Fabiatou Auto News

Wednesday, September 16, 2009

BMW Vision EfficientDynamics

Σχεδιαστική μελέτη υψηλών επιδόσεων με τεχνολογία BMW ActiveHybrid που ‘οραματίζεται’ τις διάσημες δυναμικές επιδόσεις μιας BMW με φόντο τις μελλοντικές ανάγκες για βιώσιμη μετακίνηση. Η BMW Vision EfficientDynamics αποτελεί ένα σύμβολο για το μέλλον της Γνήσιας Οδηγικής Απόλαυσης σε συνδυασμό με πρωτοποριακή απόδοση.

Στόχος εξέλιξης: Οι επιδόσεις ενός μοντέλου BMW M και ένας πολύ συναισθηματικός χαρακτήρας σε συνδυασμό με την κατανάλωση και τη διαχείριση εκπομπών ρύπων ενός σύγχρονου μικρού αυτοκινήτου premium κατηγορίας.

Σαν αποτέλεσμα, αυτό το μοναδικό σπορ αυτοκίνητο αποτελεί την πιο συνεπή ερμηνεία της στρατηγικής εξέλιξης BMW EfficientDynamics.

Καινοτόμος προσέγγιση στο πλαίσιο του BMW EfficientDynamics: Η εκπληκτική ισορροπία διαχείρισης εκπομπών CO2 και οδηγικής απόλαυσης προέρχεται από μία επαναστατική φιλοσοφία αυτοκινήτου που εξελίχθηκε από μια ‘λευκή κόλα χαρτί’ επιτυγχάνοντας ένα νέο επίπεδο οικονομίας καυσίμου σε συνδυασμό με μία μοναδική οδηγική εμπειρία. Το συνολικό αποτέλεσμα δεν αφορά μόνο τα ατομικά χαρακτηριστικά και τα εξαρτήματα το πρωτότυπου οχήματος.

Η BMW Vision EfficientDynamics απεικονίζει ρεαλιστικά τις μοναδικές δυνατότητες της τεχνολογίας BMW ActiveHybrid και την καινοτόμο δύναμη της φιλοσοφίας BMW EfficientDynamics.

Αντιπροσωπεύοντας ένα πλήρως υβριδικό πρωτότυπο, η BMW Vision EfficientDynamics concept αντλεί ισχύ από έναν τρικύλινδρο turbodiesel και δύο ηλεκτροκινητήρες. Η συνολική ισχύς του συστήματος είναι 262 kW/356 hp, με μέγιστη ροπή 800 Nm. Η AWD μετάδοση περιλαμβάνει έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός και πίσω άξονα.

Προβλεπόμενες επιδόσεις: Επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε 4,8 δεύτερα, τελική ταχύτητα 250 km/h (με ηλεκτρονικό κόφτη) , κατανάλωση στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών 3,76 lit./100 km, εκπομπές CO2 99 grams/km.

Σαν ένα plug-in υβριδικό, η BMW Vision EfficientDynamics μπορεί να κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ισχύ. Λαμβάνοντας υπόψη τις πηγές ενέργειας που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή της ηλεκτρικής ισχύος που καταναλώνεται (μίγμα ηλεκτρικής ενέργειας Ε.Ε.), αυτό μειώνει τις τιμές εκπομπών CO2 μόλις στα 50 grams/km.

Η ηλεκτρική ισχύς παράγεται χωρίς την παραμικρή αύξηση στην κατανάλωση καυσίμου, μέσω μιας ιδιαίτερα αποδοτικής λειτουργίας του συστήματος Brake Energy Regeneration (Ανάκτηση Ενέργειας Μέσω Πέδησης). Η ενέργεια αποθηκεύεται σε 98 κυψέλες πολυμερών λιθίου. Το αυτοκίνητο μπορεί να καλύψει απόσταση σχεδόν 50 km μόνο με ηλεκτροκίνηση.

Η αεροδυναμική έχει εξελιχθεί με τεχνογνωσία από τη Formula 1. Συντελεστής οπισθέλκουσας CX βελτιστοποιημένος στο 0.22. Η πρωτοποριακή διαχείριση ενέργειας χρησιμοποιεί τις μέγιστες δυνατότητες που προσφέρονται σε κάθε περίπτωση για ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης.

Η τεχνολογικά προσανατολισμένη σχεδίαση αμαξώματος εκφράζει ξεκάθαρα μία συνεπή τεχνολογία ελαφρού βάρους και αεροδυναμική ποιότητα. Η σχεδιαστική γλώσσα είναι αντιπροσωπευτική της μάρκας, αφήνοντας σαφείς αιχμές για σπορ επιδόσεις και βέλτιστη απόδοση.

Το 2+2-θέσιο πρωτότυπο συνδυάζει δυναμικές επιδόσεις και εξαιρετική απόδοση (οικονομία καυσίμου) με ένα υψηλό επίπεδο συνολικής λειτουργικότητας. Η BMW Vision EfficientDynamics συμβολίζει τη δέσμευση της BMW να προσφέρει μία απαράμιλλη οδηγική εμπειρία για μέχρι τέσσερις επιβάτες.

Η BMW Vision EfficientDynamics διαθέτει πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω και μέχρι το πλάι. Η πρωτοποριακή, βελτιστοποιημένου βάρους κινηματική των θυρών διευκολύνει την είσοδο των εμπρός και πίσω επιβατών στο αυτοκίνητο.

Το εσωτερικό αυτού του μοναδικού 2+2-θέσιου εκφράζει την τελευταία λέξη της σύγχρονης τεχνολογίας. Ταυτόχρονα, η χρήση φυσικών υλικών υπογραμμίζει τη στρατηγική βιωσιμότητας της BMW που αναδεικνύεται από αυτό το πρωτότυπο όχημα.Η οροφή και τα πάνελ θυρών από πολυανθρακικό κρύσταλλο σκουραίνουν αυτόματα ανάλογα με το εισερχόμενο φως.

BMW