Fabiatou Auto News

Tuesday, November 20, 2007

Smart BRABUS & Smart BRABUS Xclusive

Λίγους μήνες μετά την άφιξη του νέου smart, ένα άκρως δελεαστικό και δυναμικό μοντέλο, με σπορ εμφάνιση, στάνταρ εξοπλισμό που εντυπωσιάζει και επιδόσεις που…τρέχουν, το νέο smart BRABUS, κάνει την εμφάνισή του ως ένα ακόμη αποτέλεσμα της ιδιαίτερα επιτυχημένης συνεργασίας της smart gmbh με τη BRABUS τον επίσημο βελτιωτή της.
Ο δυναμικός σχεδιασμός, με τις σπορτίφ ζάντες αλουμινίου «Monoblock VI» 17” με το μονόγραμμα Β, τα φαρδύτερα ελαστικά, (175/50 R 16 εμπρός και 225/35 R 17 πίσω), η εντυπωσιακή εξάτμιση με τις δύο κεντρικά τοποθετημένες απολήξεις, το χαμηλωμένο κατά 10 χιλ. αμάξωμα χάρη στις sport αναρτήσεις και τα φώτα ομίχλης, καθιστούν εμφανή από την πρώτη ματιά τη σπορ διάθεση του νέου μοντέλου. Το smart
BRABUS, που βασίζεται στην έκδοση εξοπλισμού passion, διατίθεται με στάνταρ μαύρο κλωβό ασφαλείας tridion και δυνατότητα επιλογής bodypanel από όλη τη χρωματική γκάμα των smart.
Η δυναμική όμως αίσθηση επεκτείνεται και στο εσωτερικό, με σημεία αναφοράς το δερμάτινο τιμόνι τριών ακτίνων με τα χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων που παραπέμπουν στα μονοθέσια της Formula 1, τα αξεσουάρ BRABUS όπως η λαβή του χειρόφρενου, ο επιλογέας ταχυτήτων και τα αλουμινένια καλύμματα των πεντάλ, ο διαφορετικής σχεδίασης πίνακας οργάνων και τα χαρακτηριστικά όργανα (ρολόι και στροφόμετρο).
Στην καρδιά του «δυνατού» smart χτυπάει ένας turbo τρικύλινδρος κινητήρας 999 κ.εκ. με την υπογραφή της BRABUS, που αποδίδει 98 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. Επιπλέον, με αναλογία 7,8
κιλών/ίππο, ροπή στρέψης 140 Nm στις 3.500 σ.α.λ, επιτάχυνση 0 – 100χλμ σε 9,9΄΄, τελική ταχύτητα 155 χλμ/ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη) και σε συνδυασμό και με το διαφοροποιημένο sport κιβώτιο ταχυτήτων, το smart BRABUS είναι προορισμένo για να προσφέρει ασυναγώνιστη οδηγική απόλαυση.
Δυναμικές επιδόσεις όμως δε σημαίνουν κατ΄ ανάγκη και υψηλή κατανάλωση. Γι’ αυτό λοιπόν στο smart BRABUS παρά την αυξημένη κατά 30% δύναμη του σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, διατηρεί την κατανάλωσή του σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα (5,2 λίτρα/100 χλμ) και ταυτόχρονα διασφαλίζει τη φήμη του smart ως πρωταθλητή στις χαμηλές εκπομπές CO2 (124g/χλμ).

Και επειδή η μοναδικότητα μπορεί να γίνει ακόμη πιο...μοναδική, το smart BRABUS διατίθεται και σε μία επιπλέον έκδοση με ονομασία που δηλώνει και το χαρακτήρα του: smart BRABUS Xclusive. Εμφανισιακά διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά του smart BRABUS, εμπλουτίζει όμως την εικόνα του με το δυναμικό BRABUS styling πακέτο (εμπρός και πίσω σπόιλερ και επιθετικά πλαϊνά μαρσπιέ) και τα νέα εμπρόσθια φωτιστικά σώματα αλογόνου H7 σε φόντο στο χρώμα του τιτανίου. Διατίθεται σε δύο χρωματικές επιλογές, όλο μαύρο ή όλο ασημί. (κλωβός ασφαλείας και bodypanels).
Εσωτερικά οι επιβάτες μπορούν να βιώσουν επιπλέον τη μοναδική αίσθηση που προσφέρουν τα θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα με το μονόγραμμα B στα προσκέφαλα και ο οδηγός να απολαύσει το BRABUS σπορ δερμάτινο τιμόνι τριών ακτίνων με τα ενσωματωμένα χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων. Τo Xclusive προφίλ συμπληρώνουν τα διακοσμητικά στοιχεία αλουμινίου, οι πλευρικοί αερόσακοι κεφαλής/θώρακος, τα BRABUS βελούδινα ταπέτα και οι δερμάτινες πινελιές στο ταμπλό και στις πόρτες.

Οι «δυνατές» εκδόσεις του smart διατίθενται με τιμές που διαμορφώνονται ως εξής:
smart BRABUS coupe 16.900 €
smart BRABUS cabrio 19.900 €
smart BRABUS Xclusive coupe 19.900 €

smart BRABUS Xclusive cabrio 22.900 €

Πηγή: Mercedes