Fabiatou Auto News

Friday, February 27, 2009

BMW Concept 5 Series Gran Turismo

Καθώς το μέλλον προσφέρει άφθονες ευκαιρίες για νέες, συναρπαστικές οδηγικές εμπειρίες, η BMW εγκαινιάζει και πάλι μία νέα κατηγορία οχημάτων: Την BMW Concept 5 Series Gran Turismo, η οποία είναι η βασισμένη στην προσαρμογή του Progressive Activity Sedan (PAS) στην ανώτερη μεσαία κατηγορία, προσφέροντας μία εντυπωσιακή προοπτική της BMW Σειράς 5.

Με μία μοντέρνα εμφάνιση και την υπόσχεση μιας έξοχης οδηγικής άνεσης, η BMWConcept 5 Series Gran Turismo μεταφέρει τα χαρακτηριστικά ενός κλασικούGran Turismo σε ένα πολύ ιδιαίτερο τετράθυρο, τετραθέσιο όχημα. Στα χαρακτηριστικά αυτά που είναι τυπικά για Gran Turismo προστίθενται τα κορυφαία πρότυπα ευφυούς, ευέλικτης λειτουργικότητας.

Η BMW Concept 5 Series Gran Turismo συνδυάζει κομψότητα, χώρους, άνεση και μεταβλητότητα. Σε ένα πρωτοφανή συνδυασμό, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός αναγνωρισμένου sedan, ενός μοντέρνου και πολυμορφικού Sports Activity Vehicle και ενός κλασικού Gran Turismo, ‘παντρεύονται’ σ’ αυτό το μοναδικό Πρωτότυπο.

Εκτός από τις χαρακτηριστικές αναλογίες BMW, η τύπου coupe γραμμή οροφής τονίζει τον κομψό αλλά σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου και το καθαρό μήκος του αμαξώματος. Επιπλέον, η BMW Concept 5 Series Gran Turismo έχει τέσσερις πόρτες χωρίς πλαίσιο, και κομψά αλουμινένια στοιχεία.

Το πολυτελές εσωτερικό είναι εκπληκτικά ευρύχωρο λαμβάνοντας υπόψη την coupé σιλουέτα του αυτοκινήτου, δημιουργώντας μία άμεση αίσθηση ευεξίας για τον οδηγό και τους επιβάτες. Αυτή η εντύπωση ενισχύεται περαιτέρω από την άνετη πρόσβαση στο αυτοκίνητο, την ελαφρώς υπερυψωμένη θέση του καθίσματος και την πανοραμική οροφή, δημιουργώντας μία ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία ταξιδιού.

Η BMW Concept 5 Series Gran Turismo είναι πραγματικά πολυμορφική: ένα ευέλικτο εσωτερικό που περιλαμβάνει τα πίσω καθίσματα, το κάλυμμα του χώρου αποσκευών και το χώρο αποσκευών επιτρέπει την προσαρμογή του σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις – από ένα ξεχωριστό χώρο αποσκευών, τύπου sedan, μέχρι χωρητικότητα 1650 λίτρων με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα. Αυτή η ευελιξία ολοκληρώνεται από μία πίσω πόρτα δύο τμημάτων με ξεχωριστά ανοίγματα για πρόσθετη άνεση. Η BMW Concept 5 Series Gran Turismo απευθύνεται σε ένα απαιτητικό και μοντέρνο target group – ενημερωμένα άτομα που δίνουν μεγάλη σημασία στο αυθεντικό στυλ, στην πολυτελή άνεση και στην ευελιξία χρήσης. Αυτό προσφέρει στη BMW την ευκαιρία να κερδίσει πελάτες που σήμερα οδηγούν ένα sedan, ένα SUV ή ένα μοντέλο wagon στις αντίστοιχες ανταγωνιστικές κατηγορίες.

Η BMW Concept 5 Series Gran Turismo επεκτείνει την προϊοντική γκάμα της BMW με μία ευφυή, νέα και απαράμιλλη αυτοκινητιστική φιλοσοφία για σύγχρονες μετακινήσεις κορυφαίων προδιαγραφών. Μέσω ενός μοναδικού συνδυασμού κομψότητας, ευρυχωρίας, άνεσης και μεταβλητότητας, το αυτοκίνητο υπόσχεται μία ξεκούραστη οδηγική εμπειρία. Πραγματικά, αυτά τα νέα στοιχεία ενισχύουν τη Γνήσια Οδηγική Απόλαυση (Sheer Driving Pleasure) και απευθύνονται σε πρόσθετα target groups. Τέλος, η BMW Concept 5 Series Gran Turismo ενσαρκώνει με αυθεντικό τρόπο την premium ποιότητα και ένα νέο πρότυπο σπορ επιδόσεων που πηγάζει από το δυναμισμό και την απόδοση του αυτοκινήτου.

Η σχεδίαση στο εσωτερικό της BMW Concept 5 Series Gran Turismo προσφέρει ένα ευρύχωρο και πολυτελές περιβάλλον με εμπνευσμένη και μοντέρνα σχεδίαση εσωτερικού. Αντιπροσωπεύοντας έναν παγκοσμίως μοναδικό συνδυασμό μεταβλητής ευρυχωρίας και ασυμβίβαστης ανώτερης ποιότητας, αυτό το νέο πρωτότυπο ξεχωρίζει επίσης χάρη στα πολύ προηγμένα υλικά και την άριστη ποιότητα φινιρίσματος. Η υποδειγματική αρμονία στη σχεδίαση εσωτερικού, που αντανακλάται σε όλες τις επιφάνειες του αυτοκινήτου, από μπροστά μέχρι πίσω, δημιουργεί μία νέα διάσταση στο ταξίδι τεσσάρων επιβατών. Η πανοραμική κρυστάλλινη οροφή, από την άλλη, τονίζει το φωτεινό και ευρύχωρο περιβάλλον μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ το κομψό cockpit δίνει έμφαση στο γνήσιο πλάτος του οχήματος μέσω των οριζόντιων γραμμών του, της τεχνολογίας black panel και της πλήρως ενσωματωμένης Οθόνης Ελέγχου 10.2-ιντσών.

Η έξοχη άνεση των καθισμάτων και ο άφθονος χώρος για το κεφάλι και τους ώμους μπροστά πληρούν τα πρότυπα ενός πολυτελούς οχήματος, ενώ η ελαφρώς υπερυψωμένη θέση των καθισμάτων διασφαλίζει άριστη ορατότητα και διευκολύνει την πρόσβαση του αυτοκινήτου. Τέλος, ελαφρώς κεκλιμένο προς τα εμπρός, το ταμπλό βελτιστοποιεί την άνεση ελέγχου του οδηγού.

Βολική και εργονομικά βελτιστοποιημένη πρόσβαση καθώς και μία σημαντική ελευθερία κινήσεων είναι τα στοιχεία που διαμορφώνουν ένα άνετο περιβάλλον πίσω. Η κεντρική κονσόλα που επεκτείνεται μέχρι πίσω προβάλλει το μήκος του εσωτερικού. Έξοχη μεταβλητότητα, από την άλλη, διασφαλίζεται με μονά καθίσματα στο πίσω τμήμα που ρυθμίζονται γραμμικά (σε άπειρες θέσεις) εμπρός-πίσω, με τις πλάτες που αναδιπλώνονται ατομικά και ηλεκτρικά, με το πάτημα ενός μπουτόν και με τη ρυθμιζόμενη κλίση της πλάτης να διασφαλίζει περισσότερη άνεση και στυλ.

Με τα πίσω καθίσματα σε όρθια θέση, η BMW Concept 5 Series Gran Turismo προσφέρει στους πίσω επιβάτες χώρο για τα πόδια εφάμιλλο της BMW Σειράς 7 και σχεδόν τον ίδιο χώρο για το κεφάλι που παρέχει η BMW X5. Σε αυτή τη διάταξη, η χωρητικότητα για αποσκευές είναι 430 λίτρα. Το κάλυμμα του χώρου αποσκευών πίσω από τα πίσω καθίσματα χωρίζει τα διαμερίσματα επιβατών και αποσκευών ως προς την ακουστική αλλά και τις συνθήκες κλιματισμού, όπως σε ένα sedan. Αν χρειαστεί, τα πίσω καθίσματα μετατοπίζονται εμπρός/πίσω μέχρι 100 mm – έτσι ώστε με τα καθίσματα μετατοπισμένα στην πιο εμπρός θέση τους, οι επιβάτες εξακολουθούν να απολαμβάνουν τον ίδιο χώρο για τα πόδια όπως στη BMW 5 Series Sedan, ενώ ο χώρος αποσκευών αυξάνεται στα 570 λίτρα. Στη συνέχεια, με την αναδίπλωση των πλατών των πίσω καθισμάτων και του καλύμματος του χώρου αποσκευών, ο χώρος αποσκευών αυξάνεται στα 1650 λίτρα. Το σκληρό κάλυμμα του χώρου αποσκευών αποθηκεύεται στο πάτωμα, επιτυγχάνοντας πρόσθετη άνεση.

Η πίσω πόρτα δύο τμημάτων επιτρέπει μοναδική μεταβλητότητα στη φόρτωση του χώρου αποσκευών: Ανοίγοντας τη μικρή πίσω πόρτα τύπου sedan κάτω από το πίσω παρμπρίζ, οδηγός και συνεπιβάτες, σε συνδυασμό με το κλειστό κάλυμμα, μπορούν να φορτώνουν το χώρο αποσκευών χωρίς να δημιουργούν ρεύματα στην καμπίνα επιβατών ή να αλλάζουν την επιθυμητή θερμοκρασία. Για εύκολη φόρτωση φορτίων μεγάλου όγκου, από την άλλη, το μόνο που πρέπει να κάνει ο οδηγός είναι να ανοίξει τη μεγάλη πίσω πόρτα σε διάταξη παρόμοια με ενός Sports Activity Vehicle.

Η σχεδίαση του εξωτερικού της BMW Concept 5 Series Gran Turismo συνδυάζει τη σύγχρονη, μοντέρνα ερμηνεία ενός Gran Turismo με τέσσερις πόρτες και το κύρος ενός Sedan και τη μεταβλητότητα ενός Sports Activity Vehicle. Οι αντιπροσωπευτικές αναλογίες BMW διαμορφώνονται από ένα πολύ μακρύ καπό κινητήρα, το μακρύ μεταξόνιο, την τύπου coupe γραμμή οροφής και τις κρυστάλλινες επιφάνειες που έχουν μετατοπιστεί τελείως προς τα πίσω.

Η δυναμική σχεδίαση του εμπρός άκρου υπογραμμίζεται με τη μεγάλη μάσκα BMW που τοποθετείται χαμηλά και κάθετα, καθώς και το μεγάλο αεραγωγό. Τοποθετημένοι υπό κλίση και τονισμένοι από ένα εντυπωσιακό πλαίσιο, οι διπλοί στρογγυλοί προβολείς χαρίζουν στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου μία πολύ μοντέρνα εμφάνιση. Οι φωτεινοί δακτύλιοι των φώτων ημέρας, τέλος, για πρώτη φορά υιοθετούν τεχνολογία LED.

Από το πλάι, η BMW Concept 5 Series Gran Turismo προβάλλει τον καινοτομικό της χαρακτήρα, ενώ η εντυπωσιακή μεσαία γραμμή και η τύπου coupe γραμμή οροφής προάγει την κομψότητα και το μήκος του αμαξώματος. Ακολουθώντας τα πρότυπα ενός σπορ coupé, η BMW Concept 5 Series Gran Turismo διαθέτει τέσσερις πόρτες και παράθυρα χωρίς πλαίσια. Τα αλουμινένια πλαίσια των πλαϊνών παραθύρων είναι μονοκόμματα και εδράζουν τους κομψούς εξωτερικούς καθρέπτες σαν ένα ακόμα σημαντικό σχεδιαστικό στοιχείο. Ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του προφίλ είναι η συναρπαστική νέα ερμηνεία του διάσημου “Hofmeister kick” (αλλαγή κλίσης στα πίσω παράθυρα).

Οριζόντιες γραμμές πίσω δίνουν έμφαση στο πλάτος και τον σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου, τα οποία τονίζονται από τη μεσαία γραμμή που εκτείνεται από το πλαϊνό στο πίσω πάνελ, μία τρισδιάστατη χρωμιωμένη μπάρα και τους προτεταμένους θόλους των τροχών. Οι εξωτερικές γραμμές οροφής συγχωνεύονται στην πίσω αεροτομή και αγκαλιάζουν το πίσω άκρο με την σπορ fastback σχεδίασή του. Ένα ακόμα αντιπροσωπευτικό χαρακτηριστικό της BMW: τα πίσω φωτιστικά σώματα σχήματος L φέρουν οριζόντιες σειρές φώτων που εκτείνονται βαθιά στο πλάι του αυτοκινήτου.

BMW