Fabiatou Auto News

Friday, June 13, 2008

Honda FCX Clarity και ASIMO

Η Honda Motor Co., Ltd. θα προσφέρει το νέο της όχημα κυψελών καυσίμου, FCX Clarity, καθώς και το Civic Hybrid και άλλες προηγμένες τεχνολογίες για τη Σύνοδο Κορυφής των 8 στο Χοκάιντο (G8 Hokkaido Toyako Summit) που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 7-9 Ιουλίου, 2008.

Η Honda αποφάσισε να συμμετάσχει στη σύνοδο με στόχο να υποστηρίξει τις προσπάθειες της Ιαπωνικής κυβέρνησης στην παρουσίαση των πιο προηγμένων περιβαλλοντικών τεχνολογιών της, σ’ αυτή τη διάσκεψη κορυφής του Χοκάιντο (Hokkaido Toyako Summit).

Εκτός από την προσφορά περιβαλλοντικά συμβατών οχημάτων, η Honda θα παρουσιάσει τις προηγμένες περιβαλλοντικές τεχνολογίες της, μεταξύ των οποίων οι ηλιακές κυψέλες λεπτού φιλμ CIGS(*), τη μαζική παραγωγή και τις πωλήσεις των οποίων ξεκίνησε η Honda το 2007, καθώς και τη συστοιχία Honda FC Stack, που τοποθετείται στο FCX Clarity.

Το FCX Clarity είναι το όχημα κυψελών καυσίμου της Honda που λειτουργεί με συμπιεσμένο υδρογόνο. Η Honda FC Stack μετατρέπει μέσα στο αυτοκίνητο το συμπιεσμένο υδρογόνο και το οξυγόνο του αέρα σε ηλεκτρισμό, με μοναδική εκπομπή τον υδρατμό, σαν αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας.

Επιπλέον, η Honda σχεδιάζει να παρουσιάσει τον ASIMO στην Περιβαλλοντική Έκθεση (που θα βρίσκεται μέσα στο Διεθνές Κέντρο Τύπου IMC, για εκθέσεις και επιδείξεις των Ιαπωνικών περιβαλλοντικών τεχνολογιών.) Το ανθρωποειδές ρομπότ έγραψε ιστορία τον περασμένο μήνα όταν διηύθυνε τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Νέας Υόρκης.

(*) Ένα μίγμα χαλκού, ινδίου, γαλλίου και σεληνίου (CIGS)


Honda