Fabiatou Auto News

Thursday, April 09, 2009

H Suzuki αναδεικνύει την κληρονομιά της

Η Suzuki γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια από τη δημιουργία της πρώτης εταιρείας του ιδρυτή της Michio Suzuki και αναδεικνύει τη μεγάλη ιστορία της με τα εγκαίνια του Suzuki Plaza στην πόλη Hamamatsu της Ιαπωνίας.
Το Suzuki Plaza δημιουργήθηκε για να προβάλλει τόσο τη μεγάλη ιστορία της μάρκας, μέσα από εντυπωσιακά εκθέματα του παρελθόντος, όσο και τη διατήρηση της φιλοσοφίας του ιδρυτή της, μέσα από την αναπαράσταση των σύγχρονων μεθόδων παραγωγής στα εργοστάσιά της. Παράλληλα, στους χώρους του Suzuki Plaza ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί μέσω οθονών αφής για τη σημερινή εικόνα της εταιρείας, την παγκόσμια παρουσία της και τις μεγάλες προοπτικές της.
Η Suzuki ξεκίνησε το 1909 να κατασκευάζει αυτόματα πλεκτήρια για τα εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας. Η δραστηριότητά της αυτή συνεχίστηκε έως το 1950, οπότε, λόγω μιας μεγάλης κρίσης στον κλάδο, στρέφεται στην κατασκευή οχημάτων. Το 1952 κατασκευάζει το πρώτο μοτοποδήλατο με την επωνυμία Power Free και το 1955 το πρώτο αυτοκίνητο, με την επωνυμία Suzulight. Ακολούθως, 10 χρόνια μετά, το 1965 κατασκευάζει και την πρώτη της εξωλέμβια μηχανή για μικρά ταχύπλοα σκάφη, την DF55. Μια ακόμα μακρόχρονη ιστορία επιτυχίας για τη Suzuki είχε μόλις ξεκινήσει.
Το μυστικό της Suzuki που την έχει καταστήσει μια από τις αυτοκινητοβιομηχανίες «κοσμήματα», με σταθερή, συνεχή και αυξανόμενη κερδοφορία για περισσότερα από 20 χρόνια, είναι η πίστη στη φιλοσοφία του ιδρυτή της. Η οποία συνίσταται στη δημιουργία προϊόντων που ανταποκρίνονται απόλυτα στις προσδοκίες των πελατών της. Έτσι, από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας της, η Suzuki κατασκεύαζε μηχανές και οχήματα με εξαιρετική πιστότητα λειτουργίας, κορυφαία απόδοση και προσιτό κόστος.
Τα εγκαίνια του Suzuki Plaza πραγματοποιήθηκαν την 1η Απριλίου 2009, ενώ το κέντρο θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό στις 13 Απριλίου 2009.