Fabiatou Auto News

Thursday, October 08, 2009

41ο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο 2009 - Honda

H Honda Motor Co., Ltd. Θα παρουσιάσει μία πλήρη τη γκάμα μοντέλων παραγωγής και πρωτοτύπων οχημάτων, μοτοσικλετών, γεννητριών και άλλων εκθεμάτων της στο προσεχές 41ο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, 2009. Το Σαλόνι διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Ιαπώνων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων και θα πραγματοποιηθεί στο Makuhari Messe στη Chiba, Ιαπωνία, από 24 Οκτωβρίου – 4 Νοεμβρίου.

Καλύπτοντας το μεγαλύτερο εκθεσιακό χώρο από οποιαδήποτε άλλη μεμονωμένη μάρκα του Σαλονιού, το περίπτερο της Honda συνδυάζει αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, γεννήτριες και άλλα εκθέματα που αποκαλύπτουν το ξεχωριστό κόσμο αυτοκίνησης της Honda. Με κίνητρο τα οράματα και το πάθος και με τη φιλοσοφία του περιπτέρου «Δημιουργώντας Κάτι Πρωτοφανές», η Honda θέλησε να παρουσιάσει ελκυστικά προϊόντα που θα ευχαριστήσουν και θα καταπλήξουν τους πελάτες της.

Μεταξύ των περιβαλλοντικά συμβατών προτάσεων της Honda, θα είναι υβριδικά οχήματα, ένα ηλεκτρικό όχημα κυψελών καυσίμου και ένα ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας. Στο Σαλόνι θα εκτίθενται επίσης μοντέλα με πρωτοποριακή διάταξη χώρων και αυξημένες οδηγικές επιδόσεις, τα οποία θα παραπέμπουν σε μία απολαυστική οδηγική εμπειρία.

Με τις μοτοσικλέτες της, η Honda προτείνει προϊόντα που έχουν γίνει με πνεύμα δημιουργικότητας και όραμα και δημιουργούν νέα αξία, για να διευρύνουν περαιτέρω τις δυνατότητες των μοτοσικλετών. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται από σπορ μηχανές μεγάλου κυβισμού για νέες οδηγικές απολαύσεις, μέχρι μικρά, ηλεκτροκίνητα μοντέλα για καθημερινές μετακινήσεις.

Επίσης εκτίθενται γεννήτριες με καύσιμο βουτανίου, καθώς και μία νέα συσκευή προσωπικής μετακίνησης που εξελίχθηκε με βάση τη φιλοσοφία ‘αρμονία με τον άνθρωπο’.

Μία ειδική ζώνη του περιπτέρου, με την ονομασία “HELLO!” (Honda Electric mobility Loop) θα περιλαμβάνει εκθέματα βασισμένα στον ηλεκτρισμό, όπως συστήματα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, ηλεκτρικά οχήματα και προϊόντα με καινοτόμες ηλεκτρονικές τεχνολογίες.

Στη Ζώνη HELLO! (Honda Electric mobility Loop) θα εκτίθεται μία ολοκληρωμένη σειρά τεχνολογιών ηλεκτρισμού, καθώς και αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, γεννήτριες και άλλα – τα πάντα, από συστήματα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι προϊόντα που υιοθετούν ηλεκτρονικές τεχνολογίες. Συνδέοντας ηλιακά πάνελ με ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας μηδενικών εκπομπών CO2, η Honda οραματίζεται την κοινωνία χαμηλών εκπομπών άνθρακα του άμεσου μέλλοντος. Επιπλέον, κάθε όχημα HELLO! χρησιμοποιεί διαδραστικά συστήματα επικοινωνίας που αποκαλύπτουν πόσο ευχάριστα οι συσκευές μετακίνησης μπορούν να συνεργάζονται με τους ανθρώπους και την κοινωνία.

Μεταξύ των εκθεμάτων θα είναι το FCX CLARITY, ένα ηλεκτρικό όχημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου, το ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας EV-N, η ηλεκτρική μοτοσικλέτα EV-Cub, η ηλεκτρική συσκευή προσωπικής μετακίνησης EV-MONPAL, το νέο U3-X, ένα μονόκυκλο προσωπικής μετακίνησης με τεχνολογία ελέγχου η οποία εξελίχθηκε μέσω του ανθρωποειδούς ρομπότ ASIMO, και το LOOP, ένα φορητό εργαλείο επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων και συσκευών μετακίνησης.

Τα Αυτοκινητιστικά Εκθέματα εστιάζονται κυρίως στα υβριδικά οχήματα, τα οποία η Honda θεωρεί ως το πιο πρακτικό μέσον για να αντιμετωπιστούν τα τρέχοντα περιβαλλοντικά προβλήματα. Το CR-Z Concept 2009 θα πλαισιώσει το Insight, το οποίο έτυχε πολύ καλής υποδοχής από το Φεβρουάριο του 2009 που κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία. Το CR-Z Concept 2009, ένα υβριδικό με νέα αντίληψη και αίσθηση, κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του δίπλα στο SKYDECK, ένα καινοτόμο, πολυχρηστικό υβριδικό όχημα έξι επιβατών. Άλλα εκθέματα είναι τα νέα STEP WGN και STEP WGN SPADA (και τα δύο προγραμματίζονται για λανσάρισμα στην Ιαπωνία τον Οκτώβριο του 2009) με καινοτόμο διάταξη χώρων που αυξάνει την ικανοποίηση από τη χρήση του αυτοκινήτου, και το νέο CIVIC TYPE R EURO (προγραμματίζεται για λανσάρισμα στην Ιαπωνία το Νοέμβριο του 2009), το οποίο εκφράζει τη χαρά της οδήγησης όπως διαμορφώθηκε στους Ευρωπαϊκούς δρόμους.

Η ζώνη μοτοσικλετών θα περιλαμβάνει προϊόντα που έχουν γίνει με πνεύμα δημιουργικότητας και όραμα, που δημιουργούν νέα αξία, η οποία αναβαθμίζει τις μοναδικές δυνατότητες των μοτοσικλετών. Η CB1100, κάνοντας την παγκόσμια πρεμιέρα της, διερευνά τις δυνατότητες του αερόψυκτου, 4-κύλινδρου κινητήρα, βασιζόμενη παράλληλα στην αισθητική απήχηση και οδηγική απόλαυση της γενιάς των CB. Η μοτοσικλέτα σπορ τουρισμού FR1200F, που θα κάνει την Ιαπωνική πρεμιέρα της, δίνει έμφαση στην προηγμένη τεχνολογία και το στυλ, προσφέροντας στον αναβάτη μία απολαυστική οδηγική εμπειρία. Επίσης θα εκτίθεται μία VFR1200F με το παγκοσμίως πρώτο κιβώτιο με διπλό συμπλέκτη - Dual Clutch Transmission – για σπορ μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού. Προηγμένα μοντέλα με περιβαλλοντικά συμβατή τεχνολογία είναι ή PCX, ένα παγκόσμιο σκούτερ με λειτουργία σταματήματος στο ρελαντί, για υποδειγματική οικονομία καυσίμου, και η EVE-neo, που επιτυγχάνει καθαρές και ισχυρές επιδόσεις, εφικτές μόνο από ένα ηλεκτρικό σκούτερ.

Μεταξύ των εκθεμάτων είναι δύο που λειτουργούν με φιάλες βουτανίου οικιακής χρήσης: η νέα γεννήτρια ENEPO και η φρέζα PIANTA, που έτυχε πολύ καλής υποδοχής από τότε που παρουσιάστηκε στην Ιαπωνία. Επίσης εκτίθενται οι συσκευές υποστήριξης βαδίσματος Stride Management Assist και Bodyweight Support Assist που υιοθετούν συνεργατικές τεχνολογίες ελέγχου, που αναπτύχθηκαν μέσω ρομποτικής έρευνας του ASIMO, του ανθρωποειδούς ρομπότ της Honda.


Honda