Fabiatou Auto News

Monday, February 08, 2010

Ειδήσεις Αυτοκινήτων, BMW με PSA

Με την προοπτική αυτή υπεγράφη συμφωνία μεταξύ Norbert Reithofer, Προέδρου Δ.Σ. της BMW AG, και Philippe Varin, Προέδρου Δ.Σ. της PSA Peugeot Citroën, στο Παρίσι.

Οι δύο εταιρίες συμφώνησαν να προχωρήσουν στην επόμενη γενιά του κοινού τους 4κύλινδρου βενζινοκινητήρα που θα πληροί τις προδιαγραφές EU 6. Αυτή τη στιγμή, ο κινητήρας χρησιμοποιείται σε αρκετά μοντέλα MINI, Peugeot και Citroën.

Οι εταίροι επιβεβαίωσαν επίσης ότι θα εξετάσουν και άλλους πιθανούς τομείς συνεργασίας, σε επίπεδο συστημάτων και εξαρτημάτων, με στόχο την αξιοποίηση συνεργιών στην ανάπτυξη, παραγωγή και προμήθεια ορισμένων εξαρτημάτων.

«Κάνουμε πάντα πολύ επιτυχημένες συνεργασίες με τους εταίρους μας και αυτό ισχύει ειδικά για την PSA. Χαιρόμαστε που συνεχίζουμε τη συνεργασία μας στους κινητήρες και εξετάζουμε δυνατότητες για περαιτέρω συνεργασία» δήλωσε ο Reithofer.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. της PSA Peugeot Citroën, Board Varin δήλωσε: «Η νέα συμφωνία με την BMW επιβεβαιώνει την επιτυχημένη συνεργασία των δύο εταιριών μας, που έχει αποδώσει 1,3 εκατομμύρια κινητήρες από το 2006. Είμαι σίγουρος ότι η επόμενη γενιά αυτών των κινητήρων κοινής εξέλιξης θα φτάσει στα ίδια επίπεδα επιτυχίας με την τρέχουσα γενιά».

BMW