Fabiatou Auto News

Wednesday, September 09, 2009

Ειδήσεις Αυτοκινήτων - MMC & PSA

Ο Osamu Masuko, Εκτελεστικός Διευθυντής της Mitsubishi Motors Corporation (MMC), και ο Philip Varin, Εκτελεστικός Διευθυντής της PSA Peugeot-Citroen, υπέγραψαν στο Παρίσι μία συμφωνία που σηματοδοτεί ένα νέο στάδιο στην μεταξύ τους συνεργασία για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων (EV).

Τα κύρια σημεία αυτής της συμφωνίας είναι :

- Η ανάπτυξη ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου για την Ευρωπαϊκή αγορά, που βασίζεται στο ιαπωνικό μοντέλο iMiEV* της MMC

- Το αυτοκίνητο αυτό θα πωλείται στην Ευρώπη, με μοντέλα Peugeot και Citroen

- Η παραγωγή είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει τον Οκτώβριο 2010, με στόχο την εμπορική κυκλοφορία στην Ευρωπαϊκή αγορά στο τέλος του 2010.

Η MMC κυκλοφόρησε το νέας γενιάς ηλεκτρικό αυτοκίνητο iMiEV τον Ιούνιο, και θα ξεκινήσει τις παγκόσμιες πωλήσεις του δεξιοτίμονου μοντέλου αυτή τη χρονιά. Η MMC στοχεύει να επεκτείνει την παραγωγή του iMiEV σε αριστεροτίμονες εκδόσεις το οικονομικό έτος 2010.

Όσον αφορά στην PSA Peugeot-Citroen, αυτό το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα ενισχύσει τη γκάμα αυτοκινήτων με χαμηλές εκπομπές ρύπων. Μαζί με την υβριδική τεχνολογία diesel που θα παρουσιαστεί το 2011 στο Peugeot 3008 HYbrid4 και στο Citroen DS5 HYbrid4, καθώς και ένα Plug-In HYbrid4 diesel το 2012, η PSA Peugeot-Citroen επιβεβαιώνει τον στόχο της να είναι ένα βήμα μπροστά αναφορικά με τα πρωτοποριακά αυτοκίνητα με χαμηλές εκπομπές CO2.