Fabiatou Auto News

Tuesday, November 10, 2009

Honda Skydeck …6θέσιο υβριδικό

Η Honda παρουσίασε στο 41ο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Τόκυο ένα καινοτόμο, πολυχρηστικό υβριδικό όχημα έξι επιβατών το Honda Skydeck. Στη σχεδίαση του Skydeck, η Honda υπερέβη τα παραδοσιακά πρότυπα για να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο το οποίο να προσελκύσει περισσότερες ηλικίες και άτομα με διαφορετικά lifestyle.

Αντλώντας ισχύ από ένα υβριδικό σύστημα και με συμπαγή, ευέλικτη διάταξη χώρων, το Skydeck είναι τέλειο για τη μεταφορά των ανθρώπων και των πραγμάτων που κάνουν τη ζωή τους πιο απολαυστική. Με μία ξεχωριστή και λειτουργική σχεδίαση εξωτερικού, αυτό το νέο είδος υβριδικού οχήματος καταρρίπτει τις αντιλήψεις του παρελθόντος για έναν πιο απελευθερωμένο και απολαυστικό τρόπο ζωής.

Το Skydeck υιοθετεί χαμηλό πάτωμα και χαμηλό κέντρο βάρους για ένα συμπαγές, ελαφρύ και αποδοτικό υβριδικό σύστημα τοποθετημένο στο κεντρικό τούνελ. Χάρη σ’ αυτά τα στοιχεία και σε μία διάταξη που έχει ανεξάρτητα καθίσματα στη δεύτερη σειρά, το εσωτερικό του Skydeck είναι εξαιρετικά ευρύχωρο και άνετο.

Συνδυάζοντας μορφή και λειτουργικότητα με μία σπορ και καθαρή σχεδιαστική φιλοσοφία, το εξωτερικό στυλ του Skydeck απευθύνεται σε όλες τις γενιές οδηγών και συντελεί στην άριστη οικονομία καυσίμου που χαρακτηρίζει ένα υβριδικό.

Το αμάξωμα είναι χαμηλό και φαρδύ, με ιδιαίτερα αεροδυναμική σχεδίαση. Η ενός όγκου – “one-motion” αισθητική τονίζει τις μεγάλες κρυστάλλινες επιφάνειες και τη ρέουσα καμπύλη της οροφής. Η συνολική εντύπωση είναι μία φρέσκια και προχωρημένη αισθητική.

Προσφέροντας υποδειγματική άνεση, τα έξι καθίσματα του Skydeck είναι λεπτά και σπορ, συμβάλλοντας στην αίσθηση άνεσης και ευρυχωρίας. Τα καθίσματα της δεύτερης σειράς είναι ηλεκτρικά ώστε να μπορούν να μετατοπίζο-νται κάτω από τα εμπρός καθίσματα, για εύκολη πρόσβαση στην 3η σειρά. Επιπλέον, χάρη στη λεπτή τους σχεδίαση, τα καθίσματα της 3ης σειράς μπορούν να αναδιπλώνονται πλήρως στο πάτωμα. Με τα τέσσερα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα, το Skydeck προσφέρει μία μεγάλη, επίπεδη επιφάνεια για άνετη και πρακτική μεταφορά φορτίων.

Οι εμπρός πόρτες του Skydeck ανοίγουν προς τα πάνω, ενώ οι πίσω είναι συρόμενες.

Το ταμπλό επόμενης γενιάς περιλαμβάνει μία διεπαφή φιλική προς το χρήστη, για πιο απολαυστική οδηγική εμπειρία.

Honda