Fabiatou Auto News

Friday, March 20, 2009

Ειδήσεις αυτοκινήτων - Ένα ακόμη βήμα προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η PSA Peugeot-Citroen και η Mitsubishi Motors Corporation (MMC), ανακοίνωσαν ότι έχουν υπογράψει ένα Μνημόνιο Συμφωνίας αναφορικά με την συνεργασία για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που θα βασίζονται σε ένα όχημα που βρίσκεται υπό εξέλιξη από την MMC στην Ιαπωνία.

Τον Ιούνιο 2008, οι δύο εταιρίες ξεκίνησαν μία μελέτη για την ανάπτυξη, κατασκευή και χρήση ενός ηλεκτρικού κινητήρα σε μικρά αυτοκίνητα αστικής χρήσης.

Οι εταιρίες έχουν φτάσει σε συμφωνία που θα επιτρέψει στην PSA να συνεργαστεί με την MMC για την ανάπτυξη ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου για την Ευρώπη που βασίζεται στο iMiEV* της MMC. Αυτό το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται από την MMC και θα πωλείται από την Peugeot παράλληλα με την Mitsubishi, που στην Ευρώπη θα πωλεί το δικό της ευρωπαϊκό iMiEV.

Αυτό το νέο βήμα θα είναι αμοιβαία επωφελές, καθώς η συνεργασία της PSA Peugeot-Citroen και MMC θα διευκολύνει και θα επιταχύνει την παρουσίαση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή αγορά.

Οι δύο εταιρίες είναι σε διαπραγματεύσεις για μία συμφωνία συνεργασίας, με στόχο την εμπορική κυκλοφορία του αυτοκινήτου στα τέλη του 2010 ή στην αρχή του 2011.

Όσον αφορά στην PSA Peugeot-Citroen, αυτή η συμφωνία θα διατηρήσει τον Όμιλο στην ηγετική του θέση στην αγορά αυτοκινήτων φιλικών προς το περιβάλλον. Με εκτεταμένη εμπειρία στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η PSA Peugeot-Citroen είναι παγκοσμίως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως σήμερα, με πωλήσεις περισσότερων από 10.000 αυτοκινήτων. Η PSA Peugeot-Citroen σε αυτήν την συνεργασία θα προσφέρει την τεχνογνωσία της στον τομέα των ηλεκτρικών κινητήρων.

Όσον αφορά στην MMC, αυτή η συνεργασία είναι σύμφωνη με την παγκόσμια εταιρική στρατηγική για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το iMiEV αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο δοκιμών και προωθητικών ενεργειών στην Ιαπωνία, την Νέα Ζηλανδία, τις ΗΠΑ και σε όλη την Ευρώπη, και θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία το καλοκαίρι του 2009. Παράλληλα με την ευρωπαϊκή κυκλοφορία του iMiEV το 2010, η MMC διερευνά διάφορες αγορές – περιλαμβανομένων και των ΗΠΑ - για την πρώτη δημόσια παρουσίαση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Peugeot