Fabiatou Auto News

Wednesday, March 26, 2008

Suzuki Concept Kizashi 3

…το νέο αυτό πρωτότυπο, αποτελεί και την εγγύτερη εκδοχή του μοντέλου παραγωγής

Στη Διεθνή Έκθεση της Νέας Υόρκης, στις ΗΠΑ, που πραγματοποιείται από 19 έως και 30 Μαρτίου 2008, η Suzuki παρουσιάζει για πρώτη φορά την τρίτη κατά σειρά εκδοχή του πρωτότυπου Kizashi. Με αυτή, κλείνει και η γκάμα των πρωτότυπων εκδόσεων του μοντέλου, που η κανονική παραγωγή του προγραμματίζεται για το 2009.
Ολόκληρη η σειρά των
Kizashi είναι δημιουργία του Suzuki Advanced Design Group και αντικατοπτρίζει τη μελλοντική εταιρική εικόνα. Το μυώδες και αθλητικό παρουσιαστικό όλων των εκδόσεων, τονίζει την αίσθηση της κίνησης και του δυναμισμού, δημιουργώντας μια έντονη σπορ υπόσταση. Αυτό άλλωστε ήταν και το ζητούμενο για το sport sedan Kizashi, που προορίζεται να αποτελέσει την κορωνίδα στη γκάμα της Suzuki.
Το
Kizashi θα είναι το 6ο κατά σειρά παγκόσμιο μοντέλο της Suzuki μετά τα Swift, Grand Vitara, SX4, Splash και Alto, κλείνοντας τον κύκλο μιας σειράς εντελώς νέων μοντέλων. Το Kizashi θα συναρμολογείται στο υπό κατασκευή σήμερα, νέο εργοστάσιο της Suzuki στην Sagara της Ιαπωνίας, που θα διαθέτει ρομποτικά μηχανήματα κορυφαίας τεχνολογίας. Το γεγονός αυτό εγγυάται εξαιρετική ποιότητα και ακρίβεια κατασκευής, κάτι άλλωστε σημαντικό για ένα μοντέλο που θα απευθύνεται στο ανώτερο τμήμα της κατηγορίας D. Το νέο πρωτότυπο Kizashi 3 είναι αυτό που προσεγγίζει περισσότερο από όλα τα προηγούμενα την αισθητική του αναμενόμενου μοντέλου παραγωγής.
Έντονος σπορ χαρακτήρας, συμπαγείς διαστάσεις για τα δεδομένα της κατηγορίας και δυναμικές επιδόσεις, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την προσωπικότητά του. Όπως και στα προηγούμενα
Kizashi, σημαντικό σχεδιαστικά στοιχείο του χαρακτήρα του μοντέλου αποτελεί η ευμεγέθης μάσκα, με τα στενά και φαρδιά φώτα να αποτελούν συνέχειά της και να εκτείνονται έως το πλάι του αμαξώματος.
Οι τονισμένοι θόλοι των τροχών, η στενότερη γραμμή από τη μέση του αμαξώματος και άνω, καθώς και οι μεγάλοι τροχοί προσδίδουν στο αυτοκίνητο την αίσθηση της στιβαρότητας και του δυναμισμού. Η χυτή γραμμή της οροφής και οι έντονες καμπύλες τονίζουν την εξαιρετική αεροδυναμική του αυτοκινήτου και δίνουν μια πρώτη αίσθηση της υψηλής τεχνολογίας κατασκευής του πλαισίου, με στόχο την εξοικονόμηση βάρους.
Οι υποσχέσεις υψηλών επιδόσεων που δίνει το αμάξωμα γίνονται πραγματικ
ότητα από ένα σύγχρονο κινητήριο σύνολο με έξι κυλίνδρους σε διάταξη V, συνολικής χωρητικότητας 3.6 λίτρων. Η απόδοση 300 ίππων είναι ικανή να προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις στον οδηγό, που φυσικά έχει στη διάθεσή του κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά χάρη στο σύστημα μετάδοσης της κίνησης στους 4 τροχούς, που έχει εξελιχτεί στο WRC. Ανάλογα σύγχρονο με τον κινητήρα είναι και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, που διαθέτει έξι σχέσεις και σειριακή λειτουργία.
Ο δυναμισμός είναι ένα στοιχείο του χαρακτήρα ενός
sport sedan. Ο άλλος είναι η άνεση και σε αυτόν επίσης διακρίνεται στο Kizashi 3. Mε το μεγάλο μεταξόνιο των 2.8 μέτρων και το πλάτος των 1.9 μέτρων, εξασφαλίζει άπλετο χώρο για πέντε επιβάτες με τις αποσκευές τους, χωρίς παραχωρήσεις στην άνεση και στην ποιότητα κύλισης. Ο υπέροχος συνδυασμός αισθητικής, άνεσης, ποιότητας και επιδόσεων, που προσφέρει το Kizashi 3, αναδεικνύεται στο stand της Suzuki στη Νέα Υόρκη από το έντονο μεταλλικό ασημί χρώματα του πρωτότυπου, που αναμένεται να κλέψει τις εντυπώσεις και να δημιουργήσει αίσθηση.


Concept Kizashi 3 – Τεχνικά χαρακτηριστικά

Μηχανικά μέρη

Κινητήρας τοποθετημένος εμπρός, μετάδοση κίνησης σε όλους του τροχούς (iAWD)

Επιβάτες

Πέντε

Διάσταση ελαστικών

255/30ZR21 9.5J

Διάσταση τροχών

21 ιντσών, εννέα ακτινών, αλουμινίου

Κινητήρας

3,564 κ.εκ., V6, 2ΕΕΚ, 24 βαλβίδες

Μετάδοση

Αυτόματο έξι σχέσεων με paddles αλλαγής στο τιμόνι

Maximum power

300 Ηp

Ολικό μήκος

4,650 χιλ.

Ολικό πλάτος

1,900 χιλ.

Ολικό ύψος

1,450 χιλ.

Μεταξόνιο

2,800 χιλ.

Απόσταση από το έδαφος

120 χιλ.

Χρώμα αμαξώματος

Kizashi Silver



Suzuki