Fabiatou Auto News

Friday, February 13, 2009

Skoda Yeti

H προϊοντική πρόταση της Skoda στην κατηγορία των SUV ακούει στο όνομα Yeti και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο ευρωπαϊκό κοινό στα πλαίσια της έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης.
Η εποχή που αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας δημιουργήθηκαν με σκοπό να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες ανάγκες, έχει παρέλθει. Πολυχρηστικότητα, ευελιξία και φιλικότητα στην χρήση είναι τα νέα ζητούμενα στις μέρες μας και το νέο SUV της Skoda είναι εδώ για να τα υπηρετήσει.
Το νέο SkodaYeti επιδεικνύει σχεδιαστικά χαρακτηριστικά των μελλοντικών μοντέλων της Skoda, δείγμα των οποίων έχει δοθεί με τη νέα Octavia 5 και τη Superb. Ορισμένα χαρακτηριστικά της νέας σχεδιαστικής τάσης που ακολουθεί η εταιρεία, αποτελούν οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες-ειδικά σχεδιασμένες για την μείωση του αεροδυναμικού συντελεστή και των υπέρυθρων ακτινών φωτός-καθώς επίσης και η συμπαγής και επιθετική σχεδίαση του μπροστινού τμήματος του αυτοκινήτου. Στο εσωτερικό κυριαρχούν οι άνετοι χώροι με καινοτόμες λύσεις στην πρακτικότητα και στην εργονομία.
Το νέο SkodaYeti ενσωματώνει όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες που διασφαλίζουν την άριστη οδηγική συμπεριφορά εντός και εκτός δρόμου καθιστώντας το ιδανικό όχημα τόσο για οδήγηση στην πόλη όσο και για τον ελεύθερο χρόνο.
Με πληθώρα έξυπνων λύσεων, το νέο SUV της Skoda θα είναι διαθέσιμο τόσο σε μπροστοκίνητες (4Χ2) όσο και σε τετρακίνητες (4Χ4) εκδόσεις που θα συνδυάζονται με κινητήρες turbo τεχνολογίας TSI.
Η εμπορική διάθεση του νέου μοντέλου της SkodaAuto στην Ελληνική αγορά αναμένεται να ξεκινήσει το Φθινόπωρο του 2009.
Παράλληλα, στα πλαίσια της Διεθνούς Εκθέσεως της Γενεύης, η SkodaAuto θα παρουσιάσει τη FabiaScout ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν το αγωνιστικό μοντέλο της Skoda, τη Fabia S2000- η οποία αναρριχήθηκε στις πρώτες θέσεις της τελικής κατάταξης στο ράλι του Μόντε Κάρλο και έθεσε τις βάσεις για τη νέα εποχή του SkodaMotorsport. Επιπλέον η Skoda πρόκειται να παρουσιάσει σχεδιαστικές μελέτες (Concept Studies) αυτοκινήτων τις οποίες ονομάζει ΕΜΟ και προσανατολίζονται στη συναισθηματική έκφραση των αυτοκινήτων και της Μάρκας. Οι σχεδιαστικές αυτές προτάσεις εκτός από το παρόν σχεδιαστικό στυλ της Μάρκας παρουσιάζουν μια δυναμική που δεν εστιάζει αποκλειστικά στη λειτουργικότητα του αυτοκινήτου αλλά και στις καθημερινές στιγμές χαράς που προσφέρει η οδήγησή του. Τέλος, οι προτάσεις ΕΜΟ αφορούν εκτός από το αμάξωμα των αυτοκινήτων και το εσωτερικό τους και φανερώνουν τις σχεδιαστικές τάσεις που πρόκειται να ακολουθήσει η Skoda στο μέλλον.

Skoda