Fabiatou Auto News

Tuesday, December 11, 2007

Toyota RAV4

Το Toyota RAV4 έχει κατακτήσει δικαιωματικά τη θέση του στην ιστορία της σύγχρονης αυτοκινητιστικής σχεδίασης, ως το αυτοκίνητο που έκανε διάσημη την κατηγορία των συμπαγών SUV. Όταν το RAV4 λανσαρίστηκε το 1994, ο μοναδικός συνδυασμός εμφάνισης καθαρόαιμου, ικανοτήτων off-road και επιδόσεων στο δρόμο όρισαν τα πρότυπα για μία ολόκληρη γενιά.Για πρώτη φορά, οι πελάτες που ήθελαν να ξεφύγουν από την παραδοσιακή κατηγορία C μπορούσαν να απολαμβάνουν τις επιδόσεις ενός συμπαγούς επιβατικού αυτοκινήτου και να βιώνουν μία συναρπαστική εμπειρία off-road.Σαν αυτοκίνητο το οποίο έμελλε να μεταμορφώσει την αγορά των SUV, το RAV4 άργησε πολύ να πάρει σάρκα και οστά. Οι πρώτες ιδέες συζητήθηκαν αρχικά στους κόλπους της Toyota το 1986 και στη συνέχεια παρουσιάστηκε ένα πρωτότυπο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκυο το 1989. Ωστόσο, το πρώτο έτοιμο μοντέλο παραγωγής δεν ήταν έτοιμο πριν από το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 1994.

Το πρώτο Recreational Active Vehicle με 4WD (RAV4) κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία το Μάιο του 1994 και στην Ευρώπη τον Ιούνιο εκείνης της χρονιάς. Οι αρχικές εκτιμήσεις για παραγωγή ήταν πωλήσεις 4,500 οχημάτων το μήνα. Όταν όμως παραλήφθηκαν 8,000 παραγγελίες τον πρώτο κιόλας μήνα, οι όγκοι παραγωγής διπλασιάστηκαν.
Η πρώτη γενιά RAV4 συνέχισε ως επί το πλείστον χωρίς αλλαγές αλλά με συνεχείς βελτιώσεις μέχρι το 2000, όπου αναβαθμίστηκε πλήρως με γνώμονα την πιο προηγμένη και ανταγωνιστική αγορά των συμπαγών SUV. Το νέο μοντέλο ήταν πιο ευρύχωρο, πιο σπορ και πιο ευέλικτο με αυξημένο μήκος και μεταξόνιο.

Ταυτόχρονα, η δεύτερη γενιά RAV4 απέκτησε πιο αεροδυναμικό αλλά και πιο επιθετικό στυλ. Η προϊοντική ποιότητα και η διάταξη εσωτερικών χώρων εξελίχθηκαν λαμβάνοντας υπόψη βελτιωμένα μηχανολογικά πρότυπα και τις μεγαλύτερες προσδοκίες των πελατών, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το Toyota RAV4 θα παρέμενε πρώτο στον πίνακα πωλήσεων των συμπαγών SUV.
Όλες οι γενιές RAV4 υιοθέτησαν τα ίδια, επαναστατικά, σχεδιαστικά στοιχεία που δημιούργησαν την κατηγορία συμπαγών SUV – ένα συνδυασμό πολυμορφικότητας, υψηλής αισθητικής και έξοχης δυναμικής συμπεριφοράς.
Η τρίτη γενιά Toyota RAV4 παραμένει πρωτοποριακή, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των σύγχρονων πελατών, και προσφέρει πολύ ανώτερη ποιότητα, αυξημένη ευρυχωρία και έξυπνη, ευέλικτη διάταξη εσωτερικού.
Η εδραίωση του μοντέλου στην πρώτη θέση της κατηγορίας πανευρωπαϊκά αλλά και στην ελληνική αγορά αποτελεί βασική απόδειξη των δυνατοτήτων και της συνεχούς εξέλιξης του RAV4.

Αναζητώντας ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και γνωρίζοντας ότι πάντα υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση η Toyota παρουσιάζει ένα πιο δυναμικό και πιο εξελιγμένο RAV4 που συμβαδίζει με τις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών. To RAV4 διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις που όλες προσφέρουν εξαιρετική ευελιξία και κορυφαία άνεση χαρίζοντας εκπληκτική οδηγική απόλαυση που απογειώνει την εμπειρία οδήγησης ενός SUV.
Προαιρετικά το RAV4 καταργεί τη ρεζέρβα η οποία βρίσκεται εξωτερικά στην πίσω πόρτα του αυτοκινήτου και εξοπλίζεται με το σετ επιδιόρθωσης ελαστικών (Tire Repair Kit). Ανεξάρτητα από όχημα ή λάστιχο το TRK δίνει τη δυνατότητα εύκολης, γρήγορης και ασφαλούς επιδιόρθωσης της διάτρησης χωρίς τη χρήση άλλων εργαλείων ακόμα και σε οδηγούς χωρίς τεχνική εμπειρία.
Το RAV4 χωρίς τροχό στο πίσω μέρος είναι σχεδιασμένο για όσους επιζητούν την περιπέτεια ακόμα και μέσα στην πόλη τονίζοντας τον SUV χαρακτήρα του μοντέλου.
Το RAV4 με ρεζέρβα απευθύνεται σε όσους παραμένουν πιστοί στις αξίες ενός off road μοντέλου επιλέγοντας μία πιο δυναμική εμφάνιση.
Και στις δύο περιπτώσεις η αναβάθμιση στον εξοπλισμό το καθιστά ακόμα πιο ελκυστικό.
Πιο αναλυτικά:

Για την έκδοση Executive (σε σχέση με την προγενέστερη έκδοση Executive):
Πίσω φιμέ τζάμια
Ζάντες αλουμινίου 6 ακτίνων
Προστατευτική ποδιά εμπρός
Χρωμιομένη γρίλια ψυγείου

Νέα ταπετσαρία

Cruise Control
Σύστημα Bluetooth
Πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος

Για την έκδοση Luxury (σε σχέση με την προγενέστερη έκδοση Luxury):
Μπροστινή μάσκα
Πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος

Πηγή: Toyota