Fabiatou Auto News

Thursday, June 11, 2009

50 χρόνια Mini

Η τρίτη εκδήλωση του θρυλικού MINI United Festival πραγματοποιήθηκε φέτος από τις 22 έως τις 24 Μαΐου, κάτω από λαμπερή λιακάδα στην πίστα της F1 στο Silverstone.
Συγκεκριμένα, 25.000 οπαδοί από 40 και πλέον χώρες ταξίδεψαν για να παρευρεθούν στην παγκοσμίως μεγαλύτερη συγκέντρωση της χρονιάς. Έφτασαν οδηγώντας πάνω από 10.000 αυτοκίνητα MINI, τα περισσότερα από τα οποία ήταν εξατομικευμένα με αγάπη από τους ιδιοκτήτες τους. Πολυάριθμα Γερμανικά fun club οπαδών έδωσαν το παρών ταξιδεύοντας οδικώς μέχρι τη Βρετανία. Ακόμα και για ταξιδιώτες ερχόμενους από μακρινά μέρη όπως η Ρωσία, η Αμερική και η Νότια Αφρική, καμία κόπωση ή κάποιο κόστος δεν στάθηκαν ικανά επιχειρήματα για να τους αποτρέψουν. Συνέβαλαν προσφέροντας τον προσωπικό τους φόρο τιμής στο Βρετανικό κλασικό μοντέλο, για τον εορτασμό των 50 χρόνων του. Επιπλέον, πολλές ήταν και οι διασημότητες που αποφάσισαν να μη χάσουν το συναρπαστικό σούπερ θέαμα που υποσχόταν ένα μίγμα αγωνιστικής δράσης, μουσικού φεστιβάλ και ΜΙΝΙ lifestyle.
Στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρεμιέρας των νέων ειδικών μοντέλων Mayfair και Camden, η ήδη 75χρονη Mary Quant – σύμβολο Βρετανικού στυλ και δημιουργός της mini φούστας – αποκάλυψε ένα επτασφράγιστο μυστικό: η ονομασία ‘mini-φούστα’ δεν προέρχεται από το κοντό μήκος που χαρακτηρίζει το ρούχο, αλλά από το πολυαγαπημένο της ΜΙΝΙ, που την ενέπνευσε να επιλέξει αυτό το όνομα.
Σηματοδοτώντας την επέτειο των 50 χρόνων, το ΜΙΝΙ αποκάλυψε μία έκδοση του εντυπωσιακού μοντέλου του George Harrison. Αυτό το μοναδικό αυτοκίνητο δόθηκε στην σύζυγο του Olivia Harrison το βράδυ του Σαββάτου, ενώ σχεδιάστηκε ακριβώς σύμφωνα με τις οδηγίες της ίδιας. Το συγκεκριμένο ΜΙΝΙ που παρέλαβε η Olivia Harrison δόθηκε εκ μέρους του Material World Charitable Foundation, ενός φιλανθρωπικού κέντρου που ίδρυσε ο George Harrison το 1973. Αργότερα μέσα στη χρονιά, το αυτοκίνητο θα βγει σε πλειστηριασμό, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στο Ίδρυμα.
Όπως δήλωσε η ίδια η Olivia Harrison: «Ο George ήταν ένθερμος οπαδός των MINI και θα ενθουσιαζόταν με τη νέα έκδοση. Το γεγονός ότι οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 50 χρόνων του MINI θα ωφελήσουν και το Κέντρο μας, μετέτρεψαν το όλο εγχείρημα σε μία απολαυστική και ταυτόχρονα εποικοδομητική συνεργασία».
Ωστόσο, υπήρχαν πολλά ακόμα μοναδικά μοντέλα που έκαναν τις καρδιές των οπαδών να χτυπάνε με αγωνιστικούς ρυθμούς. Συγκεκριμένα, ο Βρετανός σχεδιαστής μόδας Paul Smith παρουσίασε και πάλι μία δική του δημιουργία, ενώ παρουσιάστηκαν σχέδια των David Bowie, Kate Moss, Missoni, όπως και του διάσημου σκιτσογράφου και γραφίστα Alan Aldridge. Ισχυρό πόλο έλξης αποτέλεσαν επίσης τα αυθεντικά αυτοκίνητα από δημοφιλήςταινίες όπως οι “The Italian Job” και “Austin Powers”.Κορυφαίο γεγονός του ΜΙΝΙ United Festival ήταν η εμφάνιση του θρύλου της ροκ μουσικής Paul Weller, πρώην τραγουδιστή των δύο διάσημων συγκροτημάτων «The Jam» και «The Style Council» καθώς και επί πολλά χρόνια επιτυχημένου σόλο καλλιτέχνη. «Σαν οδηγός ΜΙΝΙ μία ολόκληρη ζωή, είμαι πραγματικά ευτυχής που παίρνω μέρος στους εορτασμούς της 50ής επετείου» δήλωσε ο Weller. Προς τιμή του Βρετανού καλλιτέχνη, οι Twisted Wheel ερμήνευσαν τη διασκευή ενός από τα κλασικά τραγούδια του στο φεστιβάλ, του “That’s Entertainment”.