Fabiatou Auto News

Tuesday, June 02, 2009

Ειδήσεις Αυτοκινήτων, GM με Hummer

Η General Motors Corp. (GM), ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας (MoU) με έναν αγοραστή για τη HUMMER, την premium off-road μάρκα της. Αυτή η συναλλαγή είναι το αποτέλεσμα στρατηγικής αναθεώρησης της GM για τη μάρκα HUMMER και των τρεχουσών προσπαθειών αναδιάρθρωσης της εταιρίας.

Η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του τρίτου τριμήνου της φετινής χρονιάς και υπόκειται στις καθιερωμένες διαδικασίες κλεισίματος, μεταξύ των οποίων η λήψη εφαρμοστέων ρυθμιστικών εγκρίσεων.

Η συμφωνία αναμένεται να διασφαλίσει πάνω από 3.000 Αμερικανικές θέσεις εργασίας στους τομείς παραγωγής, μηχανολογίας και στα καταστήματα Διανομέων HUMMER σε όλη τη χώρα. Η συναλλαγή περιλαμβάνει επίσης σχέδια του επενδυτή για δυναμική χρηματοδότηση μελλοντικών προϊοντικών προγραμμάτων HUMMER.

Σύμφωνα με τους όρους του MoU, η ταυτότητα του αγοραστή και οι προτεινόμενοι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν θα ανακοινωθούν στη παρούσα φάση.

«Η HUMMER είναι μία ισχυρή μάρκα» δήλωσε ο Troy Clarke, Πρόεδρος της GM North America. «Είμαι πεπεισμένος ότι η HUMMER θα ευδοκιμήσει παγκοσμίως υπό το νέο καθεστώς ιδιοκτησίας της. Και για τη GM, η εν λόγω πώληση αποτελεί ένα ακόμα στοιχείο που θα επιταχύνει τη μεταμόρφωσή της σε μία πιο λιτή, πιο επικεντρωμένη και πιο ανταγωνιστική - ως προς τη σχέση κόστους/εσόδων - κατασκευάστρια αυτοκινήτων».

Στο πλαίσιο της προτεινόμενης συναλλαγής, η HUMMER θα εξακολουθήσει να αναθέτει στη GM την παραγωγή οχημάτων και την παροχή σχετικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια μιας καθορισμένης μεταβατικής περιόδου. Για παράδειγμα, όπως προβλέπει η συμφωνία, το εργοστάσιο Συναρμολόγησης της GM στο Shreveport θα συνεχίσει τη συναρμολόγηση των Η3 και Η3Τ τουλάχιστον μέχρι το 2010.

«Η GM έχει εξελίξει τη HUMMER σε μία παγκοσμίως αναγνωρισμένη μάρκα off-road» δήλωσε ο James Taylor, CEO της HUMMER. «Η προτεινόμενη συμφωνία θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε αυτή την ανάπτυξη και να μεγιστοποιήσουμε τις δυνατότητες της μάρκας μέσω νέων, καινοτόμων οχημάτων off-road με βελτιωμένη απόδοση και κινητήρες εναλλακτικών καυσίμων. Η σημερινή ανακοίνωση είναι θαυμάσια είδηση για τους υφιστάμενους και μελλοντικούς πελάτες της HUMMER, τους Διανομείς, προμηθευτές και εργαζόμενούς της σε όλο τον κόσμο».

Περισσότεροι ειδικοί όροι και προϋποθέσεις της πώλησης δεν πρόκειται να αποκαλυφθούν τη στιγμή αυτή. Η Citi λειτούργησε σαν οικονομικός σύμβουλος της General Motors Corporation.

Σχετικά με τη GM
Η General Motors Corp. (GM), μία από τις παγκοσμίως μεγαλύτερες κατασκευάστριες αυτοκινήτων, ιδρύθηκε το 1908, και σήμερα κατασκευάζει επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα σε 34 χώρες. Έχοντας την παγκόσμια έδρα της στο Ντιτρόιτ, η GM απασχολεί σήμερα περίπου 235.000 άτομα σε όλες τις σημαντικές περιοχές του κόσμου, ενώ πουλά και επισκευάζει οχήματα σε περίπου 140 χώρες. Το 2008, η GM πούλησε 8,35 εκατομμύρια επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα σε όλο τον κόσμο υπό τις εξής μάρκες: Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC, GM Daewoo, Holden, Hummer, Opel, Pontiac, Saab, Saturn, Vauxhall and Wuling. Η μεγαλύτερη εθνική αγορά της GM είναι η Αμερική και ακολουθούν Κίνα, Βραζιλία, Βρετανία, Καναδάς, Ρωσία και Γερμανία. Η θυγατρική της GM, OnStar, κατέχει ηγετικό ρόλο στη βιομηχανία στην ασφάλεια οχημάτων, προστασία και υπηρεσίες πληροφορικής.


GM