Fabiatou Auto News

Friday, February 12, 2010

DS3 HIGH RIDER

Τον Φεβρουάριο του 2009, η Citroën προκάλεσε αίσθηση ανακοινώνοντας τη γέννηση μιας νέας γενιάς ξεχωριστών προϊόντων: τη σειρά DS. Οι γραμμές και η αισθητική της DS αντιπροσωπεύουν την πραγματική αναγέννηση της μάρκας η οποία υποδηλώνεται από τη νέα της υπογραφή: Créative Technologie (Δημιουργική Τεχνολογία). Η σειρά DS λειτουργεί συμπληρωματικά στη βασική γκάμα της Citroën και αποτελεί μια εναλλακτική επιλογή για τους πελάτες που αναζητούν κάτι πιο ριζοσπαστικό, στιλιζαρισμένο και εκλεπτυσμένο.

Μόλις ένα χρόνο μετά το σημαντικό αυτό γεγονός και με την DS3 να δηλώνει ήδη την παρουσία της, η Citroën προχωρά στο επόμενο στάδιο εξέλιξης του φιλόδοξου αυτού σχεδίου με το πρωτότυπο DS HIGH-RIDER. Πρόκειται για μια σύγχρονη αντίληψη του δυναμισμού η οποία βασίζεται στις συμπαγείς διαστάσεις ως θεμελιώδη αξία, διευρύνει τη χρηστικότητα, χαρίζει νέες οδηγικές απολαύσεις και αποτελεί μια πρωτοποριακή τεχνολογική πρόκληση αφού υιοθετεί το σύστημα « Full Hybrid » diesel. Με τη DS HIGH-RIDER, η Citroën παραμένει απόλυτα πιστή στη φιλοσοφία DS η οποία θέλει προϊόντα με ιδιαίτερα ισχυρή προσωπικότητα. Χωρίς να αποποιείται τη γοητεία των παραδοσιακών κουπέ, η Citroën με το νέο αυτό πρωτότυπο αποκαλύπτει την πρωτοποριακή της άποψη για το σύγχρονο δυναμικό αυτοκίνητο που είναι προσαρμοσμένο στις νέες απαιτήσεις και συνθήκες χρήσης της εποχής μας, αλλά και σε μια νέα αντίληψη περί οδηγικής απόλαυσης.

Αντίθετα με τα χαμηλά και μακριά 4θέσια κουπέ, η DS HIGH-RIDER ξεχωρίζει με τις συμπαγείς διαστάσεις και τις μυώδεις γραμμές της. Ο δυναμισμός που εκφράζει η σχεδιαστική ταυτότητα του αυτοκινήτου, επιφυλάσσει νέες εκπλήξεις για τον οδηγό μόλις καθίσει μπροστά από το τιμόνι:

  • παρμπρίζ που επεκτείνεται στο άνω τμήμα της οροφής
  • εσωτερική αρχιτεκτονική προσανατολισμένη στην άνεση και σωστή στήριξη των επιβατών
  • εξελιγμένη ανάρτηση η οποία πηγάζει από τη μοναδική τεχνογνωσία της μάρκας που έγραψε ιστορία στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς και της άνεσης που προέρχεται από την ικανότητα απόσβεσης των αναρτήσεων.

Το στιλ της DS HIGH-RIDER έρχεται σε ρήξη με τα στερεότυπα για να προτείνει μια καινοτόμο φόρμα η οποία συνδυάζεται με μια φυσική κομψότητα. Πρόκειται για ένα αντικείμενο πόθου.

Ένα πραγματικά όμορφο αυτοκίνητο με αρμονικό σχήμα και ισχυρή προσωπικότητα χωρίς ακρότητες. Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και η δυναμική παρουσία τροχών ελαφρού κράματος 19 ιντσών, χαρίζουν ένα ξεχωριστό τόνο στο σύνολο ενώ η σχεδίαση των θόλων των τροχών και η αναλογία των όγκων - ειδικά από το πλάι - τονίζουν την αίσθηση στιβαρότητας. Οι προφυλακτήρες συμβάλλουν επίσης στη τόνωση του δυναμικού χαρακτήρα της σχεδίασης και είναι απόλυτα ενσωματωμένοι στο εμπρός και πίσω μέρος.

Για να τονίσει ακόμα περισσότερο την ξεχωριστή αισθητική της άποψη, η DS HIGH-RIDER είναι βαμμένη στην εντυπωσιακή νέα απόχρωση του χρυσού « Golden Gloss » ενώ τα πλαίσια στα πλευρικά παράθυρα έχουν ιδιαίτερη φόρμα και είναι από σκούρο χρώμιο, ένα χαρακτηριστικό που συναντάται και στα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα.

Ακόμα και όταν είναι ακίνητη η DS HIGH-RIDER δίνει την αίσθηση ότι κινείται. Είναι μια αυθεντική Citroën που αναγνωρίζεται άμεσα και είναι ιδιαίτερα υπερήφανη για το σήμα που κυριαρχεί στην πρόσοψή της.

DS HIGH-RIDER δείχνει ευέλικτη με την πρώτη ματιά. Οι ισορροπημένες αναλογίες της χαρίζουν μια αίσθηση κίνησης και συνθέτουν ένα μυώδες κουπέ χωρίς στοιχεία εξεζητημένης επιθετικότητας. Η απόσταση από το έδαφος είναι αυξημένη πράγμα που επηρεάζει και το οπτικό πεδίο που έχει ο οδηγός στο δρόμο. Η αίσθηση προστασίας και ασφάλειας είναι ιδιαίτερα έντονη αλλά απέχει πολύ από τον αλαζονικό χαρακτήρα άλλων ψηλών αυτοκινήτων. Το εξωτερικό μήκος και οι εσωτερικές διαστάσεις είναι συγκρίσιμες με το C4 ενώ η οροφή καλύπτεται από ένα ειδικό ύφασμα. Ένα πρωτοποριακό αυτοκίνητο απαιτεί και ένα πρωτοποριακό κινητήριο σύνολο. Η DS HIGH-RIDER διαθέτει το σύστημα « Full Hybrid » diesel το οποίο αποτελείται από:

  • ένα θερμικό κινητήρα πετρελαίου HDi FAP
  • και ένα ηλεκτρικό κινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα

Με τη λύση αυτή οι επιδόσεις συνυπάρχουν αρμονικά με την προστασία του περιβάλλοντος. Το « Full Hybrid » diesel ενσωματώνει την ισχύ ενός πετρελαιοκινητήρα τελευταίας γενιάς σε ένα αυτοκίνητο ZEV (Zero Emission Vehicle) βελτιστοποιώντας την εναλλακτική της ταυτόχρονης λειτουργίας και των δύο κινητήρων. Ο ηλεκτρικός κινητήρας, σε περίπτωση που ο οδηγός απαιτήσει περισσότερη επιτάχυνση, μπορεί να παρέχει άμεσα ροπή και να ενισχύσει τον κινητήρα HDi. Η ισχύς παρέχεται στους πίσω τροχούς μετατρέποντας το αυτοκίνητο σε τετρακίνητο και παρέχοντας απόλυτο έλεγχο στον οδηγό.


Citroen