, με φίλτρο μικροσωματιδίων.
Με τον συνδυασμό δύναμης και οικονομίας, ο κινητήρας αναπτύσσει 150
kW EEC (208 bhp DIN) στις 4.000 σ.α.λ. με ροπή 440 Nm στις 1.900 σ.α.λ.
Από τις χαμηλές ταχύτητες αποδίδει ομαλή σταδιακή δύναμη με εξαιρετική άνεση. Η απόλαυση ενισχύεται περαιτέρω από το 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων.
Για την απόδοση υψηλών επιδόσεων και για τη βελτίωση της ενεργητικής ασφάλειας, το
C5 Airscape διαθέτει το σύστημα πρόσφυσης Snow Motion. Το σύστημα προσφέρει αξιοσημείωτη απόδοση σε ότι αφορά την πρόσφυση του αυτοκινήτου και την προσπέραση σε επιφάνειες με μειωμένη πρόσφυση, όπως το χιόνι. Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά, όμως πολλαπλασιάζονται όταν το πρωτότυπο αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με λάστιχα χιονιού. Με τον εξοπλισμό αυτό οι επιδόσεις του C5 Airscape είναι πολύ κοντά σε αυτές ενός 4x4 αυτοκινήτου.
Η οδήγηση του
C5 Airscape είναι μια ολοκληρωτική και μοναδική εμπειρία οδηγικής απόλαυσης. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο το οποίο φέρνει την άνεση και την ευχαρίστηση σε απόσταση αναπνοής.

Πηγή: Citroen