Fabiatou Auto News

Friday, June 13, 2008

Δοκιμές εξέλιξης του νέου Focus RS στην πίστα

Κολωνία, 12 Ιουνίου, 2008 – Η Ford RS επιστρέφει και το νέο Focus RS βρίσκεται στην πίστα! Ένα αρχικό πρωτότυπο του ταχύτερου Focus δρόμου όλων των εποχών δοκιμάζεται τώρα για τις επιδόσεις και την αντοχή του στην απαιτητική πίστα του Nürburgring στη Γερμανία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για λανσάρισμα το 2009.

Βασικός πρωτεργάτης του Focus RS project είναι ο Jost Capito, Vehicle Line Director για Οχήματα Υψηλών Επιδόσεων της Ford Ευρώπης, του οποίου η ομάδα εξέλιξης Team RS ήταν υπεύθυνη για την πρώτη γενιά Focus RS το 2002, και πιο πρόσφατα, το Fiesta ST και το νέο Focus ST.

Ο Capito δήλωσε: «Το νέο Focus RS είναι ένα αυτοκίνητο για ενθουσιώδεις οδηγούς όπως το προηγούμενο μοντέλο και τα κλασικά μοντέλα Ford RS του παρελθόντος. Παραμένουμε πιστοί στις βασικές αρχές RS για ένα ασυμβίβαστο, προσιτό όχημα δρόμου υψηλών επιδόσεων, με το οποίο μπορείς να μοιράζεσαι την καθημερινότητα. Το νέο Focus RS θα έχει τη δύναμη, την καρδιά και την ψυχή ενός γνήσιου RS και είναι έτοιμο να προσφέρει μία συναρπαστική οδηγική εμπειρία σε καθημερινή βάση».

Το νέο Focus RS φέρει μία ειδικά εξελιγμένη, υπερτροφοδοτούμενη έκδοση του κινητήρα Duratec 2.5-λίτρων, που βασίζεται στο Focus ST, αλλά σημαντικά βελτιωμένη για να παράγει ισχύ πάνω από 280PS και ροπή πάνω από 400 Nm, επιτυγχάνοντας έτσι μία έξοχη αναλογία ισχύος/βάρους.

Διάφορες καινοτομίες στο πλαίσιο, που έχουν εξελιχθεί σε συνεργασία με το Κέντρο Προηγμένης Μηχανολογίας (Advanced Engineering Centre) της Ford στο Άαχεν, εφαρμόζονται στο νέο αυτοκίνητο από τη Ford Team RS που εδρεύει στην Κολωνία. Πρωταρχικός στόχος είναι η επίτευξη άριστων οδηγικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων στο δρόμο, μέσω ενός συστήματος μπροστινής κίνησης προηγμένης τεχνολογίας, σε συνδυασμό με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

«Στα αρχικά πρωτότυπα που βασίζονται στο Focus ST, το νέο σύστημα υπερκαλύπτει τους στόχους μας για υποδειγματικά επίπεδα πρόσφυσης, συμπεριφοράς και διεύθυνσης» πρόσθεσε ο Capito. «Με το δεδομένο ότι η ενθουσιώδης ομάδα που ασχολείται με το αυτοκίνητο αποτελείται αποκλειστικά από λάτρεις των οχημάτων υψηλών επιδόσεων, μπορείτε να φανταστείτε πόσο υψηλά είναι ότι τα πρότυπά μας».

Ford Focus – Ένα θαυμάσιο σημείο εκκίνησης

Το στάνταρ Ford Focus αποτελεί άριστη βάση για ένα όχημα υψηλών επιδόσεων – ευέλικτο, άμεσης απόκρισης και σταθερό.

Αν και το πιο πρόσφατο Focus ST έχει ήδη αποδείξει τις έξοχες δυνατότητές του, το νέο RS θα προάγει αυτές τις αρετές στο επόμενο επίπεδο, με το πλεονέκτημα της εκτενούς τεχνογνωσίας που έχει αποκτηθεί μέσα από τα πολύ επιτυχημένα Αγωνιστικά προγράμματα τις Εταιρίας, με πλέον αξιόλογο, το Focus World Rally Car.

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι μπορούμε να αναβαθμίσουμε τις αναγνωρισμένες αρετές του ήδη εξαιρετικού Focus, για ένα μοντέλο ακόμα υψηλότερων επιδόσεων από το ST» πρόσθεσε ο Capito. «Τώρα, βρισκόμαστε σε φάση αυστηρού και σχολαστικού ελέγχου των τεχνικών μεθόδων μας σε εκτενή προγράμματα δοκιμών και ρύθμισης σε μία μεγάλη ποικιλία δρόμων, μεταξύ των οποίων η πιο απαιτητική πίστα στον κόσμο, η ‘Πράσινη Κόλαση’ ("Green Hell") όπως αποκαλείται η Nürburgring Nordschleife

«Με δύο συνεχόμενους τίτλους Κατασκευαστών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και την επιτυχία των μοντέλων Fiesta και Focus ST, έχουμε τη γνώση και την εμπειρία. Είναι η κατάλληλη στιγμή για τη Ford να προσφέρει ένα νέο μοντέλο υψηλών επιδόσεων για τις λεγεώνες πιστών οπαδών του σήματος Ford RS σε όλη την Ευρώπη» κατέληξε ο Capito.

Το πρόγραμμα δοκιμών και εξέλιξης του νέου Focus RS έχει ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστεί επί αρκετούς μήνες, πριν το όχημα ετοιμαστεί για παραγωγή στις αρχές του 2009.

Αν και το internet και τα περιοδικά αυτοκινήτου από όλο τον κόσμο συνεχίζουν να εκφράζουν τις απόψεις τους σχετικά με την εμφάνιση και τις επιδόσεις του νέου αυτοκινήτου, οι πελάτες θα πάρουν μία πρώτη γεύση ενός μοντέλου προ-παραγωγής στην παγκόσμια πρεμιέρα του, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λονδίνου, στα τέλη Ιουλίου.


Ford