Fabiatou Auto News

Saturday, March 03, 2007

Το Euro NCAP βαθμολογεί το νέο Corolla με 5 αστέρια

Η 10η γενιά Corolla είναι το πρώτο sedan κατηγορίας C που βαθμολογείται με πέντε αστέρια στο EuroNCAP και παράλληλα κατατάσσεται μεταξύ των πρώτων στον τομέα της ασφάλειας, στο σύνολο της κατηγορίας C, με γενικό σκορ 34 βαθμών για την ασφάλεια των ενήλικων επιβατών.Το νέο Corolla είναι το έκτο μοντέλο της Toyota που κερδίζει πέντε αστέρια στο Euro NCAP, ξεκινώντας από το Avensis τον Ιούνιο του 2003. Άλλα μοντέλα Toyota με μέγιστη βαθμολογία πέντε αστέρων για την ασφάλεια των ενήλικων επιβατών είναι τα Yaris, Corolla Verso, Prius και το πρόσφατο Auris.
Το Corolla κατατάσσεται επίσης μεταξύ των πρώτων στην κατηγορία C, με τέσσερα αστέρια για την προστασία των παιδιών και τρία αστέρια στο σχετικά νέο κριτήριο αξιολόγησης, την ασφάλεια των πεζών.
Σε όλη την κλίμακα των δοκιμών Euro NCAP, η Toyota είναι ο κατασκευαστής με τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη, έχοντας έξι μοντέλα με πέντε αστέρια για την ασφάλεια των ενήλικων επιβατών, έξι μοντέλα με τέσσερα αστέρια για την προστασία των παιδιών και τρία μοντέλα με τρία αστέρια για την προστασία των πεζών.
Ο Andrea Formica, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων, Μάρκετινγκ & After Sales, της Toyota Motor Europe δήλωσε: «Αυτή η νέα διάκριση στο τομέα της ασφάλειας καταδεικνύει τη δέσμευση της Toyota στο να προσφέρει στους πελάτες της τη μέγιστη δυνατή προστασία με κάθε νέο μοντέλο που λανσάρει στην Ευρώπη. Τα έξι μοντέλα Toyota που έχουν βαθμολογηθεί με πέντε αστέρια αναμένονται να έχουν μία αναλογία περίπου 70% στο συνολικό όγκο πωλήσεων Toyota στην Ευρώπη το 2007».
Το νέο Corolla δομείται γύρω από μία ισχυρή, άκαμπτη δομή αμαξώματος με άριστα συστήματα παθητικής ασφάλειας. Διατίθεται με εννέα αερόσακους, το μέγιστο, μεταξύ των οποίων ένας αερόσακος γονάτου οδηγού, που μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού των ποδιών και κάτω μέρους του σώματος του οδηγού σε περίπτωση σύγκρουσης.
Τα εμπρός καθίσματα εφοδιάζονται με τη δεύτερη γενιά του συστήματος Whiplash Injury Lessening (WIL) με ειδικά σχεδιασμένα προσκέφαλα και πλαίσια καθισμάτων. Σύστημα υπενθύμισης ζώνης ασφαλείας είναι στάνταρ εξοπλισμός.
Όπως όλα τα βασικά μοντέλα Toyota, έτσι και το νέο Corolla φέρει στάνταρ βάσεις παιδικών καθισμάτων Isofix στα εξωτερικά πίσω καθίσματα. Διατίθενται σημεία πρόσδεσης ιμάντων για παιδικά καθίσματα, ενώ ο αερόσακος του συνοδηγού μπορεί να απενεργοποιείται για χρήση παιδικού καθίσματος με κατεύθυνση προς τα πίσω. Αυτό το άριστο, στάνταρ πακέτο παθητικής ασφάλειας βοήθησε το Corolla να επιτύχει έξοχα αποτελέσματα στην ασφάλεια των παιδιών με 4 αστέρια και 40 βαθμούς.
Το Corolla κέρδισε 3 αστέρια και 23 βαθμούς για την προστασία των πεζών, έχοντας δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη σχεδίαση του εμπρός τμήματος και του καπό, προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος τραυματισμού των πεζών, ενώ η θέση του κινητήρα έχει χαμηλώσει.
Παράλληλα με τα συστήματα παθητικής ασφάλειας, το νέο Corolla υιοθετεί μία σειρά τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας που αυξάνουν την οδηγική απόλαυση και περιορίζουν τον κίνδυνο εμπλοκής σε μία σύγκρουση. Η νέας σχεδίασης εμπρός και πίσω ανάρτηση διασφαλίζει έξοχη ευστάθεια σε ευθεία πορεία, συμβάλλοντας επίσης στην έξοχη οδική συμπεριφορά και οδηγική άνεση.
Το νέο Corolla έχει νέο σύστημα πέδησης με στάνταρ ABS, Ηλεκτρονικό Κατανεμητή Πέδησης - Electronic Brake force Distribution (EBD) και Brake Assist (BA). Μπορεί να διατεθεί επίσης με τα συστήματα ελέγχου ευστάθειας οχήματος - Vehicle Stability Control (VSC) και πρόσφυσης - traction control (TRC).

Πηγή : Toyota Hellas