Fabiatou Auto News

Sunday, October 26, 2008

BMW X1 Concept

Τυπικά χαρακτηριστικά BMW X σε συνδυασμό με ελκυστικές, κομψές αναλογίες. Αυτό και μόνο προσφέρει στη BMW Concept X1 μία μοναδικότητα στη γκάμα μοντέλων BMW X.


Με μήκος 4.457 mm, η BMW Concept X1 είναι 108 mm μικρότερη από τη BMW X3. Το μεταξόνιο της BMW Concept X1, από την άλλη, έχει μήκος 2.760 mm. Χάρη στις αναλογίες και τις τέσσερις πόρτες σε συνδυασμό με μία μεγάλη πίσω πόρτα, το Concept Car δίνει το στίγμα για μία γνήσια αίσθηση ελευθερίας και ευρυχωρίας.

Το εντυπωσιακό εμπρός τμήμα εκφράζει σαφώς το στιβαρό και δυναμικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου, δίνοντας έμφαση στο γνήσιο πλάτος του. Μια ποδιά προστασίας πατώματος σε διαφορετική απόχρωση δίνει πρόσθετη έμφαση στο φαρδύ μετατρόχιο. Η BMW Concept X1 φέρει δύο στρογγυλούς προβολείς κομμένους στο πάνω τμήμα, σε τυπικό στυλ BMW, μαζί με ένα λευκό οριζόντιο κάλυμμα στο πάνω τμήμα. Η θέση των προβολέων και των φώτων ομίχλης θυμίζει τη φυσιογνωμία με τα τρία μάτια, των άλλων μοντέλων BMW X.

Έξι καμπύλες γραμμές και οι τρισδιάστατες πτυχές καθορίζουν τη σχεδίαση του καπό του κινητήρα αποπνέοντας μία έντονη αίσθηση δυναμικών επιδόσεων. Οι εσωτερικές γραμμές συγκλίνουν έντονα προς τα εμπρός, προς τη μάσκα BMW, ενώ οι εξωτερικές γραμμές συνεχίζονται και πάνω πλευρικά τμήματα. Μέσω του κέντρου βάρους που τοποθετείται ορατά στο κέντρο, της μικρής απόστασης μεταξύ εμπρός άξονα και τιμονιού, και των σχεδόν τετράγωνων θόλων τροχών, το προφίλ της BMW Concept X1 παραπέμπει σε άλλα μοντέλα BMW X. Μαύρα πλαίσια αμαξώματος από ειδικό, ανθεκτικό, συνθετικό υλικό υπογραμμίζουν τον σαφή προσανατολισμό προς τους τροχούς. Οι στιβαρές, ασημί ράγες οροφής εκτείνονται πολύ προς τα πίσω, ώστε σε συνδυασμό με την πίσω αεροτομή να καθορίζουν τη γραμμή της οροφής.
Χαρακτηριστικό πίσω άκρο με πίσω φωτιστικά σώματα σχήματος L που διασφαλίζουν ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα φωτισμού χάρη στις λυχνίες LED. Έντονα κεκλιμένο, το πίσω παρμπρίζ προσφέρει στη BMW Concept X1 μία πραγματικά σπορ αίσθηση, με τις οριζόντιες γραμμές να δίνουν έμφαση στο γνήσιο πλάτος του αυτοκινήτου.

Σαν ένα ειδικό σχεδιαστικό χαρακτηριστικό, αποκλειστικό γι’ αυτό το μοντέλο, τρισδιάστατα πλαίσια περικλείουν τους προβολείς και τα πίσω φωτιστικά σώματα και βοηθούν στη δημιουργία των ξεχωριστών γραφικών των πλαϊνών παραθύρων.

Η παγκόσμια επιτυχία και η μεγάλη απήχηση των μοντέλων BMW X προέρχεται όχι μόνο από την ακριβή και προσανατολισμένη στο target group εξέλιξη αυτής της αυτοκινητιστικής φιλοσοφίας, αλλά και από τη χρήση αντιπροσωπευτικών χαρακτηριστικών BMW σ’ αυτή την κατηγορία. Επομένως, η ιδιαίτερη γοητεία και το μοναδικό στυλ κάθε μοντέλου BMW X συνδυάζονται άριστα με την ασυμβίβαστη premium ποιότητα.

Τα μοναδικά οδηγικά χαρακτηριστικά ενός μοντέλου BMW X προέρχονται όχι μόνον από τη φιλοσοφία, αλλά και από την παγκόσμια ηγεμονία της BMW στο χώρο των συστημάτων παραγωγής/μετάδοσης ισχύος. Τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό, είναι η τεράστια καινοτομική δύναμη του BMW Group που εκφράζεται άριστα στον εξοπλισμό και στα χαρακτηριστικά των μοντέλων BMW Χ, τα οποία διαθέτουν ανώτερη τεχνολογία αναρτήσεων και συστήματα υποστήριξης οδηγού καθώς και ένα κορυφαίο πρότυπο ασφαλείας και άνεσης.

Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας είναι ότι κάθε μοντέλο BMW X συνδυάζει αυτά τα αποκλειστικά προσόντα με ένα επίπεδο απόδοσης απαράμιλλο στην αντίστοιχη κατηγορία: τα μοντέλα BMW X επιτυγχάνουν γενικά μια ισορροπία επιδόσεων και κατανάλωσης καυσίμου πολύ ανώτερη από εφάμιλλα μοντέλα του ανταγωνισμού. Τέλος, ο μοντέρνος και σύγχρονος χαρακτήρας των μοντέλων BMW X επιβεβαιώνεται από τη σταθερή αξία τους (μεταπώληση), όπως προκύπτει από ανεξάρτητες έρευνες της αγοράς, όπου επαληθεύεται η διαχρονική αξία των BMW X5 και BMW X3 ως μεταχειρισμένων.

Όλα αυτά θέτουν τις βάσεις για την είσοδο της BMW σε ένα άλλο τμήμα της αγοράς, όπου η BMW Concept X1 ήδη αποκαλύπτει τις υπάρχουσες προοπτικές. Το Concept Car εκθέτει χαρακτηριστικά ενός προσεχούς μοντέλου BMW X στην κατηγορία των μικρομεσαίων premium. Και μόνο μέσω της σχεδίασής του, το νέο μοντέλο ανήκει στην οικογένεια BMW X – ενώ ταυτόχρονα λανσάρει ένα ατομικό στυλ, βασισμένο στη γνώριμη σχεδιαστική γλώσσα BMW. Το Concept Car επιβεβαιώνει με σαφήνεια τον ισχυρισμό της BMW να προσφέρει μέγιστη οδηγική απόλαυση και απόδοση, ευελιξία και λειτουργικότητα, καθώς και ασφάλεια, άνεση και ποιότητα και στη μικρομεσαία premium κατηγορία. Και καθώς όλοι αυτοί οι παράγοντες έχουν ήδη μελετηθεί και ληφθεί υπόψη στη BMW Concept X1, εύλογο είναι να κυκλοφορήσει μοντέλο παραγωγής μόλις μέσα σε ένα χρόνο.


BMW