Fabiatou Auto News

Tuesday, November 03, 2009

Ειδήσεις Αυτοκινήτων, Ford και Azure

Η Ford Motor Company ανακοίνωσε τη συνεργασία με την Azure Dynamics Corporation (TSX: AZD) για τη δημιουργία ενός γνήσιου ηλεκτρικού Ford Transit Connect van μπαταρίας, με προορισμό τις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά το 2010. Η Azure θα ενσωματώσει το αποκλειστικό σύστημα ηλεκτροκίνησης μπαταρίας Force Drive ™ στο Transit Connect van για χρήση σε επαγγελματικούς στόλους και στη λιανική.
Η συνεργασία με τη Azure Dynamics για το Transit Connect BEV θα βασιστεί στην υπάρχουσα επαγγελματική σχέση μεταξύ Ford και Azure και στην κοινή εμπειρία τους με την προμηθεύτρια μπαταριών Johnson Controls-Saft.
«Διαπιστώνουμε αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά οχήματα και εφαρμόζουμε μία επιθετική στρατηγική προκειμένου να τα φέρουμε στην αγορά» δήλωσε η Nancy Gioia, director of Global Electrification της Ford. «Η συνεργασία μας με την Azure για ένα γνήσιο ηλεκτρικό Transit Connect μπαταρίας θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε στους επαγγελματίες πελάτες μας μία πρόσθετη επιλογή για μεταφορές χωρίς περιβαλλοντικές επιπτώσεις».
Το Transit Connect BEV θα βασιστεί στην παγκόσμια πλατφόρμα επαγγελματικών οχημάτων Ford στο πλαίσιο του παγκόσμιου προϊοντικού οράματος One Ford της εταιρίας. Είναι το πρώτο από τέσσερα ηλεκτρικά οχήματα της Ford που θα κυκλοφορήσουν την επόμενη τριετία σε Αμερική και Καναδά, μεταξύ των οποίων:
Ηλεκτρικό Transit Connect van μπαταρίας το 2010
Ηλεκτρικό επιβατικό Ford Focus μπαταρίας το 2011
Υβριδικό όχημα επόμενης γενιάς το 2012
Plug-In υβριδικό το 2012
Η Azure Dynamics ασχολείται με την ανάπτυξη τεχνολογίας υβριδικής ηλεκτρικής & ηλεκτρικής κίνησης για λεωφορεία και επαγγελματικά φορτηγά, όπως το Balance™ Hybrid Electric, το οποίο βασίζεται στο ανοικτό και γυμνό πλαίσιο Ford E-450 για την μεσαία κατηγορία (medium duty) επαγγελματικών οχημάτων.
«Η ευκαιρία συνεργασίας με τη Ford για το Transit Connect BEV είναι ένα μεγάλο βήμα προόδου για την Azure και την αγορά ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV)», δήλωσε ο Scott Harrison, Azure Dynamics CEO. «Για την Azure αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη της υπάρχουσας σχέσης με τη Ford. Από τη σκοπιά της βιομηχανίας, βλέπουμε τους διαχειριστές στόλων διανομών και οχημάτων κοινής ωφέλειας να στρέφονται σε μικρότερα, πιο αποδοτικά οχήματα. Το Transit Connect BEV θα φτάσει στην αγορά σε μία ιδανική στιγμή για να ικανοποιήσει αυτή την αναπτυσσόμενη τάση».
Η Azure Dynamics, που έχει την έδρα της στο Oak Park, Mich. θα ενσωματώσει το αποκλειστικό της σύστημα ηλεκτροκίνησης με μπαταρία Force Drive™ στο Transit Connect BEV, το οποίο στοχεύει σε αυτονομία τουλάχιστον 80 μιλίων, με μία πλήρη φόρτιση και μηδενικές εκπομπές ρύπων. Τα εξαρτήματα του Force Drive™ έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα σε πάνω από 40 οχήματα και έχουν ‘γράψει’ πάνω από 25 εκατομμύρια μίλια στο δρόμο.
Το Transit Connect BEV θα προσφέρει στους ιδιοκτήτες στόλων την ευκαιρία να περιορίσουν τη χρήση βενζίνης και θα συμβάλλει στη μείωση των λειτουργικών δαπανών. Το όχημα θα φέρει το Μπλε Οβάλ της Ford και το λογότυπο Force Drive της Azure.
Η Azure Dynamics επέλεξε την Controls-Saft σαν προμηθεύτρια κυψελών μπαταριών ιόντων λιθίου και μονάδων μπαταριών για το Transit Connect BEV. Η Azure Dynamics και η Ford χρησιμοποιούν σήμερα την τεχνολογία μπαταριών Johnson Controls-Saft για άλλα προϊόντα. Το Transit Connect BEV θα υιοθετήσει την ίδια δοκιμασμένη τεχνολογία κυψελών του στόλου υβριδικών plug-in Ford Escape που ήδη κυκλοφορεί. Επιπλέον, η Azure είχε ανακοινώσει παλιότερα ότι θα χρησιμοποιήσει μπαταρίες ιόντων λιθίου της Johnson Controls-Saft για το E- 450 Balance Hybrid Electric ξεκινώντας το δεύτερο εξάμηνο του 2010. Η χρήση κοινού προμηθευτή αναμένεται να προσφέρει πρόσθετες συνέργειες μεταξύ Ford και Azure στο project του Transit Connect BEV.
Η πλατφόρμα του επαγγελματικού Transit Connect είναι ιδανική για ηλεκτροκίνηση μέσω μπαταρίας
Το Ford Transit Connect είναι ήδη μία επιβεβαιωμένη παγκόσμια επιτυχία. Η Ford εισήγαγε φέτος στη Β. Αμερική το βενζινοκίνητο Transit Connect. Με ένα μοναδικό συνδυασμό δυναμικής συμπεριφοράς επιβατικού αυτοκινήτου, υψηλή χωρητικότητα φορτίου, εύκολη πρόσβαση και χαμηλό κόστος αγοράς και λειτουργίας, είναι η ιδανική επιλογή για ηλεκτροκίνηση. Οι επαγγελματίες χρήστες συνήθως κινούνται σε προβλέψιμες, μικρής απόστασης διαδρομές με συχνές στάσεις και οδήγηση στην πόλη και τα προάστια. Για πελάτες που αναζητούν βιώσιμες λύσεις μετακίνησης, το Transit Connect Battery Electric Vehicle με σύστημα Azure Force Drive™ θα είναι μία πρόταση μηδενικών εκπομπών ρύπων.
Το Transit Connect σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και κατασκευάστηκε πάνω σε μία ειδική παγκόσμια πλατφόρμα επαγγελματικών οχημάτων για να ανταποκριθεί στα απαιτητικά πρότυπα αντοχής των επαγγελματικών οχημάτων. Η τοποθεσία τελικής συναρμολόγησης του Transit Connect BEV δεν έχει αποφασιστεί ακόμα.

Ford