Fabiatou Auto News

Saturday, April 05, 2008

Honda CR-Z concept

Η Honda παρουσίασε στο πρόσφατο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το CR-Z concept, ένα πρωτότυπο υβριδικό αυτοκίνητο, που αποδεικνύει περίτρανα ότι ένα περιβαλλοντικά συμβατό, υβριδικό όχημα μπορεί να προσφέρει παράλληλα μία δυναμική οδηγική εμπειρία. Το CR-Z διαθέτει μία δυναμική και ζωηρή σχεδίαση που σε προκαλεί να μπεις μέσα και να το οδηγήσεις.

Μπροστά, κυριαρχεί μία υπερμεγέθης, αγωνιστικού τύπου μάσκα με ανοίγματα και στις δύο πλευρές, που τροφοδοτούν αέρα τα εμπρός φρένα. Η επιθετική μάσκα αναδεικνύεται με λεπτούς αλλά διαπεραστικούς προβολείς LED και φώτα πορείας τοποθετημένα στην αρχή του διαχωριστή.

Από το πλάι, ο σπορ χαρακτήρας του CR-Z τονίζεται με ένα ιδιαίτερο προφίλ και μεγάλες ζάντες αλουμινίου πέντε ακτίνων 19 ιντσών, που συνδυάζονται με ημι-slick ελαστικά χαμηλού προφίλ.

Τέλος, το πίσω τμήμα ξεχωρίζει με το σχεδόν οριζόντιο πίσω παράθυρο να οδηγεί σε ένα απότομο κόψιμο τύπου Kamm (Γερμανός αεροδυναμιστής) και να καταλήγει σε ένα κάθετο κρυστάλλινο πάνελ. Το CR-Z χρησιμοποιεί μινιμαλιστικά φώτα LED και μία κεντρική απόληξη εξαγωγής, δηλώνοντας την πρωτοποριακή φύση του.

Το εσωτερικό του CR-Z επικεντρώνεται κυρίως στον οδηγό, με οθόνες πληροφοριών και διακόπτες μινιμαλιστικής αισθητικής. Το δικτυωτό ντιζάιν των καθισμάτων μεταφέρεται στο ταμπλό, δημιουργώντας έντονο κοντράστ με το κρύσταλλο και το Perspex φινίρισμα του υπόλοιπου ταμπλό και της κεντρικής κονσόλας. Το περιβάλλον αναδεικνύεται με την κρυστάλλινη οροφή, που «λούζει» το εσωτερικό με άφθονο φως.

Το νέο υβριδικό όχημα θα εφοδιάζεται με ένα νέο, ελαφρύ και συμπαγές σύστημα IMA (integrated motor assist) και θα προσφέρεται σε πιο προσιτή τιμή, στο πλαίσιο των προσπαθειών της Honda να μειώσει σημαντικά το κόστος. Το σχέδιο παγκόσμιων πωλήσεων για το μοντέλο αυτό είναι περίπου 200.000 ετησίως.

Ένα νέο σπορ υβριδικό, βασισμένο στο CR-Z, θα πωλείται παγκοσμίως. Με αυτή την αναβαθμισμένη σειρά υβριδικών μοντέλων, η Honda οραματίζεται τα υβριδικά μοντέλα της να αποτελέσουν περίπου το 10% των παγκόσμιων πωλήσεων οχημάτων Honda μέχρι το 2010.


Honda