Fabiatou Auto News

Sunday, December 23, 2007

Nέο Focus RS

Το νέο Focus RS θα βασιστεί στο δυναμικό νέο Focus ST. Την εξέλιξή του θα αναλάβει η Ford Team RS, μία ειδική ομάδα με επικεφαλής τον Jost Capito ο οποίος, όπως έχει ανακοινωθεί, διορίζεται στο νέο ρόλο του Vehicle Line Director για το Τμήμα Οχημάτων Υψηλών Επιδόσεων (Performance Vehicles) της Ford Ευρώπης, από την 1η Ιανουαρίου, 2008. Με δύο συνεχόμενους τίτλους Κατασκευαστών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι στο ενεργητικό μας, ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε ένα νέο Focus RS» δήλωσε ο John Fleming, Πρόεδρος & CEO της Ford Ευρώπης. «Με τα μοντέλα Fiesta και Focus ST, ο Jost και η ομάδα του έχουν ήδη αποδείξει ότι μπορούν να προσφέρουν συναρπαστικά και πρακτικά οχήματα δρόμου υψηλών επιδόσεων. Η επιτυχία αυτών των μοντέλων, σε συνδυασμό με την εμπειρία του Jost στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και τα θετικά εμπορικά αποτελέσματα της Ford Ευρώπης, σημαίνουν ότι τώρα έχουμε μία αξιόπιστη επιχειρηματική πρακτική για ένα ασυμβίβαστο Focus RS δρόμου, που απευθύνεται στους πιο ενθουσιώδεις οδηγούς».
Η βασική φιλοσοφία για ένα νέο Focus RS είναι υπό εξέλιξη στους κόλπους της Ford Team RS, με επικεφαλής τον Capito, ήδη εδώ και μερικούς μήνες. Τώρα που δόθηκε το ''πράσινο φως'' για το πρόγραμμα, ο Capito και η ομάδα του θα αφοσιωθούν πλήρως σ’ αυτό.
«Έχουμε εξετάσει τις τεχνικές επιλογές μας και έχουμε συνεργαστεί στενά με την ομάδα Σχεδίασης για την εμφάνιση του αυτοκινήτου, και είμαι ενθουσιασμένος με τα αποτελέσματα» δήλωσε ο Jost Capito, «Τώρα που πήραμε το πράσινο φως, ξεκινά στην πραγματικότητα η σκληρή δουλειά καθώς η μικρή ομάδα που δουλεύει πάνω στο project θα εξελίξει το αυτοκίνητο από το στάδιο του πρωτοτύπου στην παραγωγή».

Η Ford Ευρώπης δεν θα αποκαλύψει οποιαδήποτε τεχνική λεπτομέρεια για το νέο Focus RS την εποχή που θα πλησιάσει το λανσάρισμά του, το 2009. Η εταιρία σχεδιάζει να παρουσιάσει δημόσια μία πρωτότυπη έκδοση του αυτοκινήτου, για πρώτη φορά, στα μέσα του 2008.
«Θα χρησιμοποιήσουμε το ανασχεδιασμένο 2008
Focus ST σαν βάση για ένα ασυμβίβαστο μοντέλο RS που θα γίνει το απόλυτο Focus δρόμου» πρόσθεσε ο Capito. «Όπως το Focus RS WRC κυριαρχεί στην αγωνιστική πίστα, έτσι θέλουμε το νέο Focus RS να γίνει κυρίαρχος των δρόμων, γι’ αυτό θα παρακολουθούμε τους κυριότερους ανταγωνιστές καθώς θα εξελίσσουμε τις επιδόσεις, τη σχεδίαση, τη συμπεριφορά και το φρενάρισμα του αυτοκινήτου».
«Δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα να επιβεβαιώσουμε οποιαδήποτε τεχνική λεπτομέρεια για το νέο
Focus RS – ο Jost και η ομάδα του έχουν πολλά να κάνουν προκειμένου να τελειοποιήσουν τις ακριβείς προδιαγραφές και το στυλ» δήλωσε ο Fleming. «Αλλά για να εξηγούμεθα, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι στο τέλος, το αυτοκίνητο που σχεδιάζουμε να λανσάρουμε θα αξίζει να φέρει το περίοπτο σήμα Ford RS».

Πηγή: Ford