Fabiatou Auto News

Saturday, July 19, 2008

Dacia Sandero (preview)

Μετά το λανσάρισμα των Logan, Logan MCV, Logan Van και Logan Pick-up, η Dacia συνεχίζει να διευρύνει την γκάμα της με την παρουσίαση ενός 5θυρου hatchback, με εξαιρετικά γενναιόδωρες διαστάσεις, του Sandero. Το νέο μοντέλο κατασκευάζεται στην πόλη Pitesti της Ρουμανίας, και διακρίνεται για τα προτερήματα εκείνα, που χαρακτηρίζουν όλα τα μοντέλα στην γκάμα της Dacia, όπως είναι η ευρυχωρία της καμπίνας των επιβατών, η μεγάλη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ , καθώς και η στιβαρότητα της κατασκευής. Όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα στην γκάμα της Dacia, έτσι και το Dacia Sandero, δεν έχει “αντίπαλο”, σε ότι αφορά το «value for money», καθώς συνοδεύεται και από 3ετή εγγύηση, ή 100,000km. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα πωλείται στις περισσότερες Ευρωπαϊκές αγορές, σε τιμή πολύ προσιτή.

Το Dacia Sandero είναι ένα μοντέρνο hatchback με ελκυστική εμφάνιση που αντανακλά την εικόνα του δυναμισμού αλλά και της στιβαρότητας. Στο εμπρός μέρος, συναντά κανείς τα μοντέρνα και καλαίσθητα φωτιστικά σώματα, τα οποία μαζί με την μάσκα και τον προφυλακτήρα, εναρμονίζονται τέλεια με το υπόλοιπο αμάξωμα. Οι πλευρικές του γραμμές σε σχήμα «αντεστραμμένου κύματος» υπογραμμίζουν την εικόνα σταθερότητας, και αυτό χάρη στις μεγάλες προστατευτικές λωρίδες (ανάλογα με την έκδοση). Ο σχεδιασμός του πίσω μέρους, δηλώνει ξεκάθαρα τις σωστές αναλογίες διαστάσεων, και ότι πρόκειται για ένα ευρύχωρο και καλά φτιαγμένο αυτοκίνητο.

Την ίδια εικόνα κομψότητας με την εξωτερική εμφάνιση, αποκομίζει ο πελάτης και από το εσωτερικό του αυτοκινήτου, που γίνεται ξεκάθαρο ότι και εδώ η ποιότητα είναι παρούσα. Το νέο ταμπλό που σχεδιάστηκε για να είναι ταυτόχρονα μοντέρνο αλλά και λειτουργικό, δίνει την ευκαιρία στον πελάτη να συνδυάσει σε πολλά μέρη του, τα διαφορετικά χρώματα και το διαφορετικό φινίρισμα (ανάλογα με την έκδοση). Ο σχεδιασμός των επενδύσεων στις πόρτες, συντελεί και αυτός με τη σειρά του, στην μοντέρνα εικόνα του εσωτερικού, γεγονός που ενισχύεται και από τις έξυπνες χειρολαβές και τα διακοσμητικά φιλέτα (ανάλογα με την έκδοση). Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην δημιουργία πρακτικής και εργονομικής θέσης οδήγησης, με όργανα εύκολα στην ανάγνωση, και χειριστήρια που να βρίσκονται εκεί ακριβώς που τα χρειάζεται ο οδηγός.

Αποτελεσματικότητα και άνεση στο ταξίδι

Το ίδιο υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας, θα συναντήσει κανείς και στα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου, που βασίζονται σε αντίστοιχα που έχουν αποδείξει την αξιοπιστία τους, σε πολλά μοντέλα της γκάμας της Renault. Οι καλωδιώσεις του κινητήρα και της καμπίνας των επιβατών, είναι ένα ενιαίο σύνολο, χωρίς να μεσολαβεί καμία διακοπή ή ένωση, γεγονός που αυξάνει κατακόρυφα την αξιοπιστία, και μειώνει δραματικά τις πιθανότητες εμφάνισης ελαττωματικών συνδέσεων. Ακόμα ένα παράδειγμα είναι και η μπαταρία, της οποίας και το μέγεθος αλλά και οι προδιαγραφές, είναι για χρήση του αυτοκινήτου σε ακραίες συνθήκες.

Για να διασφαλίσει ότι το υψηλό επίπεδο ποιότητας, γίνεται άμεσα αντιληπτό από τους πελάτες της, η Dacia καλύπτει, για τις περισσότερες από τις Ευρωπαϊκές αγορές, το Sandero με 3ετή εγγύηση, ή 100,000km.

Dacia