Fabiatou Auto News

Tuesday, July 28, 2009

Peugeot RCZ

Το Σεπτέμβριο 2007, στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η Peugeot αποκάλυψε ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο που δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο : το 308 RCZ. Η ιδέα να γίνει αυτό το πρωτότυπο αυτοκίνητο μία εμπορική πραγματικότητα ήταν επιβεβλημένη.
Παρόλα αυτά, για να γίνει η μεταφορά από το όνειρο στην πραγματικότητα απαιτήθηκε πραγματική αποφασιστικότητα, τόλμη, και πολύ εφευρετικότητα. Οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί συνεργάστηκαν για να διασφαλίσουν ότι το σύνολο του αυτοκινήτου δεν ήταν κατώτερο των προσδοκιών που δημιουργεί ο εξωτερικός σχεδιασμός.
Εάν η αρχική πρόθεση ήταν να διατηρηθεί η αυθεντικότητα του πρωτότυπου σχεδιασμού, παρά τις προκλήσεις που θέτει η παραγωγή και η εμπορική κυκλοφορία του αυτοκινήτου, στην πραγματικότητα το στοίχημα ήταν ακόμη μεγαλύτερο.
Πολύ αισιόδοξοι στόχοι τέθηκαν αναφορικά με την δυναμική οδήγηση και την ποιότητα κατασκευής, έτσι ώστε να έχει το αυτοκίνητο τη δική του ισχυρή προσωπικότητα.
Ο αντικειμενικός σκοπός αυτού του 2+2 Coupé είναι να καθιερωθεί ως ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο, να προκαλεί έκρηξη συναισθημάτων, να στοχεύει στους ενθουσιώδεις της οδήγησης που έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις στον τομέα της οδηγικής απόλαυσης.
Το όνομά του, RCZ, συμβολίζει την ειδική και μοναδική θέση του αυτοκινήτου στη γκάμα της Peugeot, καθώς θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο στην ιστορία της εταιρίας, που δεν θα ακολουθεί το χαρακτηριστικό σύστημα αρίθμησης με το κεντρικό «μηδέν» ή «διπλό μηδέν».
Το RCZ, λειτουργεί σαν την προσωποποίηση όλων των βασικών αξιών της Peugeot, αξίες που προσαρμόζονται στους καιρούς αλλά είναι ακόμη αγνές και πάντα σύγχρονες.
Μία άλλη πρόκληση που αντιμετώπισε η ομάδα εργασίας ήταν η ολοκλήρωση της ανάπτυξης αυτού του νέου αυτοκινήτου σε μία ιδιαίτερα σύντομη χρονική περίοδο.
Aυτή η πρόκληση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς μόλις δύο χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του πρωτότυπου αυτοκινήτου, το
RCZ θα αποκαλυφθεί για πρώτη φορά στο κοινό στην τελική του μορφή στην 63η Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.
Το RCZ θα ξεκινήσει την εμπορική του κυκλοφορία την άνοιξη 2010.

Peugeot