Fabiatou Auto News

Monday, January 25, 2010

Mazda5

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, το Μάρτιο, θα πραγματοποιηθεί η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Mazda5, το οποίο σχεδιάστηκε με βάση τις ανάγκες των Ευρωπαϊκών οικογενειών με δυναμικό τρόπο ζωής.
“Ο κύριος στόχος μας με το νέο Mazda5,” αναφέρει ο Hideki Matsuoka, Mazda5 Programme Manager, “ήταν η δημιουργία ενός νέου C-MAV, που να συνδυάζει τη μέγιστη περιβαλλοντική απόδοση που απαιτείται στις μέρες μας με μια νέα σχεδιαστική άποψη.”
Το νέο μοντέλο εξελίσσει τη φημισμένη λειτουργικότητα του Mazda5 – με τις δύο πλαϊνές συρόμενες πόρτες και την άνεση των 7 θέσεων τύπου Karakuri – και με τον εσωτερικό του σχεδιασμό και τις νέες ταπετσαρίες καθηλώνει το βλέμμα μιας και είναι μοναδικό στην κατηγορία του. Αυτός ο τρόπος σχεδιασμού, που χρησιμοποιεί στοιχεία από την σχεδιαστική γραμμή “Nagare Flow”, είναι πολύ λειτουργικός και συμβάλλει στην οικονομία καυσίμου, έχοντας χαμηλή εκπομπή ρύπων και βελτιωμένη αεροδυναμική απόδοση.
Το νέο Mazda5 έχει εξοπλιστεί με έναν ολοκαίνουριο 2.0L βενζινοκινητήρα DISI, με σύστημα παύσης κινητήρα i-stop, και ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο μετάδοσης. Αυτός ο νέος βενζινοκινητήρας άμεσου ψεκασμού με χαρακτηριστικά γραμμικής απόδοσης συμβάλλει στην οδηγική απόλαυση του αυτοκινήτου. Το Mazda5 είναι, επίσης, ένα από τα πιο οικονομικά και καθαρά C-MAV της αγοράς, πετυχαίνοντας περίπου 15% μείωση σε κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2, σε σύγκριση με το προηγούμενο 2.0L βενζινοκινητήρα. Ο βενζινοκινητήρας 1.8L έχει επίσης 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο μετάδοσης.