Fabiatou Auto News

Friday, March 21, 2008

Το Μουσείο της BMW στο Μόναχο

Μόναχο. Μετά από μία περίοδο κατασκευής περίπου δυόμισι χρόνων, το Μουσείο της BMW ανοίγει και πάλι τις πύλες του στις 19 Ιουνίου 2008. Με μία μεγάλη αρχιτεκτονική και σχεδιαστική αναμόρφωση, ο εκθεσιακός χώρος έγινε πενταπλάσιος, υπερβαίνοντας τα 5.000 τετραγωνικά μέτρα. Η αναμόρφωση δεν επηρέασε φυσικά το σήμα κατατεθέν του μουσείου που ονομάστηκε και ‘museum bowl’, λόγω της μοναδικής, διάσημης δομής του, την οποία υπογράφει ο Βιεννέζος αρχιτέκτονας Karl Schwanzer και χρονολογείται από το 1973. Μαζί με τη BMW Welt Experience, το Κέντρο Διανομής (Delivery Centre) και την περιήγηση του εργοστασίου της BMW, το Μουσείο BMW δίπλα στα κεντρικά γραφεία του Group, προσφέρει μία μοναδική εμπειρία μάρκας στο Μόναχο. Δύο ημέρες μετά τα επίσημα εγκαίνια, το Μουσείο θα ανοίξει και πάλι για το κοινό από την 21η Ιουνίου.

Μουσείο BMW

Το νέο BMW Museum είναι ένα μουσείο που παρουσιάζει την ιστορική εξέλιξη της τεχνογνωσίας και της δύναμης της μάρκας στις καινοτομίες, μαζί με τα επιτεύγματα και τις σπορ επιτυχίες. Η εξέλιξη της μάρκας BMW αποτυπώνεται από το παρελθόν μέχρι το παρόν και στο μέλλον. Στην καρδιά των εκθεμάτων υπάρχουν μοντέλα-είδωλα στην προϊοντική ιστορία της BMW, όπως η BMW R 32, η BMW 507 και η θρυλική BMW 2002. Περίπου 120 εκθέματα, που περιλαμβάνουν μοντέλα παραγωγής και αγωνιστικά καθώς και πρωτότυπα οχήματα, επιβεβαιώνουν περίτρανα τη θρυλική ιστορία της μάρκας BMW.

Ειδικά θέματα ξεκινούν από τη σχεδίαση και κατασκευή κινητήρων και φτάνουν μέχρι τη διαφήμιση, την αεροδυναμική και το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η υποδειγματική τεχνολογία παρουσίασης υπογραμμίζει τη φιλοδοξία του νέου concept του Μουσείου: «Για μία φορά ακόμα, η BMW εγκαινιάζει νέες τάσεις και ταξιδεύει σε ανεξερεύνητα μονοπάτια προκειμένου να ενώσει την ιστορία των αυτοκινήτων της με αυτή της εταιρίας, με συναρπαστικό και εκπληκτικό τρόπο. Πολύ απλά, το θέμα είναι η μαγεία και το πάθος» σχολιάζει ο Karl Baumer, Διευθυντής του τομέα Mobile Tradition του BMW Group.

Αρχιτεκτονική

Η επέκταση του Μουσείου BMW στο γειτονικό, χαμηλό κτίριο επέτρεψε την αύξηση του εκθεσιακού χώρου στο πενταπλάσιο, σε σχέση με το προηγούμενο μέγεθός του. Η αρχιτεκτονική φιλοσοφία του Karl Schwanzer συνεχίζεται και στους νέους χώρους: εκτός από τους δρόμους και τις πλατείες, το εσωτερικό σκηνικό περιλαμβάνει πλέον γέφυρες και σπίτια, στα πλαίσια μιας αστικής οδικής αρχιτεκτονικής με βασικά στοιχεία που δημιουργούν ένα αυτοκινητιστικό περιβάλλον. Οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν κλειστούς και ανοιχτούς εκθεσιακούς χώρους, διατάξεις με ράμπες, πολυάριθμες λεπτομερείς απεικονίσεις, αλλά και μια σειρά εναλλασσόμενων εκθεμάτων που θα τους καταπλήξουν.


BMW