Fabiatou Auto News

Wednesday, February 25, 2009

Παγκόσμια πρεμιέρα για το Fiat 500 στην έκθεση της Γενεύης

Σχεδιασμένο πάνω στην ιδέα ενός νησιού, το περίπτερο της Fiat στην 79η Διεθνή Έκθεση της Γενεύης εντυπωσιάζει με τα χρώματα, το συναισθηματισμό, τη φαντασία και το σχεδιασμό του. Η «πριμαντόνα» του περιπτέρου είναι χωρίς αμφιβολία το νέο Fiat 500C, στην παγκόσμια πρεμιέρα του.

Η ισχυρή δέσμευση της Fiat για την προστασία του περιβάλλοντος και τη δημιουργία φιλικών προς αυτό αυτοκινήτων είναι εντονότερη από ποτέ και αποτελεί άξονα ανάπτυξης των μοντέλων της. Το Fiat 500 είναι η καλύτερη απόδειξη αυτού, καθώς από την παρουσίασή του ήδη καλύπτει τις αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές εκπομπής ρύπων Euro 5 σε όλες τις εκδόσεις κινητήρων του. Η συνεχής αναζήτηση όμως είναι αυτή που θα φέρει καλύτερα ακόμη αποτελέσματα και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο το Fiat 500 στη Γενεύη θα βρίσκεται και με το λογότυπο PUR-O2, ένα σύμβολο που χρησιμοποιείται για σειρά επιλεγμένων μοντέλων (500, Croma και Bravo) που προχωρούν ένα ακόμα βήμα προς τα εμπρός στην προσπάθεια για μείωση των εκπομπών CO2.

Το Fiat 500C θα παρουσιαστεί πανευρωπαϊκά μέσα στην Άνοιξη. Εκφραστής του σλόγκαν «ελευθερία και ενθουσιασμός» το αυθεντικό αυτό cabriolet αποτελεί ένα φόρο τιμής στο αντίστοιχο μοντέλο του 1957, προσφέροντας ταυτόχρονα την πρόσβαση στην πιο σύγχρονη τεχνολογία, που μέχρι τώρα ήταν διαθέσιμη σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

Χαρακτηρίζεται από μια καινοτόμο μαλακή οροφή -ένα ανοιχτό παράθυρο στον ουρανό - το νέο 500C έχει τις ίδιες διαστάσεις με το κλειστό (3.55 μ. x 1.65 μ. x 1.49 μ.) και τα ίδια μηχανικά σύνολα: τον Multijet Turbodiesel των 1,3 λίτρων με 75 ίππους και πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και δύο κινητήρες βενζίνης, τον 1.2 με 69 ίππους και τον 1.4 με 100 ίππους, διαθέσιμους με χειροκίνητο ή σειριακό αυτοματοποιημένο κιβώτιο.

Επιπλέον, ως άλλη μια απόδειξη της δέσμευσης της Fiat Automobiles για προστασία του περιβάλλοντος, το νέο 500C χρησιμοποιεί το καινοτόμο σύστημα "Start&Stop", που σταματάει τη λειτουργία του κινητήρα όταν το αυτοκίνητο ακινητοποιείται, εξοικονομώντας καύσιμα και περιορίζοντας τη ρύπανση της ατμόσφαιρας.

Σχεδιασμένο από το σχεδιαστικό κέντρο της Fiat και κατασκευασμένο στο εργοστάσιο Tichy στην Πολωνία, το 500C διαθέτει όλα τα ισχυρά ατού του κλειστού μοντέλου, όπως η κορυφαία ασφάλεια στην κατηγορία του, θέσεις για 4 ενήλικες και γενναιόδωρο χώρο αποσκευών.

Η νέα έκδοση PUR-O2, εγκεκριμένη σύμφωνα με τις προδιαγραφές Euro5, χαρακτηρίζεται από τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 σε ολόκληρη τη βενζινοκίνητη γκάμα του Fiat 500 (CO2 =113 g/km) και την εφαρμογή "eco:Drive" που προσφέρει οδηγίες «οικολογικής» οδήγησης. Η έκδοση 500 Pur-O2 διαθέτει το βασικό εξοπλισμό της έκδοσης Lounge και το εσωτερικό σαλόνι της έκδοσης Pop, εφοδιάζεται με κινητήρα βενζίνης 1.2 69 ίππων και το σύστημα ‘Stop & Start’.


Fiat