Fabiatou Auto News

Saturday, March 08, 2008

Nέο Volvo XC60

Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες ενός από τα πιο συναρπαστικά νέα μοντέλα της χρονιάς - του Nέου Volvo XC60! "Δεν είναι μόνο το ασφαλέστερο Volvo που φτιάχτηκε ποτέ. Αν με ρωτήσετε, είναι και το καταπληκτικότερο. Όχι και τόσο άσχημος συνδυασμός, έτσι;" λέει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars Fredrik Arp. Το νέο XC60 κάνει την πρώτη εμφάνισή του στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, στις 4 Μαρτίου και τα πρώτα αυτοκίνητα θα φτάσουν στους εξουσιοδοτημένους διανομείς ανά την Ευρώπη το φθινόπωρο του 2008.

Το νέο crossover της Volvo Cars μπαίνει με τόλμη στο πιο σκληρό και ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς του αυτοκινήτου, συνδυάζοντας με συναρπαστικό τρόπο δύο διαφορετικά στυλ αυτοκινήτου. Κάτω χαμηλά, κυριαρχεί η απαράμιλλη στιβαρότητα της σειράς XC, συνθέτοντας ένα δυνατό αθλητικό αμάξωμα με μεγάλη εδαφική ανοχή και μεγάλες ζάντες. Από πάνω, η ρευστότητα των γραμμών σκιαγραφεί τον σπορ χαρακτήρα ενός κομψού κουπέ.

"Αυτό το μοντέλο κρύβει μέσα του περισσότερη συναισθηματική φόρτιση και περισσότερη ενέργεια από κάθε άλλο Volvo. Ο σχεδιαστικός μας κώδικας εξελίσσεται πλέον σε άλλα επίπεδα, ανεβάζοντας κυριολεκτικά τα μοντέλα μας και δίνοντάς τους μια άλλη οπτική βαρύτητα. Αν μπορείτε να πείτε σήμερα ότι θα αναγνωρίζατε ένα Volvo από τα εκατό μέτρα, τολμώ να πω ότι το XC60 σηματοδοτεί μια σαφή παρουσία Volvo από τουλάχιστον διπλάσια απόσταση", λέει ο Διευθυντής Σχεδίασης της Volvo Cars Steve Mattin.

Μια ποικιλία από έξυπνα συστήματα ασφαλείας είναι μια ακόμα σημαντική πλευρά του ιδιαίτερου χαρακτήρα του XC60. Τα μεγάλα νέα είναι το City Safety - ένα μοναδικό σύστημα που βοηθά τον οδηγό να αποφύγει μια σύγκρουση με μικρή ταχύτητα, κάτι συνηθισμένο στην κίνηση της πόλης και το μποτιλιάρισμα ή να περιορίσει τα αποτελέσματά της. Αν το αυτοκίνητο πρόκειται να πέσει στο προπορευόμενο όχημα και ο οδηγός δεν αντιδράσει, το αυτοκίνητο φρενάρει μόνο του.

"Είμαστε ο πρώτος κατασκευαστής στον κόσμο που προσφέρει ένα τέτοιο σύστημα σαν στάνταρ. Το City Safety καταξιώνει σαφώς το νέο XC60 ως το ασφαλέστερο Volvo που μπήκε ποτέ σε παραγωγή. Το αυτοκίνητο συγκεντρώνει όλη την τεχνογνωσία και την τεχνολογία που διαθέτουμε στον τομέα της ασφάλειας, τόσο στην αποφυγή των ατυχημάτων όσο και στην προστασία όλων των επιβαινόντων σε μία σύγκρουση", λέει ο Fredrik Arp.

Το πρόγραμμα του XC60 απευθύνεται σε ένα πελατειακό κοινό που έχει υψηλές απαιτήσεις από άποψη σχεδίασης, ονόματος και υψηλής τεχνολογίας στα προϊόντα που επιλέγει για τον τρόπο ζωής του.

"Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτό θα είναι μάλλον το επόμενο αυτοκίνητο κάποιου που έχει το C30. Είναι σπορ και συναρπαστικό, αλλά πολύ πιο ικανό. Με το XC60, διευρύνουμε τη γκάμα των μοντέλων μας για να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερους πελάτες με έναν δραστήριο, αστικό τρόπο ζωής", εξηγεί ο Fredrik Arp.

Ίσοι όγκοι σε Ευρώπη και Βόρειο Αμερική

Το νέο XC60 λανσάρεται με μια επιλογή από τρεις κινητήρες: τον βενζινοκινητήρα T6 turbo που αποδίδει 285 ίππους και δύο εκδόσεις του πετρελαιοκινητήρα D5 turbodiesel, που αποδίδουν 185 και 163 ίππους αντίστοιχα. Το σύστημα τετρακίνησης AWD είναι στάνταρ.

"Κατά τη διάρκεια του 2009, θα παρουσιάσουμε μια εμπροσθοκίνητη έκδοση 2,4 λίτρων με πετρελαιοκινητήρα Euro 5 που αποδίδει 163 ίππους και εκπομπή CO2 περί τα 170 g/km", αποκαλύπτει ο Fredrik Arp.

Στόχος των πωλήσεων του νέου XC60 είναι να ξεπεράσουν τα 50.000 αυτοκίνητα το χρόνο. Οι πέντε μεγαλύτερες αγορές τη χρονιά αιχμής του 2010 θα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ρωσία και η Κίνα.

Το νέο Volvo XC60 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Volvo Cars στο Ghent του Βελγίου. Οι πωλήσεις του αυτοκινήτου θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη το δεύτερο εξάμηνο του 2008, ενώ οι πωλήσεις στη Βόρειο Αμερική θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2009.


Volvo