Fabiatou Auto News

Monday, September 14, 2009

MINI Coupe Concept

Πηγή έμπνευσης είναι το βασικό κίνητρο που αποτελεί χαρακτηριστικό όλων των ΜΙΝΙ: η οδηγική απόλαυση. Επομένως, το MINI Coupe Concept αντιπροσωπεύει το ιδεώδες ενός αυτοκινήτου που προτίθεται να προσφέρει μία συναρπαστική εμπειρία κάνοντας το ταξίδι μοναδικό από κάθε άποψη.
Το MINI Coupe Concept συνδυάζει ποικίλα χαρακτηριστικά για ένα καθαρά σπορ και φιλόδοξο στυλ αυτοκίνησης. Έχοντας μόνο δύο καθίσματα και υιοθετώντας μία φιλοσοφία δομής ελαφρού βάρους, το αυτοκίνητο ικανοποιεί αναμφίβολα όλες τις απαιτήσεις για ένα ιδιαίτερα ζωηρό και δυναμικό coupe. Συμπαγείς διαστάσεις, τέλεια κατανομή φορτίου άξονα και χαμηλό κέντρο βάρους προάγουν τη γνώριμη ευελιξία ΜΙΝΙ σε πρωτοφανές επίπεδο.
Το διθέσιο είναι σχεδιασμένο για να φιλοξενεί ακόμα και τον πιο ισχυρό κινητήρα που διατίθεται αυτή τη στιγμή σε ΜΙΝΙ και με την υπερτροφοδοτούμενη twin-scroll μονάδα 1.6-λίτρων που δανείζεται από το MINI John Cooper Works, το MINI Coupe Concept υπόσχεται πραγματικά υποδειγματικές επιδόσεις. Η μέγιστη ισχύς είναι 155 kW/211 hp, η μέγιστη ροπή 260 Nm που αυξάνεται στιγμιαία _έσω της λειτουργίας Overboost στα 280 Nm. Τώρα, το MINI Coupe Concept διαθέτει όλα τα προσόντα για να ξεπεράσει ακόμα και τις εξαιρετικές επιδόσεις του MINI John Cooper Works, όταν εφοδιάζεται με αυτή την κινητήρια μονάδα.
Η σχεδίαση αμαξώματος MINI Coupe Concept γεφυρώνει τις πρώτες ημέρες της ιστορίας του Mini με το πιο μακρινό μέλλον της μάρκας, προβάλλοντας τη μοναδική φύση του πρωτοτύπου καθώς και την έκδηλη σχέση του με την οικογένεια ΜΙΝΙ. Παράλληλα, η ατομική και συναισθηματική σχεδιαστική γλώσσα γεννά την προσδοκία μιας ιδιαίτερα συναρπαστικής εμπειρίας στο δρόμο. Κυρίως στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου, διάφορα στιλιστικά στοιχεία ταυτότητας ΜΙΝΙ, συνθέτουν μία έντονη οικογενειακή αισθητική. Επιπλέον, ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του MINI Coupe Concept φαίνεται στο προφίλ καθώς και στη σχεδίαση του πίσω τμήματος.
Το μοναδικό διθέσιο έχει μήκος 3.714 mm, πλάτος 1.683 mm και ύψος 1.356 mm. Και μόνο χάρη σ’ αυτές τις διαστάσεις και τις αθλητικές αναλογίες του, το MINI Coupe Concept ξεχωρίζει εξ αρχής σαν ένα compact και μυώδες σπορ εργαλείο.
Το νέο πρωτότυπο αυτοκίνητο δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από το εμπρός τμήμα του τετραθέσιου MINI. Ισορροπημένες καμπύλες στο καπό με φαρδιές, εκτεταμένες ακτίνες, μεγάλοι προβολείς, ενιαία αισθητική μάσκας και φαρδύς κάτω αεραγωγός χαρίζουν σε μία μοναδική εμφάνιση και γοητεία, τυπικά χαρακτηριστικά της μάρκας. Χάρη στη μεγαλύτερη κλίση του παρμπρίζ του MINI Coupe Concept, το αυτοκίνητο δείχνει ακόμα πιο εντυπωσιακό και δυναμικό, ενώ το χαμηλό, αεροδυναμικό αμάξωμα προδίδει τις εντυπωσιακές επιδόσεις του. Η εξαγωνική μάσκα και οι μεγάλοι στρογγυλοί προβολείς είναι χαρακτηριστικά σχεδιαστικά στοιχεία που αναπλάθουν την εμπρός όψη του κλασικού Mini με εξαιρετικά μοντέρνο στυλ. Τα φλας ενσωματώνονται στους προβολείς, ακριβώς πάνω από τα πρωτοποριακά, τρισδιάστατα πλαίσια των φώτων στάθμευσης και των προβολέων ομίχλης. Ολόκληρο το εμπρός σπόιλερ έχει προσαρμοστεί στη σπορ εμφάνιση του αυτοκινήτου, δείχνοντας ακόμα πιο φαρδύ και εντυπωσιακό από ποτέ.
Η χρωμιωμένη μάσκα του MINI Coupe Concept είναι ίδια με του MINI Cooper S. Το εσωτερικό τμήμα της μάσκας φέρει μπάρες στο χρώμα του αμαξώματος, στοιχείο διαφοροποίησης από τα άλλα μοντέλα της οικογένειας ΜΙΝΙ, που γίνεται αντιληπτό με την πρώτη ματιά. Οι λωρίδες του καπό εκτείνονται μέσα στη μάσκα, σαν μία ακόμα πιο σπορ και δυναμική πινελιά. Με τις δυναμικές καμπύλες και το χαρακτηριστικό αεραγωγό, που μαρτυρούν την ισχύ ενός κινητήρα σε πλήρη ετοιμότητα από κάτω, το καπό έχει την εμφάνιση των ισχυρότερων εκδόσεων ΜΙΝΙ.
Το προφίλ του MINI Coupe Concept συνδυάζει τυπικά χαρακτηριστικά της οικογένειας MINI και νέα σχεδιαστικά στοιχεία για τη δημιουργία ενός ακαταμάχητου συνόλου. Τα εμπρός πλαϊνά πάνελ, για παράδειγμα, προέρχονται από το ΜΙΝΙ Cabrio. Ο αρμός του αμαξώματος που σχηματίζει τη διαγώνια γραμμή – τυπικό χαρακτηριστικό ΜΙΝΙ – κατά μήκος του καπό και τα πλαίσια των εμπρός πλαϊνών δεικτών πορείας – που παραπέμπουν στο στυλ του MINI Cooper S διαμορφώνουν επίσης ένα προφανές στοιχείο διαφοροποίησης με ιστορικές ρίζες – εδώ το κλασικό Mini είχε μία ορατή ραφή συγκόλλησης κατά μήκος του αμαξώματος.
Η οικογενειακή αισθητική που προκύπτει από αυτά τα χαρακτηριστικά δημιουργεί μία ελκυστική αντίθεση με την πολύ μεγαλύτερη κλίση των κολόνων Α, χάρη στην οποία διαμορφώνεται η νέα, σαρωτική γραμμή οροφής. Μεγάλοι τροχοί και μία ψηλή μεσαία γραμμή ήδη προσδίδουν στα MINI, MINI Clubman και MINI Cabrio ένα ιδιαίτερα δυναμικό και σπορ look, ενώ η μαύρη λωρίδα γύρω από το κάτω τμήμα του αμαξώματος υπογραμμίζει τη συμπαγή εμφάνιση και οι κοντοί εμπρός / πίσω πρόβολοι τονίζουν το αθλητικό παράστημα του αυτοκινήτου και προδίδουν με την πρώτη ματιά τη γνώριμη αίσθηση go-kart.
Όλα αυτά εκφράζονται τώρα ακόμα πιο πειστικά στο MINI Coupe Concept, και μέσω της μοναδικής ροής της γραμμής οροφής. Οι κρυστάλλινες επιφάνειες της καμπίνας επιβατών είναι πολύ χαμηλότερες και ακόμα πιο δυναμικές από των άλλων μοντέλων της _μάρκας. Ένα ακόμα στοιχείο του MINI Coupe Concept είναι το έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ που συγχωνεύεται ομαλά μέσα στην οροφή. Στο πίσω τμήμα, η γραμμή οροφής αρχικά περνά ακριβώς πάνω από το κεφάλι οδηγού και συνοδηγού με κατεύθυνση προς τη στιβαρή κολόνα C. Επομένως, ολόκληρη
η οροφή _ε τις καμπύλες της διαγράφει ένα σχήμα γέφυρας, κάτι που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στο ΜΙΝΙ και διαμορφώνεται από έναν στιβαρό ακρογωνιαίο λίθο – την κολόνα C, και την περίτεχνη οροφή-κόσμημα πάνω από τον κλωβό επιβατών. Η κολόνα C είναι _ία ισχυρή οπτική έκφραση της πολύ στιβαρής και στρεπτικά άκαμπτης δομής αμαξώματος, αποδεικνύοντας όχι μόνο την υψηλή άνεση των επιβατών, αλλά και την ευελιξία ΜΙΝΙ σε γρήγορους ελιγμούς. Η κολόνα C οδηγεί δυναμικά το βλέμμα προς το πίσω τμήμα του αυτοκινήτου, ενώ το προφίλ του MINI Coupe Concept διαμορφώνει ένα πολύ ισχυρό και πειστικό σφηνοειδές σχήμα, μέσω της γραμμής οροφής που λεπταίνει προς τα πίσω και της
μεσαίας γραμμής που ανεβαίνει ελαφρώς, σε τυπικό στυλ ΜΙΝΙ.
Άλλο ένα οπτικό στοιχείο ταυτότητας είναι τα πίσω φωτιστικά σώματα σε κάθετη διάταξη που περιβάλλονται από ένα φαρδύ χρωμιωμένο πλαίσιο. Το πίσω σπόιλερ του MINI Coupe Concept,
από την άλλη, φέρει ένα διαχύτη που διαιρείται σε δύο τμήματα και διασφαλίζει μία ομαλή και χωρίς στροβιλισμούς ροή αέρα κάτω από το αυτοκίνητο.
Η πίσω πόρτα του MINI Coupe Concept είναι ένα ακόμα ενδιαφέρον τμήμα του αυτοκινήτου. Καταργώντας σκόπιμα τα πίσω καθίσματα, αυτό το μοναδικό διθέσιο προσφέρει άφθονο πρόσθετο χώρο για κάθε είδους αποσκευές.
Ο χώρος αποσκευών είναι 250 λίτρων. Για _έγιστη άνεση, το MINI Coupe Concept διαθέτει μία μεγάλη πίσω πόρτα που ανοίγει τελείως. Ολόκληρη η πίσω πόρτα που εδράζεται πάνω από την αεροτομή οροφής, συμπεριλαμβανομένου του πίσω παρμπρίζ, περιστρέφεται με άνεση, προσφέροντας βολική πρόσβαση στον πλούσιο χώρο αποσκευών πίσω από τα καθίσματα.
Το MINI Coupe Concept συνδυάζει ένα όραμα μικρομεσαίου σπορ αυτοκινήτου με εκπληκτική ευελιξία, αφενός, και την ιδιαίτερη προσωπικότητα και στυλ ΜΙΝΙ, αφετέρου. Μέσω της γενικότερης φιλοσοφίας του, το αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί άριστα για να προσφέρει συμπυκνωμένη, κορυφαία οδηγική απόλαυση. Αυτό επιτυγχάνεται όχι μόνο χάρη στην εξωστρεφή, γοητευτική, σπορ εξωτερική του εμφάνιση, αλλά και με ένα εσωτερικό που είναι εμπνευσμένο για ενεργή, συναρπαστική οδήγηση.
Πόρτες που ανοίγουν σε μεγάλες γωνίες παρέχουν στον οδηγό και το συνοδηγό άνετη πρόσβαση στο εσωτερικό, όπου απολαμβάνουν σπορ καθίσματα με άριστη πλευρική στήριξη ακόμα και σε γρήγορες στροφές. Ένα δερμάτινο, σπορ τιμόνι τριών ακτίνων με μπουτόν πολλαπλών λειτουργιών επιτρέπει στον οδηγό να κατευθύνει το όχη_α _ε ακρίβεια στις στροφές και να ελέγχει τις λειτουργίες των συστημάτων ήχου και επικοινωνίας με ιδιαίτερη ευκολία. Όλες οι άλλες μονάδες ελέγχου, είναι εργονομικά διατεταγμένες στο ταμπλό, με κριτήριο τη συχνότητα χρήσης τους. Η διάταξη του cockpit, του ταμπλό και της κεντρικής κονσόλας ακολουθεί την ξεχωριστή αισθητική ΜΙΝΙ. Οριζόντιες γραμμές και αεραγωγοί τοποθετημένοι προς τα έξω τονίζουν το καθαρό πλάτος του ταμπλό και, ταυτόχρονα, το πληθωρικό στυλ του εσωτερικού, ενώ η λεπτή κεντρική κονσόλα προσφέρει μέγιστο χώρο για τα πόδια οδηγού και συνοδηγού. Τέλος, η δομή των επενδύσεων θυρών που είναι χαρακτηριστική της μάρκας, έχει αναθεωρηθεί, και το ελλειπτικό κεντρικό στοιχείο έχει τώρα κλείσει πλήρως. Το MINI Coupe Concept διαθέτει μεγάλο στροφόμετρο ακριβώς πίσω από το τιμόνι, ενώ το ταχύμετρο ανήκει στον κεντρικό πίνακα στο πάνω τμήμα του ταμπλό. Αυτό το στρογγυλό όργανο που είναι γνωστό σαν Center Speedo, φιλοξενεί το ηχοσύστημα καθώ και τις προαιρετικές λειτουργίες του των συστημάτων
ψυχαγωγίας και πλοήγησης.
mύο ρολόγια Chronoswiss δεξιά και αριστερά του στροφόμετρου αποτελούν συνδετικό κρίκο με τα πρώτα πρωτότυπα ΜΙΝΙ, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ της αναλογικής εποχής του κλασικού Mini και της ψηφιακής εποχής του ΜΙΝΙ. Ένα ρολόι είναι σκόπιμα χρονόμετρο για τη χρονομέτρηση γύρων, ενώ το δεύτερο δείχνει την ώρα σε κλασικό στυλ.
Τα χρώματα και υλικά στο εσωτερικό του MINI Coupe Concept συμβολίζουν το κλασικό σπορ στυλ του αυτοκινήτου. Όπως το ταμπλό, η επένδυση οροφής αυτού του πρωτόγνωρου διθέσιου φέρει μαύρη απόχρωση, που δημιουργεί μία ήρεμη ατμόσφαιρα, για να συγκεντρώνεται ο οδηγός στις συνθήκες οδήγησης και τις βασικές απαιτήσεις. Τέλος, μαύρες διακοσμητικές
μπάρες σε συνδυασμό με μία διακοσμητική λωρίδα με εμφάνιση ανθρακονημάτων αποπνέουν φινέτσα. Ελαφριά δομή και σύγχρονη τεχνολογία ανάρτησης για μία νέα αίσθηση οδήγησης
go-kart.
Το MINI Coupe Concept είναι αδιαμφισβήτητα MINI και αδιαμφισβήτητα σπορ αυτοκίνητο. Η ξεχωριστή γοητεία αυτού του συνδυασμού προέρχεται από την τεχνολογία κινητήρων και ανάρτησης που ήδη χρησιμοποιείται στα τρέχοντα μοντέλα παραγωγής, καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτού του διθέσιου πρωτοτύπου.
Πανίσχυροι κινητήρες και κορυφαία τεχνολογία ανάρτησης για την κατηγορία μικρών αυτοκινήτων υπόσχονται μία πραγματικά μοναδική οδηγική εμπειρία. Κίνηση μπροστά (FWD), ισχυρά δισκόφρενα και στους τέσσερις τροχούς, ο εμπρός άξονας με γόνατα McPherson, ένας κεντρικής έδρασης πίσω άξονας με αλουμινένιους διαμήκεις βραχίονες και οι αντιστρεπτικές δοκοί αποτελούν τη βάση για υποδειγματικά ασφαλή και ευέλικτη συμπεριφορά.
Τέλος, σύστημα διεύθυνσης EPS Electronic Power Steering με υποβοήθηση ανάλογη της ταχύτητας, διασφαλίζει ακρίβεια ελιγμών στις στροφές και παρέχει στον οδηγό ακριβή αίσθηση όλες τις φορές, σε όλες τις οδικές και οδηγικές συνθήκες. Παράλληλα, η ‘on-demand’ διαχείριση της υποβοήθησης διεύθυνσης συμβάλλει στη μεγιστοποίηση της οικονομίας καυσίμου. Το MINI Coupe Concept έχει όλα τα προσόντα για να επιτείνει την αίσθηση go-kart που δημιουργεί η τεχνολογία κινητήρα/μετάδοσης και ανάρτησης. Η όλη δομή βασίζεται σε μία
φιλοσοφία ελαφρού βάρους, που μειώνει το βάρος κυρίως εκεί που πραγματικά μετράει, για ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία. Π.χ., αυτό το διθέσιο φέρει αλουμινένια οροφή, που όχι μόνο βελτιστοποιεί το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου, αλλά και κατεβάζει το κέντρο βάρους του ώστε να μειώνεται σημαντικά η κίνηση του αμαξώματος (κλίσεις) και να βελτιώνεται η οδηγική συμπεριφορά.
Επειδή μικρότερο βάρος σημαίνει μεγαλύτερη αποδοτικότητα, το MINI Coupe Concept
προσφέρει επίσης τη δυνατότητα συνδυασμού ακόμα μεγαλύτερης οδηγικής απόλαυσης με κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές CO2 μειωμένα στο ελάχιστο, όπως ορίζει η τάση της εποχής.
Παραδοσιακές αξίες, σύγχρονη ποιότητα, προοδευτική φιλοσοφία.

Mini